ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

11/12/10

Αξονας Μέρκελ - Σαρκοζί


Αναλυτές επέμεναν πως οι δύο ηγέτες επρόκειτο να συγκροτήσουν μέτωπο για την απόρριψη των προτάσεων έκδοσης ευρωομολόγου στη Σύνοδο των 27, η οποία έχει κύριο θέμα τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων χρέους στην ΕΕ

Μέρκελ και Σαρκοζί συναντήθηκαν στο Φράιμπουργκ για να χαράξουν κοινή στρατηγική εν όψει της Συνόδου Κορυφής
Ετοιμοι για «μετωπική σύγκρουση» με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους εμφανίστηκαν χθες Ανγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί, που συναντήθηκαν στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας με σκοπό να προετοιμάσουν τις θέσεις τους εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο φάκελος της CIA για τον Ανδρέα


Στο «φως» απόρρητα έγγραφα-ντοκουμέντα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που στοχοποιούσαν τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου φέρνει στο φως το βιβλίο «CIA - Ο απόρρητος φάκελος του Ανδρέα» των Μιχ.Ιγνατίου και Μάρ.Ευρυβιάδη από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Ο φάκελος της CIA για τον Ανδρέα
«Το πόσο μεγάλος ηγέτης ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου αποδεικνύεται περίτρανα από τα έγγραφα-ντοκουμέντα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, τα οποία δεν είχαν ούτε μία καλή κουβέντα για εκείνον». Αυτό είπε στο κλείσιμο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου «CIA - Ο απόρρητος φάκελος του Ανδρέα» των εκδόσεων Α. Α. Λιβάνη ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, που μαζί με τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων Μάριο Ευρυβιάδη συνέγραψαν το σημαντικό αυτό βιβλίο.

Απεργούν και πάλι τα μέσα μεταφοράς

Απεργούν και πάλι τα μέσα μεταφοράς

Νέος γύρος κινητοποιήσεων ξεκινούν από την Κυριακή οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, την ίδια ημέρα κατά την οποία ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας έχει αποφασίσει να λειτουργήσουν τα καταστήματα.
Συγκεκριμένα την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 10 μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Ειδικά UAV και οχήματα για τους Βρετανούς, ενώ για τους Έλληνες…

ΣημαίαΤον διπλασιασμό του αριθμού των UAV Reaper και την προμήθεια 100 οχημάτων από μια χώρα με το μέγεθος της Χίου (!), ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Οι ανακοινώσεις έγιναν κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο Αφγανιστάν. Η απόκτηση των συστημάτων προγραμματίζεται να γίνει μέχρι το 2013 και θα κοστίσει στη χώρα το ποσό των 213 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ένα επιπλέον σύστημα του οποίου η εισαγωγή ανακοινώθηκε κατά την επίσκεψη του Ντ. Κάμερον ήταν του τεθωρακισμένου οχήματος παντός εδάφους Warthog που κατασκευάζεται από τη Singapore Technologies Kinetics. Το όχημα έχει δοκιμαστεί ήδη στο Αφγανιστάν από το Βρετανικό Σύνταγμα Τεθωρακισμένων και σύμφωνα με πληροφορίες επιβίωσε τουλάχιστον μία φορά από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού.
Αναμένεται να υπάρξει παραγγελία για 100 οχήματα αξίας 238 εκατομμυρίων δολαρίων περίπου. Πρόκειται για ένα όχημα αντίστοιχης σχεδιαστικής αντίληψης με το BV-206 της Hagglunds, το οποίο έχουμε στην Ελλάδα ως φορέα του ραντάρ αντιπυροβολικού Archer και ως όχημα της ΕΜΑΚ. Η διαφορά είναι το όχημα της ST Kinetics θα είναι τεθωρακισμένο, καθιστώντας το ιδανικό για αποστολές μάχης.
Φυσικά εντυπωσιάζει το γεγονός ότι μια χώρα με μέγεθος 704 τ. χλμ., δηλαδή μικρότερη από τη Χίο (!), κατάφερε να παράξει τέτοια συστήματα και όχι μόνο. Αν ερευνήσεις

Τι ισχύει με το "νέο" δώρο Χριστουγέννων σε όλες τις κατηγορίες

Επίδομα δώρου ύψους 400 ευρώ θα καταβληθεί εφέτος στους συνταξιούχους όλων των ταμείων εφόσον ο συνταξιούχος έχει υπερβεί το 60ό έτος της ηλικίας του και το συνολικό ποσό της μηνιαίας καταβαλλόμενης σύνταξης δεν υπερβαίνει τα 2.500 ευρώ.

    Στους συνταξιούχους του δημοσίου υπάρχει αναπροσαρμογή των δώρων (200 ευρώ το δώρο Πάσχα, 200 ευρώ το επίδομα αδείας και 400 ευρώ το δώρο Χριστουγέννων) για συντάξεις κάτω των 2.500 ευρώ μικτά.

    Για συνταξιούχους των οποίων οι μικτές μηνιαίες αποδοχές ξεπερνούν τα 2500 ευρώ, ο 13ος και 14ος μισθός καταργούνται.

    Στους χαμηλοσυνταξιούχους ηλικίας 60 ετών και άνω όλων των ασφαλιστικών ταμείων, πλην του ΟΓΑ, θα χορηγηθεί έκτακτο επίδομα από 100 έως 300 ευρώ ανάλογα με το ετήσιο και το οικογενειακό εισόδημα το οποίο δεν υπόκειται σε εισφορές.

    Το δώρο θα καταβληθεί μαζί με τις συντάξεις του Δεκεμβρίου. Οι συντάξεις του

Αιφνιδιαστική πτώση βιομηχανικής παραγωγής σε Γαλλία και Ιταλία

Η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας σημείωσε αιφνιδιαστική πτώση 0,80% τον Οκτώβριο σε μηνιαία βάση, εξαιτίας της πτώσης παραγωγής των διυλιστηρίων λόγω των απεργιών εναντίον της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Insee, διαψεύδοντας τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις για άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής. Σημειώνεται ότι η παραγωγή διυλισμένου πετρελαίου κατέγραψε κατακόρυφη πτώση 57% τον Οκτώβριο.

Στην Ιταλία η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε επίσης αιφνιδιαστική

Νέα "Βαριοπούλα": "Κατάληψη μικρού ελληνικού νησιού" ετοίμαζε το τουρκικό Ναυτικό!

Νέο σχέδιο "Βαριοπούλα" εντόπισε η ισλαμική κυβέρνηση στην Τουρκία, το οποίο περιελάμβανε πολλά στοιχεία του αρχικού σχεδίου, αλλά και την πρόκληση ναυτικού επεισοδίου με την Ελλάδα, το οποίο θα βασιζόταν στις πλόες των τουρκικών σκαφών επιφανείας "πολύ κοντά στην ελληνική ηπειρωτική χώρα" όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από την Τουρκία. Προφανώς αναφέρονται στις πλόες των φρεγατών και των κορβετών που ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια και φτάνουν μέχρι το Σαρωνικό!
Τα σχέδια, που αποτελούν ακόμα ένα κτύπημα στους κεμαλικούς εντοπίστηκαν σε έφοδο που έκαναν οι εισαγγελείς (το δικαστικό σώμα ελέγχεται στα μέσα και στα κατώτερα επίπεδα από τους ισλαμιστές) στην ναυτική βάση Γκιολτσούκ.
Εκεί βρέθηκαν χάρτες, σχεδιαγράμματα, κατάλογος με κρύπτες όπλων

"Τι έγιναν τα 5,5 δισ. για την αγροτική ανάπτυξη;"

Σοβαρά ερωτήματα για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και τον κίνδυνο που εγκυμονεί για τη χώρα να χάσει πολύτιμους κοινοτικούς πόρους, σε μία συγκυρία που αυτοί έχουν ζωτική σημασία για την ελληνική Περιφέρεια, έθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, ο βουλευτής Ξάνθης και πρ. υπουργός, Αλέξανδρος Κοντός.
Με μία σκληρή ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον κ. Σκανδαλίδη ότι σε προηγούμενη σχετική ερώτηση που ο ίδιος του έθεσε για το μείζον αυτό ζήτημα, ο υπουργός έδωσε μία «σε πολλά σημεία αλαζονική απάντησή σας στις 22-11-2010, με μια σειρά από ανακρίβειες που δείχνουν ότι αγνοείτε τη σημασία της αγροτικής ανάπτυξης για την Ελλάδα» και ιδιαίτερα του εν λόγω Προγράμματος.
Αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για ανεπάρκεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ο κ.

“Γιατί χτυπήσαμε προς υποστήριξη του Wikileaks!”

O νέος ο οποίος είναι Βρετανικής καταγωγής, δέχθηκε να απαντήσει με επιστολή, παρουσιάζοντας την άποψή του για τις ηλεκτρονικές επιθέσεις σε ιστότοπους συμπεριλαμβανομένων της MasterCard, της Visa και του PayPal.

"Είμαι "Anonymous", είμαι πληροφορημένος, νέος και θαρραλέος"

"Γνωρίζω πολύ καλά πως έχω βιώσει άλλες κουλτούρες εκτός της δικής μου. Θεωρώ των εαυτό μου πολίτη του κόσμου επειδή η γενιά μου δεν έχει γνωρίσει τίποτα άλλο εκτός από μία συνεχώς αναδυόμενη παγκόσμια κουλτούρα, η οποία έχει σφυρηλατηθεί στο καμίνι του διαδικτύου, το καζάνι μέσα στο οποίο υπάρχουν ιδέες και πληροφορίες"

Εν  συνεχεία, αναφέρθηκε στο συναίσθημα της γενιάς του, η οποία μεγάλωσε με το Internet και υποστηρίζει την ελευθερία της έκφρασης μεταξύ όλων.


"Από την  παιδική ηλικία έχω λάβει ως  δεδομένη την ικανότητα του  να

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Στα 21,4 δισ. ευρώ το έλλειμμα το ενδεκάμηνο Στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας









Το δημόσιο έλλειμμα είναι η διαφορά ανάμεσα στα ετήσια έσοδα του κράτους και στις ετήσιες δαπάνες του.



Στα 21,4 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το ταμιακό έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το ενδεκάμηνο Γενάρης - Νοέμβρης 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Την αντίστοιχη περίοδο του 2009 το έλλειμμα είχε διαμορφωθεί στα 27,5 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν το ενδεκάμηνο στα 45,5 δισ. ευρώ, έναντι 43,2 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Οι δαπάνες ανήλθαν στα 59,6 δισ. ευρώ, έναντι 64,4 δισ. ευρώ το 2009, ενώ το έλλειμμα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ανήλθε στα 5,6 δισ. ευρώ, έναντι 6,5 δισ. ευρώ πέρσι.

Αγρια περικοπή αποδοχών

«Αρμαγεδδών» σαρώνει ιδιωτικό τομέα και ΔΕΚΟ. Οι διατάξεις του νομοσχεδίου-«σκούπα» το οποίο κατέθεσε με διαδικασίες-εξπρές η κυβέρνηση οδηγούν σε τεράστιες εισοδηματικές απώλειες εκατομμύρια εργαζόμενους σε μία περίοδο που η αγοραστική τους δύναμη έχει δεχθεί καίριο πλήγμα από τις αλλεπάλληλες αυξήσεις των έμμεσων φόρων. Επί της ουσίας οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν το 1/4 των μηνιαίων αποδοχών τους, όταν ο πληθωρισμός «τρέχει» με 5%.



Αγρια περικοπή αποδοχών
Μάλιστα οι περικοπές δεν αφορούν μόνο τα λεγόμενα? ρετιρέ.Πιάνουν τόσο τους υπαλλήλους με μέσα εισοδήματα όσο και τους χαμηλόμισθους.
Αγρια περικοπή αποδοχών
Ειδικότερα, στον ιδιωτικό τομέα ελέω εργασιακών συμβάσεων η μείωση των μισθών μπορεί να φθάσει και το 26%. Να αναφέρουμε πως στα χαμηλά κλιμάκια για παράδειγμα ένας σερβιτόρος με τρία χρόνια προϋπηρεσία, ο οποίος παίρνει 939 ευρώ τον μήνα, θα χάσει 138 και θα πέσει στα 801 ευρώ. Τραπεζικός με εννέα χρόνια προϋπηρεσίας θα πέσει από τα 1.011 στα 947 ευρώ.

Μισθοί σε ελεύθερη πτώση

Σε... ελεύθερη πτώση θα βρεθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, καθώς ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων, κάτω από τα όρια των κλαδικών συμβάσεων. Το ποσοστό της μείωσης φτάνει έως και το 26%, καθώς το μόνο που διασφαλίζεται είναι πως δεν θα σπάσει ο κατώτερος μισθός της εθνικής συλλογικής σύμβασης (σήμερα είναι 740 ευρώ).

Μισθοί σε ελεύθερη πτώση
Ακόμα μεγαλύτερη θα είναι η μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών θα γυρίσει τριάντα χρόνια πίσω.
Συγκεκριμένα η «συρρίκνωση» των μισθών μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων θα οδηγήσει σε μία επιπλέον πτώση της αγοραστικής δύναμης κατά 5% (για παράδειγμα μείωση μισθού κατά 15% θα «ρίξει» την αγοραστική δύναμη κατά 20%).

Στο «μικροσκόπιο» της Κομισιόν

Στο «μικροσκόπιο» της Κομισιόν


Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία με την Κομισιόν στο θέμα των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα, διευκρίνιζαν χθες στις Βρυξέλλες πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Οπως έγινε γνωστό, στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν μπει τα δύο νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στο κατά πόσο οι βασικές τους διατάξεις είναι σύμφωνες με το μνημόνιο.

Στο «μικροσκόπιο» της Κομισιόν
Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι τα σημεία αιχμής που θα πρέπει να διευκρινιστούν από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, πριν επέλθει τελική συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, είναι οι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα και οι βασικές ρυθμίσεις για την εφαρμογή των ειδικών επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Εξετάζονται, επίσης, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις σε περίπτωση που υπάρχει διαφωνία μεταξύ κοινωνικών εταίρων και δεν θα είναι δυνατή η υπογραφή ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης. Δηλαδή, κατά πόσο είναι συμβατή με το μνημόνιο η πρόθεση για επέκταση των κλαδικών συμβάσεων.

Νέο κανόνι 6.000 ασφαλισμένων

Νέο κανόνι στην αγορά των ασφαλιστικών εταιρειών, μετά το αίτημα του υπουργείου Ανάπτυξης για δίωξη εις βάρος της VDV LEBEN International, η οποία φέρεται να παραποιούσε οικονομικά στοιχεία και παρουσίαζε ανύπαρκτα περιουσιακά στοιχεία, ενώ στην πραγματικότητα είχε βουλιάξει. Στον αέρα οι ασφαλισμένοι
Την ποινική δίωξη της ασφαλιστικής εταιρείας VDV LEBEN International A.A.E.Z. η οποία κατηγορείται ότι παραποιούσε τα οικονομικά της στοιχεία ζήτησε από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Στην κατάψυξη η χώρα

Χιονίζει από το πρωί σε Πάρνηθα και Πεντέλη, με τη θερμοκρασία να σημειώνει απότομη πτώση σε όλη την Ελλάδα. Προβλήματα στην Αττική λόγω των ισχυρών ανέμων. Μερική απαγόρευση απόπλου σε Ραφήνα και Πειραιά. Δείτε την πρόγνωση του καιρού
Σημαντική και απότομη πτώση έχει σημειώσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, ενώ τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στα βόρεια προάστια της Αττικής. Χιόνια έχουν πέσει ακόμα και στο Μοσχάτο και την Ελευσίνα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες