ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

22/10/10

κ. Πρωθυπουργέ, χτυπήστε επιτέλους την γραφεικρατία! Που κρατά 1,5 χρόνο για να αποκατασταθεί η νομιμότητα Υποστράτηγου Π.Σ,ε.α.

Ήρθε η ώρα για την λύση του προηγούμενου Κουίζ που είχαμε βάλει: Πόσο καιρό μπορεί να περιφέρεται ένα έγγραφο προς υπογραφή σε δυό συναρμόδια τμήματα του ΙΔΙΟΥ Υπουργείου;




Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε τι εννοούμε!

Η υπόθεση του απόστρατου Υποστράτηγου Π..Σ, Ανδριανού Γκουρμπάτση, αποτελεί ανάγλυφο πρώτυπο και κλασσική περίπτωση της γάγγραινας που επικρατεί στο νοσηρό σύστημα της Δημόσιας Διοίκησης εξαιτίας της γραφεοκρατίας, που πέρα από τον ίδιο, ζημιώνει το Ελληνικό Δημόσιο, τους Έλληνες φορολογούμενοι και το κοινωνικό σύνολο.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω αξιωματικός, σύμφωνα με την 280/2009 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, την 24/2010 απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου του Συμβουλίου της Επικρατείας και την 147/2010 γνωμοδότηση της Ολομέλειας/ΝΣΚ, έπρεπε να έχει επανέλθει, ως μηδέποτε αποστρατευθείς, στην ενέργεια του Πυροσβεστικού Σώματος από τον Απρίλιο 2009, παρόλα αυτά και αν και έχει υπογραφεί - έστω και καθυστερημένα, αφού περιέρχοταν από Υπηρεσία σε Υπηρεσία και από κει στο ΝΣΚ, και ξανά πίσω για επικαιροποίηση από τον νέο υπουργό και μετά πάλι στην αρμόδια Υπηρεσία -το σχετικό με την επαναφορά του στην ενέργεια Προεδρικό Διάταγμα τόσο ο αρμόδιος Υπουργός κ. Παπουτσής όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αυτό περιφέρεται από Δ/νση σε Δ/νση και Γραφείο σε Γραφείο αρμοδίων υπηρεσιών (ΓΛΚ κλπ) ξεπερνώντας έτσι τον 1,5 χρόνο.

Αυτό βέβαια ζημιώνει του φορολογούμενους πολίτες και το

Το πασοκικό κράτος αναγνωρίζει το "Oυράνιο Tόξο"!

Η συνάντηση προ λίγων ημερών, εκπροσώπων των εξωμοτών της φιλοσκοπιανής οργάνωσης 171010-skopiaΕυρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας-Ουράνιο Τόξο με την Ολομέλεια της ΕΕΔΑ (Εθνική Επιτροπή των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) στην Αθήνα, μιλά από μόνη της. Η ταύτιση και συνεργασία των θιασωτών του ατομισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με φορείς αντεθνικών επιδιώξεων, που λειτουργούν μέσα στην εθνική μας επικράτεια ως Δούρειοι Ίπποι, είναι πλέον εξόφθαλμη. Όπως λένε και οι ίδιοι του Ουρανίου Τόξου, με τη γνωστή προδοτική διάλεκτο, «πρόκειται για την πρώτη επίσημη συνάντηση του κόμματος της Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα με θεσμικό όργανο του ελληνικού κράτους, καθώς η Επιτροπή έχει συμβουλευτικό ρόλο στον εκάστοτε Πρωθυπουργό-Κυβέρνηση, καταγράφει και επισημαίνει ζητήματα μειονοτικών ομάδων, αλλά και μεμονωμένων Ελλήνων πολιτών σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κύριος σκοπός της είναι η ενίσχυση - διεύρυνση της δημοκρατίας στη χώρα μας, ενώ στην Ολομέλεια της συμμετέχουν εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών κομμάτων, των αρμοδίων Υπουργείων της κυβέρνησης, καθώς επίσης εκπρόσωποι φορέων και προσωπικότητες». Το προσφυγικό καμουφλάρισμα Φυσικά, όλα τίθενται σε «ανθρωπιστική» διάσταση...Όπως λένε οι ίδιοι, «παρουσιάσθηκε από πλευράς κόμματος, μεταξύ άλλων, το

«Η ιθαγένεια δεν είναι ατομικό δικαίωμα»

171010-steΤι έγινε στη συνεδρίαση του ΣτΕ για το λαθρονομοσχέδιο
"Κύριε καθηγητά μου, θα ήθελα πολύ να τα ασπαστώ αυτά, αλλά να μιλάμε με όρους νομιμότητας συνολικά... Δυσκολεύομαι εδώ να αποδεχθώ το νόμιμο". Η υπόμνηση αυτή στον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νίκο Αλιβιζάτο, από την έδρα, λέει πολλά. Χώρος: Συμβούλιο της Επικρατείας (την περασμένη Δευτέρα), εκεί όπου ο εθνομηδενισμός θα ηττηθεί. Για έναν πολύ απλό και ουσιώδη λόγο: ζούμε σε εθνικό κράτος. Η δικηγόρος Χριστίνα Τσαμπάζη, μια ανερχόμενη νομικός, έκανε πολύ καλά τη δουλειά της και το καθήκον της ως Ελληνίδα, στο βαθμό που μας επιτρέπεται να την κρίνουμε. Η υπόθεση: αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής κατά μαζικής απόδοσης ιθαγένειας και ψήφου αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές, από τον δικηγόρο Γιάννη Ανδριόπουλο. Ο εισηγητής, Ευθύμιος Αντωνόπουλος, έκανε δεκτή την πρόταση αντισυνταγματικότητας.

Η 7η Νοεμβρίου στον αέρα...
Την κυβέρνηση την έχει πιάσει σύγκρυο, καθώς ενδεχόμενη αποδοχή της έγκλησης, θα σημάνει τρομερά προβλήματα για αυτήν σε πολιτικό αλλά και διοικητικό επίπεδο, ενώ οι επιπλοκές της απόφασης, αν αυτή επισημαίνει

Ο Πειραιώς Σεραφείμ και η κάρτα του... Αντίχριστου

serafeim_peiraiosΑίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ στην Ιερά Σύνοδο για το φλέγον ζήτημα της «κάρτας του πολίτη».
Ο κ. Σεραφείμ με καταρτισμένο λόγο ζητά η Εκκλησία να συστήσει ειδική επιστημονική Επιτροπή με καταξιωμένες προσωπικότητες για να συζητηθεί σε βάθος το όλο θέμα και όχι επιφανειακά, όπως επιχειρείται αυτή τη στιγμή.   
Αναφέρει ο μητροπολίτης Σεραφείμ: «Εν τη  προσφάτω ομιλία του   Εξοχωτάτου κ. Πρωθυπουργού  εις την εν  Θεσσαλονίκη Διεθνή Εκθεσιν προανηγγέλθη η  αντικατάστασις των  αστυνομικών ταυτοτήτων και των  εν  γένει  εγγράφων ταυτοποιήσεως των   Ελλήνων πολιτών, δια της   εξονομασθείσης «κάρτας του   πολίτη», η  οποία προετοιμάζεται από την Γεν. Γραμματεία Δημοσίας Διοικήσεως και Ηλεκτρονικής Διακυβερνήσεως, δια να Ισχύση εντός του   2011.
Εκ του   συνημμένου εντύπου εμφαίνεται ότι: «ο πολίτης θα έχει την δυνατότητα  επιλογής αμετρήτων υπηρεσιών χρησιμοποιώντας το προσωπικό του ΡΙΝ με απόλυτη προστασία». Εκτός από την φυσικήν ταυτοποίησιν των  προσώπων π.χ. αναγνώρισιν κατά τον αστυνομικόν έλεγχον,  επιδιώκεται η  απεριόριστος είσοδος  εις τον ψηφιακόν κόσμον, τόσον με την διαδικασίαν της  ψηφιακής αυθεντικοποίησης των  κατόχων τους, όσον και με την λεγομένην ψηφιακήν υπογραφήν.
karta_polithΔιαφημίζεται και διαδίδεται ευρέως ότι η  συγκεκριμένη κάρτα θα αποτελή πέραν της  ψηφιακής αυθεντικοποιήσεως των  πολιτών  εις τας δημοσίας υπηρεσίας και ταξιδιωτικόν έγγραφον εντός της  ζώνης ΣΕΝΓΚΕΝ περιέχον απαιτούμενα τεχνικά στοιχεία ώστε να λειτουργή ως ψηφιακόν διαβατήριον και  επιπροσθέτως δια να δύναται ο πολίτης να αξιοποιήση τας ηλεκτρονικάς  υπηρεσίας του   Δημοσίου και του   ευρυτέρου Δημοσίου τομέως.
Ωσαύτως η  ειρημένη κάρτα θα χρησιμοποιείται  εις θέματα κοινωνικής ασφαλίσεως, οικονομικής και περιουσιακής καταστάσεως και αγροτικής παραγωγής και  εις το μέλλον θα  εξυπηρετή μέσω των  ΑΤΜ τας τραπεζιτικάς συναλλαγάς των  πολιτών.
Ιδίως εν  τη  περιπτώσει των  υγειονομικών στοιχείων προβλέπεται, ότι με την προσθήκην μικροεπεξεργαστού η  κάρτα θα χρησιμοποιείται δια νοσηλεία και συνταγογραφήσεις και θα συνδεθή και με ετέρας δράσεις ηλεκτρονικής διακυβερνήσεως όπως Δημοτολόγιον, ΑΜΚΑ και Υπουργείον Οικονομικών.
Και  επειδή τα μητρώα αυτά  δέν είναι συμβατά και περιέχουν διασπάρτους πληροφορίας θα τροποποιηθούν και ο πολίτης θα έχει  εις

Αρχίζει και επίσημα η σύγκρουση των bloggers με κυβέρνηση και ΜΜΕ

H κυβέρνηση του μνημονίου, επιδιώκει να ανοίξει έναν προσχηματικό δήθεν διάλογο στη διεύθυνση http://www.opengov.gr/ypes/?p=895#comments όπου αναφέρει κατά λέξη:

«Το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοινώνουν την πρόθεση να αναλάβουν πρωτοβουλία δημόσιας διαβούλευσης για τα θέματα, τις δυνατότητες ανάπτυξης, τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μέσα διαδικτυακής ενημέρωσης και επικοινωνίας στην Ελλάδα.
Στόχος είναι η....
διαφάνεια και οι καθαροί κανόνες για τη δημιουργία ενός πλαισίου λειτουργίας και ανάπτυξης των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης και επικοινωνίας, τη θεμελίωση της πολυφωνίας, την έννομη σχέση με την πολιτεία και την κοινωνία, την τήρηση της δεοντολογίας και της ελεύθερης έκφρασης.
Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο, από τον απλό ιδιώτη μέχρι τις επαγγελματικές ενώσεις Μέσων Ενημέρωσης, την ΠΟΕΣΥ και τις Ενώσεις συντακτών. Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί ο τόπος και ο χρόνος της εναρκτήριας εκδήλωσης της διαβούλευσης. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αποστέλλει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου τις προτάσεις του για την οργάνωση της διαβούλευσης  στην παρακάτω φόρμα».
 
Δεν γνωρίζουμε αν στα ανωτέρω μέσα διαδικτυακής ενημέρωσης, περιλαμβάνει η

Πειρατική γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ εξήγγειλε η Τουρκία - Αναμένεται ελληνική αντίδραση

Η Τουρκία "τραβάει το σχοινί" στην Ανατολική Μεσόγειο και εξήγγειλε σήμερα την απόφασή της να προχωρήσει σε πειρατική γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ και εν συνεχεία εκμετάλλευσή των κοιτασμάτων που θα βρει. Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας Taner Yildiz "Η Τουρκία θα ξεκινήσει την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων στη θαλάσσια περιοχή γύρω από την Κύπρο και μέσα στην αποκλειστική ζώνη της νήσου και εν συνεχεία αν μπορεί να εφοδιάζει αυτή με πετρέλαιο και φυσικό αέριο τον ελληνοκυπριακό τομέα"!

Ο Τούρκος υπουργός δεν χρειάστηκε καν να προσδιορίσει γεωγραφικά την περιοχή στην οποία αναφερόταν, αλλά είπε γενικά "γύρω από την Κύπρο" ως να αναφερόταν σε τουρκικό έδαφος! Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού μπορεί να έχουν και ως στόχο την αποτροπή της εμπλοκής της μεγαλύτερης ισραηλινής εταιρείας φυσικού αερίου της Delek Group Ltd, στην αξιοποίηση των κυπριακών ενεργειακών κοιτασμάτων αφού η ισραηλινή εταιρεία δείχνει να
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες