ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

4/11/10

Κόσοβο- Οι "φύλακες - άγγελοι" μιας 13χρονης που πάσχει από καρκίνο φορούν ... στρατιωτικές στολές- σημαντική η κοινωνική προσφορά της ΕΛΔΥΚΟ-2

Στο Κόσοβο, όπου η όποια αναφορά σε στρατιωτική παρουσία είναι συνδεδεμένη, συχνά, με αρνητικά φορτισμένες ειδήσεις από την περιοχή, υπάρχουν κάποιοι στρατιώτες, που για μια 13χρονη Αλβανίδα του Κοσόβου είναι οι "φύλακες άγγελοί" της. Ο λόγος για το προσωπικό της Ελληνικής Δύναμης Κοσόβου (ΕΛΔΥΚΟ-2) του στρατοπέδου "Ρήγας Φεραίος", στο Φεριζάι/Ουρόσεβατς (σ.σ. η πρώτη είναι η αλβανική και η δεύτερη η σερβική ονομασία της πόλης).

Η 13χρονη, πριν από μερικά χρόνια και προτού καλά-καλά κάνει τα πρώτα της σχολικά βήματα, γνώρισε το "σκληρό πρόσωπο" της ζωής, όταν χτυπήθηκε από τον καρκίνο. Τον πόνο της ίδιας και της οικογένειάς της προσπάθησαν ν' απαλύνουν οι άνθρωποι, που στελέχωναν τον καιρό εκείνο την Ελληνική Δύναμη Κοσόβου και με πρωτοβουλία του τότε διοικητή της, η μικρή διακομίστηκε στην Ελλάδα και χειρουργήθηκε. Μάλιστα, για να μπορέσουν οι γιατροί να την κρατήσουν στη ζωή χρειάστηκε να της ακρωτηριάσουν το ένα της πόδι.

Tο νοσοκομείο έγινε για τα επόμενα δύο χρόνια το … σπίτι της, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό η δεύτερη "οικογένειά" της. Εκεί, έμαθε ελληνικά κι εκεί μετρούσε τις στιγμές έως ότου μπορέσει να επιστρέψει στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους της.

Πριν από μερικούς μήνες, ο καρκίνος της χτύπησε την "πόρτα" για ακόμη μια φορά, με μετάσταση στο κεφάλι. Και πάλι, η ΕΛΔΥΚΟ-2, που δεν έλειψε ποτέ όλο αυτό το διάστημα από το πλευρό της, άγρυπνος προστάτης της, ήταν εκεί για να της παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια. Η μικρή μεταφέρθηκε για νέα θεραπεία στην Ελλάδα, απ΄ όπου κι επέστρεψε λίγο αργότερα.

Η θεραπεία της δαπανηρή και τα οικονομικά της οικογένειας πενιχρά. Γι' αυτό και η ΕΛΔΥΚΟ-2 έχει φροντίσει να καλύπτει τα φάρμακα που χρειάζεται καθημερινά καθώς και το κόστος των απαιτούμενων εξετάσεων, σε συνεργασία με το θεράποντα γιατρό στην Ελλάδα.

Δεν θα ήταν υπερβολή να έλεγε κάποιος πως τη μικρή, που η μοίρα της έπαιξε

Φαφλατισμός, υποκρισία, Ψηφίστε με!

stop-hypocrisyΤο κυνήγι των ψήφων βρίσκεται στο αποκορύφωμα με τους επαγγελματίες υποψήφιους να ξεφτιλίζουν το στερημένο από πνευματικότητα σώμα τους, αναμασώντας "θα" και πουλώντας υποσχέσεις. Δεν είδα κάποιον να έχει το θάρρος να παραδεχτεί ότι μέσα από το πανηγυράκι των εκλογών έτσι όπως έχει γίνει, θα εξυπηρετήσει όσους τον εξυπηρετήσουν να βγει, χωρίς πολλές έγνοιες στο να χτίσει μια καλύτερη πόλη, να διδάξει αξιοπρέπεια, αξιοκρατία και να είναι όσο τον δυνατόν λιγότερο υποκριτής και φαφλατάς. Δε λέει κάποιος είμαστε φαφλατάδες, είμαι υποκριτής ΟΧΙ, εκεί τυφλοσούρτι όπως μάθανε να λένε την ιστοριούλα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα...

Βλέπω σε δρόμους να σταματάνε τον κόσμο με ένα διάπλατο χαμόγελο και κουνώντας τα χέρια λες και τους έχουν βάλει σε πολύπριζο, όλα τα μέλη μαζί σε άλλη ξεχωριστή τρύπα, για τέτοια ένταση μιλάμε.. Μερικούς από αυτούς που έχω δει μέχρι τώρα να κατεβαίνουν ως υποψήφιοι, μπορώ να τους χαρακτηρίσω ως, απολίτιστους κάφρους. Το "απολίτιστος" προσπαθούν με τεχνάσματα να το κρύβουν και από ότι φαίνεται αφού ο κόσμος ασχολείται μαζί τους τα καταφέρνουν καλά.


Χαρακτηριστικός φαφλατισμός υποψήφιας που ήταν στο δρόμο σήμερα: Εμείς στηρίζουμε τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, όχι σαν τους

Aισιόδοξος ο Δελαβάκουρας για τη συνάντηση Χριστόφια – Έρογλου

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξουν θετικά βήματα στη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου στις 18 Νοεμβρίου στα Ηνωμένα Εθνη.
«Αυτή η συνάντηση θα μπορούσε να αποτελέσει βάση, ώστε να γίνουν τέτοια βήματα, αλλά δεν μπορούμε να πούμε οτι παραβλέπουμε την πραγματικότητα και η πραγματικότητα είναι αυτή τη στιγμή είναι ότι ο κ. Έρογλου με τη ρητορική του και την υποστήριξη της Τουρκίας κινούνται σε μια άλλη εποχή, κινούνται σε μια τελείως διχοτομική λογική δύο κρατών, δύο λαών, και αυτά όχι μόνο εμποδίζουν την προοπτική της λύσης αλλά αντίκειται και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών γι' αυτό και δεν εμπνέουν αισιοδοξία», επισήμανε ο κ. Δελαβέκουρας.
Εξέφρασε τέλος της ελπίδα οτι η Τουρκία θα αλλάξει στάση στο Κυπριακό «όπως δηλώνει η ίδια οτι επιθυμεί», αλλά η στάση του κ. Ερογλου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «δυστυχώς δεν είναι τέτοια που να επιτρέπει αισιοδοξία».
Η συνεργασία μας με τη Γερμανία είναι σταθερή και συνεχής
«Η συνεργασία με τη Γερμανία είναι σταθερή. Είμαστε παλαιοί εταίροι στην ΕΕ και η συνεργασία μας, σε όλα τα επίπεδα, είναι συνεχής και αδιάλειπτη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις διπλωματικών συντακτών με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με τα πακέτα - βόμβες.
Επίσης, αναφέρθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου με την γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ με την οποία συζήτησε τα θέματα που απασχολούν τις δυο χώρες, αλλά και τις εξελίξεις στο θέμα των τρομοκρατικών επιθέσεων.
Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε οτι το θέμα (με τα πακέτα - βόμβες) θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα, στο πλαίσιο της συνάντησης των Υπουργών Εσωτερικών, ανέφερε ότι υπήρξε

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΣΤΟ HELLENIC NEXUS

Hellenic NEXUS: Ας αρχίσουμε με μια υπόθεση που στάθηκε η αφορμή να γίνει το όνομά σας γνωστό στο ευρύ κοινό: την παράδοση Οτσαλάν. Τα γεγονότα του 1999, λίγο-πολύ, είναι γνωστά. Ποια ήταν, κατά τη γνώμη σας, τα σοβαρότερα λάθη της ελληνικής κυβέρνησης στον χειρισμό αυτής της υπόθεσης; Σάββας Καλεντερίδης: Θα προτιμούσα να επεκτείνουμε το ζήτημα των ευθυνών και να μην αναφερθούμε μόνο στην κυβέρνηση. Ας πούμε γενικά στην Ελλάδα. Το πρώτο λάθος αφορούσε στην ανάλυση των γεγονότων και των εξελίξεων που συνέβαιναν την περίοδο εκείνη γύρω από το Κουρδικό.
Δηλαδή, φαινόταν τότε ότι οι Τούρκοι ήταν αποφασισμένοι, για πρώτη φορά, να τραβήξουν το σχοινί με τη Συρία, κάτι που θα οδηγούσε στην έξοδο του Οτσαλάν από τη Δαμασκό ή από την περιοχή επιρροής της Συρίας (δηλαδή, τον Λίβανο). Αν παρακολουθούσαμε σωστά όσα συνέβαιναν στο μέτωπο Συρίας-Τουρκίας, τότε ίσως να ήμασταν πιο κατάλληλα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε όποια εξέλιξη αφορούσε το Κουρδικό – εννοώ και την έλευση Οτσαλάν στην Ελλάδα.
H.N.: Πιστεύετε, δηλαδή, ότι, αν η Ελλάδα απλώς παρακολουθούσε σωστά τις εξελίξεις, δεν θα είχαμε προχωρήσει στην παράδοση Οτσαλάν;
Σ.Κ.: Κοιτάξτε, αυτός είναι ο ένας παράγοντας. Ένα δεύτερο λάθος ήταν το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν τηρούνταν ενιαία στάση για το Κουρδικό και το ζήτημα της έλευσης Οτσαλάν – και εννοώ το κυβερνόν κόμμα και την κυβέρνηση... Αυτό, σε συνδυασμό με την έλλειψη παράδοσης που υπάρχει γενικά στη διαχείριση κρίσεων στην Ελλάδα, αποτέλεσαν τις βασικές παραμέτρους που οδήγησαν τη χώρα σε ένα τραγικό αδιέξοδο, το οποίο κατέληξε στην παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους.
H.N.: Στο βιβλίο σας «Παράδοση Οτσαλάν: Η ώρα της αλήθειας», αναφέρετε ότι η παράδοση αυτή είχε, μακροπρόθεσμα, αρνητικές συνέπειες για τις ελληνοτουρκικές υποθέσεις: εκεί που η Τουρκία είχε αρχίσει να αποδυναμώνεται, λόγω του Κουρδικού, η Ελλάδα σταμάτησε μια κατάσταση που ίσως εξελισσόταν υπέρ της...
Σ.Κ.: Η παράδοση Οτσαλάν είχε πολλαπλές επιπτώσεις και στην πορεία του Κουρδικού

E.Ε: Άσκηση προσομοίωσης ηλεκτρονικής επίθεσης

Την πρώτη κοινή άσκηση προσομοίωσης ηλεκτρονικής επίθεσης πραγματοποιούν σήμερα οι Ευρωπαίοι προκειμένου να δοκιμάσουν τα αμυντικά τους όπλα σε περίπτωση επίθεσης κατά των θεμελιωδών ηλεκτρονικών υποδομών τους, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης και η Ισλανδία, η Νορβηγία και η Ελβετία, συμμετέχουν είτε ενεργά είτε ως παρατηρητές στην άσκηση προσομοίωσης επιθέσεων από ηλεκτρονικούς «πειρατές», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Το σενάριο της άσκησης, η οποία φέρει το κωδικό όνομα «Cyber Europe 2010», προβλέπει ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι χώρες θα αντιμετωπίσουν η μία μετά την άλλη ολοένα και σοβαρότερα προβλήματα σύνδεσης με το διαδίκτυο, ενώ κατά την κορύφωση της επίθεσης θα τεθούν εκτός λειτουργίας όλες οι βασικές ευρωπαϊκές διασυνοριακές συνδέσεις.
Προκειμένου να αποτρέψουν την πλήρη «εικονική» εμπλοκή του δικτύου

Xωρίς πλοία κινδυνεύουν να μείνουν τα νησιά μας

 της Κατερίνας Πριφτή
Με «άσο στο μανίκι» την ανάγκη ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαβουλεύσεις για την κάλυψη των άγονων γραμμών, πάντα έναντι κρατικών επιδοτήσεων, οι ακτοπλόοι θέτουν εκ νέου θέμα βιωσιμότητας του κλάδου προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος για τη… χειμερινή περίοδο.
Το θέμα της αύξησης των επιδοτήσεων αλλά και της άμεσης καταβολής τους, δεν τέθηκε ευθέως στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας - η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι εκπροσωπεί, με εξαίρεση της Hellenic Seaways, μικρότερες εταιρείες του κλάδου που προσβλέπουν τις επιδοτήσεις. Ήταν όμως το ουσιαστικό ζητούμενο αφού η σειρά των πάγιων οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων που έθεσαν, δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν -ακόμη και αν υπήρχε η θέληση- από τη μια μέρα στην άλλη ώστε να «προλάβουν» την πτώχευση των ακτοπλοϊκών εταιρειών που κατά την ΕΕΝ μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή.
Όπως ανέφερε πάντως ο πρόεδρος της Ένωσης, Απόστολος Βεντούρης «η ακτοπλοϊκή οικογένεια βαίνει προς πτώχευση» με τις ζημίες του συνόλου των εταιρειών του κλάδου να υπολογίζονται για το 2010 σε 200 εκ. ευρώ ενώ «διατηρούνται μόνο ελέω των τραπεζών» χάριν των οποίων «θα βγάλουν το χειμώνα».
«Το καράβι της ακτοπλοΐας βάζει νερά» είπε χαρακτηριστικά ενώ με την
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες