ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

13/10/10

Ανεργία! Το ‘τέρας’ που θα εξελιχθεί σε εφιάλτη!

Η πραγματική διάσταση του προβλήματος, το αληθινό μέγεθος της κρίσης αποτυπώνεται στον αριθμό των νέων ανέργων που θα προκύψουν τα επόμενα δύο χρόνια ,έγραφε πριν λίγες ημέρες ο Τ. Σπηλιόπουλος στην «Ισοτιμία».

Πράγματι όσο και αν επιχειρηθεί να εξωραϊστεί η κατάσταση και να καλλιεργηθούν προσδοκίες ότι «οι κόποι μας και οι θυσίες μας έπιασαν τόπο», αρκεί η υπόμνηση των εφιαλτικών προβλέψεων για την ανεργία για να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα.

Η πρόβλεψη στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2011 κάνει λόγο για 146.000 νέους ανέργους του χρόνου και άλλους 25.000 το 2012. Σύνολο 171.000 νέοι άνεργοι τα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με τις συνήθως αισιόδοξες επίσημες εκτιμήσεις. Ήτοι, μαζί με τους σημερινούς ανέργους, το 2012 θα ξεπεράσουμε τους ….753.000!

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος, υπολογίστε πως ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί με δεκαέξι πόλεις του μεγέθους της Καλαμάτας ή της Λαμίας ή με είκοσι επτά πόλεις σαν την Κόρινθο ή την Κοζάνη!

Όμως ακόμη και αυτός ο εφιαλτικός αριθμός λέει περίπου τη μισή αλήθεια. Καθώς τα στοιχεία για την ανεργία δεν περιλαμβάνουν τους

Στη Γεωγραφία Γ’ Λυκείου των Αλβανικών σχολείων διδάσκονται ότι οκτώ νομοί της Ελλάδος είναι Αλβανικοί!!!

Στο εξώφυλλο του βιβλίου ο Χάρτης περιλαμβάνει όλη τη βορειοδυτική Ελλάδα.
 
Στη «Γεωγραφία της Αλβανίας»  που διδάσκεται στην  Γ’ Λυκείου των σχολείων της χώρας, οι μαθητές δε μαθαίνουν μόνο για τα σημερινά όρια του Αλβανικού κράτους αλλά, και για τις περιοχές  που «αδίκως» - όπως λέει αρκετές φορές στο βιβλίο – το Συμβούλιο των Πρεσβευτών  του 1913 άφησε εκτός των ορίων του κράτους Αλβανικές περιοχές (Treva Shqiptare).  Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνονται 3 νομοί του Μαυροβουνίου, όλο το Κόσσοβο και άλλες τρεις περιοχές της Σερβίας, το μεγαλύτερο μέρος του κράτους των Σκοπίων και 8 νομοί της Ελλάδος. Το βιβλίο αυτό που διδάσκονται και τα Ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου, έχει εξώφυλλο το χάρτη της Αλβανίας να πλαισιώνεται από τις «Αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) εκτός συνόρων.
Στο ξεχωριστό κεφάλαιο με τίτλο «Οι Αλβανικές Περιοχές στην Ελλάδα», σελ. 198 στην εισαγωγή με τίτλο «Σύνθεση και θέση των Αλβανικών περιοχών» αναφέρει: Είναι Αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο Ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο  των Πρεσβευτών.  Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των

Στους τοκογλύφους μέχρι και το 2021

Διασταύρωση ξινίλας
Μέρα με την ημέρα ξετυλίγεται η βεντάλια των συζητήσεων που διενεργεί η ελληνική κυβέρνηση με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Ενωση μετά την πρόταση του Στρος Καν, που σε πρώτη φάση κρίνεται αποτελεσματική, καθώς παρασύρει τα σπρεντ στις 700 μονάδες βάσης.
«Δεν αποκλείεται να προσφύγουμε σε νέο Μνημόνιο, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει νέος δανεισμός από την τρόικα» δήλωνε χθες αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών παρουσιάζοντάς την ως μια από τις επιλογές στην περίπτωση που οι αγορές συνεχίζουν να «απορρίπτουν» την Ελλάδα και μετά το 2011, οπότε και προγραμματίζεται η πρώτη απόπειρα εξόδου σε αυτές.
Δεσμώτης δεκαετίας
Σε αυτή τη φάση έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό η συζήτηση για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, εξετάζεται είτε η αύξηση της περιόδου χάριτος είτε η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής είτε και τα δύο μαζί, ενώ ο χρόνος ανακοίνωσης της συμφωνίας τοποθετείται στις αρχές του 2011. Το ΔΝΤ φαίνεται να καταλήγει σε μια σύνθετη λύση με περίοδο χάριτος το πολύ 5 ετών και αποπληρωμή μέχρι το 2021.
Αυτό συνεπάγεται αυτόματα ότι η χώρα θα παραμείνει δέσμια του Μνημονίου για πάνω από

Δεν θα αυξηθεί η τιμή του ψωμιού

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η τιμή του ψωμιού από το νέο έτος, παρά την πρόσφατη ανατίμηση των αλεύρων κατά 15% με 30%, έδωσε από τη Θεσσαλονίκη, με κατηγορηματικό τρόπο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, Μιχάλης Μούσιος. «Ζούμε το δράμα που βιώνουν οι καταναλωτές, λόγω της οικονομικής κρίσης», είπε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε με αφορμή τη διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Ψωμιού στη Θεσσαλονίκη (13-17/10). Και πρόσθεσε: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι η οικονομική κρίση, όμως ευτυχώς ακόμα δεν υπάρχουν λουκέτα ή πτωχεύσεις φούρνων, αλλά σαφώς μας ακουμπάει. Ωστόσο σήμερα η τιμή του ψωμιού στην Ελλάδα είναι χαμηλότερη κατά 30%, σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε.Ε. και παρά την αύξηση, έως και 12%, που παρατηρείται σε άλλα αγαθά, στη χώρα μας. Οι Έλληνες φουρνάρηδες απορρόφησαν την άνοδο του κόστους παραγωγής από το 2007, την αύξηση της τιμής του πετρελαίου και του ΦΠΑ, δύο φορές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο φούρνος της γειτονιάς δεν είναι απρόσωπη πολυεθνική».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μούσιος ανέφερε ότι «η ετήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση ψωμιού στην

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ

Η κλιματική αλλαγή και ο ανταγωνισμός για πρόσβαση σε φυσικούς πόρους θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε σύρραξη στην Αρκτική, προειδοποίησε ο ελληνικής καταγωγής Ναύαρχος James Stavridis, επικεφαλής των συμμαχικών δυνάμεων της Ευρώπης (SACEUR). Παραμονή συνομιλιών με θέμα την περιβαλλοντική ασφάλεια στον Αρκτικό Ωκεανό, o υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ σημείωσε ότι έως σήμερα «οι αντιπαραθέσεις στο Βορρά έχουν αντιμετωπιστεί ειρηνικά». Προειδοποίησε ωστόσο ότι «η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε τα επόμενα χρόνια να μεταβάλει τις ισορροπίες στον αγώνα του πειρασμού για την εκμετάλλευση περισσότερων εύκολα προσβάσιμων φυσικών πόρων». Οι ΝΑΤΟϊκές συνομιλίες με τη συμμετοχή της Ρωσίας έχουν ως στόχο την έναρξη διαλόγου με τη Μόσχα προκειμένου να αποφευχθεί ένας δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος για τον ορυκτό πλούτο της Αρκτικής. Κατά το Ναύαρχο, ο ρόλος των στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή θα πρέπει να περιοριστεί στην παροχή βοήθειας που σχετίζεται με εμπορικά ή οικονομικά συμφέροντα, ενώ οι ηγέτες οφείλουν να «διασφαλίσουν ότι η Αρκτική θα παραμείνει ζώνη συνεργασίας, αντί να ακολουθήσουν την παγωμένη πλαγιά που θα τους οδηγήσει σε μια ζώνη ανταγωνισμού ή, ακόμη χειρότερα, σε μια εμπόλεμη ζώνη».

Το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική που καθιστά όλο και
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες