ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

16/7/10

Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ


Το ΠΑΣΟΚ ανατρέπει τους  Κανόνες!..


                         

     Στην ψυχοκοινωνική θεωρία η χάραξη ορίων ελευθερίας δράσης και ταυτόχρονα ο προσδιορισμός κάποιων στοιχείων αποδεκτής ατομικής και συλλογικής συμπεριφοράς αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την ομαλή συμβίωση ατόμων και ομάδων. Το ελληνικό κοινωνικό σύστημα ακολουθούσε το παραπάνω σχήμα στο απώτερο

ΔΙΟΔΙΑ

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΟΣΣΙΑΛΙΣΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ.ΡΕΠΠΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Στο φως οι επιστολές για την Αστυνομία στα διόδια!

Σάλο έχει προκαλέσει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα που ανάρτησε στις 23.40 χτες το βράδυ το protothema gr. για τις οδηγίες που δόθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία από το υπουργείο Μεταφορών προκειμένου οι αστυνομικοί να παρεμβαίνουν σε ρόλο εισπράκτορα για τους “τζαμπατζήδες” των διοδίων!

Το ρεπορτάζ έχει αναπαραχθεί από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης και προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Υποδομών κ. Δημήτρη Ρέππα, αφού το ζήτημα των διοδίων έχει προκαλέσει

Παρουσιάζεται επίσημα σήμερα το TIHA-A

 ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Το πρωτότυπο του προγράμματος ΤΙΗΑ, που αποτελεί το πρώτο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα παραγωγής της θα παρουσιάσει σήμερα η τουρκική αεροπορική βιομηχανία, TAI.

Πρόκειται για ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος μέσου ύψους πτήσης και μακράς ακτίνας δράσης (MALE). Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα κατασκευάστηκε αποκλειστικά από Τούρκους μηχανικούς, μετά την εμπειρία που έχει αποκτήσει η

Δυσκολεύονται να καλύψουν έξοδα και δάνεια οι Έλληνες

Σε 2.185,70 ευρώ ανερχόταν το 2008 το ελάχιστο καθαρό μηνιαίο εισόδημα για την αντιμετώπιση των αναγκών των νοικοκυριών της χώρας, με τα φτωχά νοικοκυριά να διαθέτουν 1.769,50 ευρώ και τα μη φτωχά 2.292,73 ευρώ, σύμφωνα με την έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών έτους 2008 (αφορά εισοδήματα 2007) που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Παράλληλα, η μεγαλύτερη δυσκολία για τα νοικοκυριά ήταν οι δαπάνες στέγασης, ενώ ακόμη και
το 22,5% του μη φτωχού πληθυσμού είχε οικονομικές δυσκολίες να αντιμετωπίσει έκτακτες, αλλά αναγκαίες, δαπάνες αξίας περίπου 500 ευρώ.

Ενώ, σε ποσοστό 19,3% συνολικά δηλώνουν ότι δυσκολεύονται αρκετά στην αποπληρωμή δανείων ή δόσεων για αγορά αγαθών και υπηρεσιών.

Βασικό, επίσης, συμπέρασμα της εν λόγω έρευνας είναι ότι η στέρηση βασικών αγαθών και υπηρεσιών (δυσκολία ικανοποίησης βασικών αναγκών, ανεπαρκείς συνθήκες στέγασης, επιβάρυνση από τις δαπάνες στέγασης, αδυναμία αποπληρωμής δανείων ή αγορών με δόσεις, δυσκολίες στην πληρωμή πάγιων λογαριασμών, δυσκολία αντιμετώπισης των συνήθων αναγκών, ποιότητα ζωής) δεν αφορά μόνο τον φτωχό πληθυσμό, αλλά και μέρος του μη φτωχού πληθυσμού.

Ειδικότερα, με βάση την έρευνα προκύπτουν αναλυτικά τα εξής:

* Το 41% του φτωχού πληθυσμού ηλικίας, κάτω των 18 ετών, αντιμετωπίζει
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες