ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

5/4/11

ΝΑ ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ...Πολύ καλό άρθρο αξίζει να το διαβάσετε !

Είναι γνωστή η οικονομική περιπέτεια της Αργεντινής όπως αυτή δημοσιευόταν με δραματικά λόγια στα διεθνή και Ελληνικά ΜΜΕ. Όλοι μας γνωρίσαμε το οικονομικό δράμα που έζησαν οι κάτοικοι της Αργεντινής, που τράβηξε τη συμπάθεια όλων μας.
Οι «Έλληνες» πολιτικοί, αντί να λάβουν μηνύματα από αυτό το οικονομικό δράμα, ακολούθησαν ακριβώς την ίδια πεπατημένη  με

Από τα «δώστα όλα» του Ανδρέα στο «πάρτε τους τα όλα» του Γιώργου


Τώρα τελευταία, όλο και περισσότεροι βάλθηκαν να καταγγέλλουν το… λαϊκισμό!
Το πράγμα θα μπορούσε να είναι πολύ ευοίωνο, αλλά όπως φαίνεται δεν είναι και τόσο «αθώο»…
Γιατί αυτοί που σήμερα στρέφονται κατά του λαϊκισμού, έχουν δύο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά:
– Πρώτον, οι ίδιοι έχουν διακριθεί στο σπορ, επί δεκαετίες. Έχουν καταγράψει και παγκόσμια ρεκόρ λαϊκισμού!
– Δεύτερον, ακόμα λαϊκίζουν. Ασύστολα μάλιστα…
Παλιές καραβάνες της «μικροπολιτικής», αξιοθρήνητοι εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος που τώρα σέρνεται στα ερείπια του και μαζεύει τα κουρέλια του, θυμήθηκαν να ξιφουλκήσουν εναντίον αυτού που με τόση συνέπεια υπηρέτησαν!
Κι εξ αιτίας του οποίου εκείνοι έκαναν αστραφτερές καριέρες

Ειδικό καθεστώς για Καστελόριζο: Η Άγκυρα θέλει το ελληνικό νησί χωρίς υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ

ΗΆγκυρα θεωρεί ότι το Καστελόριζο έχει μόνο ζώνη χωρικών υδάτων και όχι υφαλοκρηπίδα ή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Η προκλητική αυτή θέση της Τουρκίας, η οποία περιέχεται στην απάντηση που δόθηκε στο αυστηρό διάβημα της Αθήνας για την πρόσφατη παρενόχληση του ιταλικού ερευνητικού σκάφους ΟGSΕxplora στις 12 Μαρτίου από τουρκική κορβέτα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, επιβεβαιώνει ότι η Άγκυρα δεν είναι διατεθειμένη να αλλάξει στο παραμικρό τις διεκδικήσεις της.
Επιπλέον, γεννά σοβαρά ερωτηματικά όχι μόνο για το μέλλον των

“Οι διπλωμάτες μας φοβούνται εισβολή για την ΑΟΖ!”

Σάλος έχει προκληθεί από τα όσα ανέφερε δημοσίως, την Πέμπτη 31 Μαρτίου στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια της Νέας Υόρκης- ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης κ. Ηλίας Τσεκερίδης, ένα από τα σημαντικά στελέχη της ομογένειας στην μεγαλούπολη.

Και αυτό γιατί ο κ. Τσεκερίδης εμφανίζει Έλληνες διπλωμάτες – τους οποίους πάντως δεν κατονομάζει – να εκφράζουν φόβους για πιθανή τουρκική εισβολή, στην

Αλλαγή του ονόματος δέχεται το 30% στην ΠΓΔΜ για να γίνει η χώρα μέλος του ΝΑΤΟ

Εντυπωσιακά ήταν το αποτελέσμα τατης δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Πολιτικών Ερευνών στα Σκόπια κατά εντολή του υπουργείου Άμυνας της χώρας όσον αφορά την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το 66% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η γειτονική χώρα πλήρη τα κριτήρια για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ.
Αντιθέτως το 24,7% πιστεύει ότι δεν έχουν ικανοποιηθεί τα κριτήρια και 9,4% δεν απάντησαν. Στο κρίσιμο ερώτημα για τον αν θα αποδέχονταν την αλλαγή του Συνταγματικού

24+Σήμερα: Πτώση στη βρετανική οικονομία λόγω γάμου

24+Σήμερα: Πτώση στη βρετανική οικονομία λόγω γάμουΤελικά η βρετανική οικονομία θα κερδίσει ή θα ζημιωθεί από το βασιλικό γάμο;
Η ημερομηνία του γάμου της χρονιάς μεταξύ του πρίγκιπα της Αγγλίας William και της Kate Middleton πλησιάζει και σύμφωνα με μία έρευνα που διεξήχθη από Βρετανούς οικονομολόγους, ο ρυθμός ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας θα πέσει το τρίμηνο που περιλαμβάνει την 29 Απριλίου.
Οι ερευνητές, λοιπόν, βλέποντας ότι εκείνη η ημέρα είναι επίσημη αργία του

Έρχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο


Σε συντονισμένες ενέργειες κατά της εισιτηριοδιαφυγής και των πλαστών εισιτηρίων προχωρά το υπουργείο Υποδομών. Διεθνής διαγωνισμός για το Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου. Πιάνει δουλειά και το Σώμα ελεγκτών. Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χάνονται ετησίως λόγω της λαθρεπιβίβασης

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους λαθρεπιβάτες με στόχο να κλείσει η χαίνουσα πληγή των αστικών συγκοινωνιών.

Στα κάτεργα της Σαουδικής Αραβίας ένας Ελληνας

Απέλυσε από την εταιρεία του τον Σαουδάραβα υπάλληλό του όταν τον συνέλαβε να κλέβει και αυτός, αξιοποι­ώντας γνωριμίες στην αστυ­νομία και τη Δικαιοσύνη, τον έστειλε στη φυλακή γιατί του... όφειλε χρήματα

Σας παρακαλώ βοηθήστε μας! Ο πατέρας μου κρατείται στις φυλακές της Σαουδικής Αραβίας, με αλυσίδες στα πόδια, γυμνός, με ξυρισμένο κεφάλι και, ενώ έχει σοβαρά προβλήματα υγείας με την καρδιά του, δεν του χορηγούνται τα φάρμακά του!.
Η κραυγή απόγνωσης βγαίνει από την Αγγελική Kάκαρη, κόρη του Ελληνα επιχειρηματία που βρέθηκε εν μία νυκτί φυλακισμένος, κάτω από απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνθήκες κράτησης για μια υπόθεση οικονομικών διαφορών... στημένη, όπως καταγγέλλει η ίδια.
Ο Μανώλης Κάκαρης δραστηριοποιείται στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας

Σαρωτικές αλλαγές στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης


Αύξηση του χρόνου εκπαίδευσης και εισαγωγή νέων μαθημάτων για υποψήφιους οδηγούς σχεδιάζει το υπουργείο Υποδομών. Μέτρα για να παταχθούν τα φαινόμενα χρηματισμού και νέες αυστηρές κυρώσεις. Δείτε τι αλλάζει

Σε μεγάλες αλλαγές στις εξετάσεις οδήγησης για δίπλωμα αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, προχωρά το υπουργείο Υποδομών, με στόχο να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα αδιαφάνειας και τα αλλεπάλληλα κρούσματα χρηματισμού.
Για το λόγο αυτό θέτει το συγκεκριμένο θέμα σε δημόσια διαβούλευση, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις απόψεις τους μέχρι τις 11 του μηνός, στον ιστότοπο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (www.yme.gr).

Η δουλειά των ονείρων μας


Ο έλεγχος των ποτών, η δοκιμή ξαπλώστρας, και το μασάζ είναι μεταξύ των αρμοδιοτήτων του τυχερού που θα επιλεγεί για... κριτής παραλίας. Δεν πρόκειται για ανέκδοτο, αλλά για πραγματική αγγελία για εργασία στη Σουηδία

Αν ψάξεις καλά στις μικρές αγγελίες ίσως κάποια στιγμή βρεις τη δουλειά που σου ταιριάζει ή καλύπτει κάπως τις ανάγκες σου.
Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι για μια αγγελία στη Σουηδία, αφού δεν μιλάμε για λύση ανάγκης, αλλά για ευκαιρία ζωής. Το περιοδικό "Amelia" δημοσίευσε πληροφορίες για μια θέση εργασίας, που θα ήθελε καθένας από εμάς.

Στρος Καν: «Δεν χρειάζεται να προχωρήσει η Ελλάδα σε αναδιάρθρωση χρέους»



Ερωτήσεις δέχτηκε ο Στρος Καν από δημοσιογράφους των ΜΜΕ στην Νέα Υόρκη για το δημοσίευμα του Spiegel σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και την θέση του ΔΝΤ. "Υποστηρίζουμε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσει η Ελλάδα σε αναδιάρθρωση του χρέους της " δήλωσε ο Στρος Καν , επαναλαμβάνοντας την θέση που διατύπωσε το ΔΝΤ σε ανακοίνωση του το Σάββατο για να διαψεύσει το σχετικό δημοσίευμα που υποστήριζε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιέζει για ταχεία αναδιάρθρωση του χρέους.

Περίεργη συνάντηση Παπανδρέου-Σόρος



Τον Τζορτζ Σόρος δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του στη βουλή, ο Γιώργος Παπανδρέου. Το ακριβές περιεχόμενο της συνάντησης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για γενική συζήτηση γύρω από τη διεθνή οικονομία, την κρίση στην ευρωζώνη και τις εξελίξεις στη Λιβύη. Ωστόσο, η επαφή έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον δεδομένων των αρνητικών προβλέψεων για τη χώρα μας, που έχει κάνει κατά καιρούς ο ουγγρικής καταγωγής «επενδυτής» που έχει κερδίσει πολλά χρήματα ποντάροντας στη χρεοκοπία χωρών.

Η Τουρκία θέλει να εντάξει την Ελλάδα στη σφαίρα επιρροής της και το δείχνει



Του Δημήτρη Μπεκιάρη
Η Άγκυρα παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στο πεδίο της ελληνικής οικονομίας και εξακολουθεί να προκαλεί αντιμετωπίζοντας με απαξίωση την Ελλάδα. Πριν από περίπου τρεις μήνες ο Φαρούκ Τσελίκ, υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας Ταγίπ Ερντογάν, είχε δηλώσει, λίγο μετά από την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στο Ερζερούμ ότι «Αυτοί οι οποίοι έδωσαν τη χώρα τους σε μεσίτες, που την έριξαν στο σημείο να κρεμάσουν πωλητήριο για να γλιτώσουν τα χρέη τους, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλούν για την Τουρκία».

Πέντε άντρες που θα σας κάνουν βασίλισσες

Πέντε άντρες που θα σας κάνουν βασίλισσες
Η Kate Middleton τον βρήκε τον πρίγκιπά της, στην κυριολεξία. Όμως υπάρχουν εκεί έξω ακόμη πολλοί γαλαζοαίματοι εργένηδες. Αυτοί είναι οι πέντε πιο περιζήτητοι Ευρωπαίοι νέοι, γαλαζοαίματοι, που αναζητούν τις μελλοντικές πριγκίπισσες της καρδιάς τους, αλλά και της χώρας τους.
Από τους πρώτους στη λίστα φιγουράρει ο εικοσιεξάχρονος πρίγκιπας Harry της Αγγλίας, ο οποίος ως δευτερότοκος γιος του πρίγκιπα Καρόλου δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.
Δεύτερος ακολουθεί ο πρίγκιπας της Σουηδίας Carl Philip, ο οποίος στα τριανταένα του χρόνια, χώρισε μετά από δέκα χρόνια σχέση και κυκλοφορεί ελεύθερος και ωραίος.
Περιζήτητος είναι και ο Andre Casiraghi, ο μεγαλύτερος γιος της

Ανοιχτά και το απόγευμα Δευτέρα και Τετάρτη


Δύο απογεύματα την εβδομάδα, μάλλον Δευτέρα και Τετάρτη, και μέχρι τις 8.00 μ.μ. με παράλληλη μείωση του ωραρίου της Παρασκευής θα λειτουργούν από τον Οκτώβριο συγκεκριμένες δημόσιες υπηρεσίες που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση των πολιτών (πολεοδομίες, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, υπηρεσίες δήμων κ.τ.λ.), σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών και θα οριστικοποιηθεί μετά το Πάσχα.
Ανοιχτά και το απόγευμα Δευτέρα και Τετάρτη
Η εφαρμογή της συγκεκριμένης πρότασης θα αποτελέσει τη βάσει της απογευματινής λειτουργίας δημοσίων υπηρεσιών. Στόχος του υπουργείου Εσωτερικών είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και θα συνοδευτεί με την επαναφορά της 8ωρης απασχόλησης στο Δημόσιο, όπως έχει δηλώσει ο κ. Ραγκούσης.

Έγκλημα διαρκείας




Εντεκάμισι χιλιάδες τόνους ραδιενεργού ύδατος, το οποίο είχε συγκεντρωθεί στις εγκαταστάσεις του σταθμού της Fukushima, ξεκίνησε να διοχετεύει στον ωκεανό η ιαπωνική εταιρεία Tepco, χαρακτηρίζοντας την κίνησή της ως «απαραίτητο μέτρο ασφαλείας».

ανεκδοτο... αγγελτήριο του θανάτου !

Όταν πέθανε ο άντρας της, η χήρα βάζει το αγγελτήριο του θανάτου του στην εφημερίδα, αναφέροντας ότι πέθανε από γονόρροια. Όταν το είδε αυτό ένας καλός οικογενειακός φίλος, της τηλεφώνησε και της είπε:

Ήδη ψάχνει…


Ήδη ψάχνει…
Την ώρα που αναμένεται το τελικό ραντεβού του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και με την αποχώρησή του να μοιάζει πολύ περισσότερο πιθανή από την παραμονή του, ο Ολυμπιακός έχει ήδη αρχίσει να κάνει έρευνα αγοράς για πιθανό αντικαταστάτη.

Τραγικός θάνατος τεχνικού, τηλεοπτικού σταθμού

Eλλάδα: Τραγικός θάνατος τεχνικού, τηλεοπτικού σταθμούΤραγική κατάληξη, είχε για ένα τεχνικό τηλεοπτικού σταθμού, μια συνηθισμένη ενέργεια διαμαρτυρίας περίπου 50 ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, το απόγευμα, στην οδό Κλειούς στα Μελίσσια, όπου βρίσκεται το σπίτι του ειδικού εφέτη ανακριτή, Κωνσταντίνου Μπαλτά, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Οι νεαροί έγραψαν συνθήματα στους τοίχους του

Εκτοξεύθηκε, το Σογιούζ, με πλήρωμα, δύο ρώσους κοσμοναύτες και έναν αμερικανό αστροναύτη - Προορισμός, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός

Το ρωσικό διαστημόπλοιο, Σογιούζ, εκτοξεύθηκε τα χαράματα της Τρίτης από τη διαστημική βάση του Μπαϊκονούρ, στο Καζακστάν, μεταφέροντας δύο Ρώσους κοσμοναύτες και έναν Αμερικανό αστροναύτη, στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Μία φωτεινή τροχιά διεγράφη στο νυχτερινό ουρανό για αρκετό χρονικό διάστημα μετά την εκτόξευση του, όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες.
Ρωσία: Εκτοξεύθηκε, το Σογιούζ, με πλήρωμα, δύο ρώσους κοσμοναύτες και έναν αμερικανό αστροναύτη - Προορισμός, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός
    Ο Ρώσος κυβερνήτης του Σογιούζ, Αλεξάντερ Σαμοτκάγιεφ, ο

Ανακοινώνονται μέτρα 25 δισ. έως το Μάιο

Κατάλογο με... επώδυνα μέτρα κόστους 22 δισ. ευρώ, έως το 2015, αλλά και με πολλές αβεβαιότητες κοινοποιεί στο κλιμάκιο της τρόικας το υπουργείο Οικονομικών, την ίδια ώρα που πυκνώνουν οι αντιδράσεις, μέσα και έξω από την κυβέρνηση.
Στις συναντήσεις που θα έχουν από σήμερα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θα παραδώσουν στην τρόικα τους βασικούς άξονες του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος και τα συγκεκριμένα μέτρα, από τα οποία θα προέλθουν τα 22 δισ. ευρώ, έως το 2015.
Το ύψος των μέτρων είναι 19 δισ. ευρώ ή 8% του ΑΕΠ για την περίοδο
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες