ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

6/11/10

Αφγανιστάν- ΝΑΤΟ: Έρευνα για θανάτους στρατιωτών

Ομάδα του ΝΑΤΟ και των αφγανικών αρχών διεξάγει έρευνα, μετά από πληροφορίες ότι ένας Αφγανός στρατιώτης πυροβόλησε και σκότωσε την Παρασκευή στρατιώτες της πολυεθνούς δύναμης στην επαρχία Χελμάντ.
 
Τις πληροφορίες μετέδωσε το πρακτορείο ΑΙΡ με έδρα το Πακιστάν, κατά το οποίο ένας Αφγανός στρατιώτης σκότωσε τρεις ξένους στρατιώτες στη συγκεκριμένη επαρχία, προπύργιο των ταλιμπάν. Αν και το ΑΙΡ δεν θεωρείται απόλυτα αξιόπιστη πηγή, ωστόσο το ΝΑΤΟ δεν διέψευσε τις πληροφορίες αυτές.

Ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Χελμάντ, συνταγματάρχης Καμαλουντίν Χαν δήλωσε από την πλευρά του πως «γνωρίζει ότι ένας Αφγανός στρατιώτης άνοιξε πυρ εναντίον των δυνάμεων του ΝΑΤΟ».

Το AIP επικαλείται επίσης τον εκπρόσωπο των ταλιμπάν Γιουσούφ Αχμάντι, σύμφωνα με τον

Εκλογές 2010: Μήπως «Μπλοφάρουν» ΟΛΟΙ;..


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ


     Τα μεγάλα ψυχοκοινωνικά  φαινόμενα, αυτά που με την ολοκλήρωσή μορφοποιούν νέους θεσμούς, δομές και σχήματα  είναι δύσκολο, εάν όχι σχεδόν ακατόρθωτο, να τα αξιολογήσουμε την ώρα που βρίσκονται στη δυναμική φάση της εξέλιξής τους. Στην Ελλάδα μας οι μορφοποιήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και νέοι θεσμοί, δομές και σχήματα, άγνωστα μέχρι σήμερα, κρυσταλλώνονται με δραματικό τρόπο στην εποχή της τρόικας και του ΔΝΤ προοδευτικά στο συλλογικό μας υποσυνείδητο!
      Το επαναλαμβανόμενο από τα πλέον επίσημα για μια Δημοκρατία όπως η Ελλάδα χείλη, δηλαδή αυτά του κ Πρωθυπουργού, δίλημμα που μπορεί να συνοψισθεί στη φράση «εκλογές εάν ΔΕΝ χρωματιστεί ‘πράσινος’ ο εκλογικός χάρτης το βράδυ της Κυριακής 7ης Νοεμβρίου»  έχει φέρει στο προσκήνιο και πάλι τους κλασικούς προβληματισμούς που αφορούν αυτούς και αυτές που τα Κόμματα επιλέγουν και προβάλλουν ώστε εμείς να…»επιλέξουμε» και να τοποθετήσουμε σε «θώκους εξουσίας»!...
      Τα πράγματα στις φετινές εκλογές της Τοπικής (ΔΗΘΕΝ) Αυτοδιοίκησης έχουν αγγίξει τα επίπεδα της φαιδρότητας εάν όχι της χυδαιότητας σε ότι αφορά την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ των τοπικών κοινωνιών που έχουν το «δικαίωμα» να επιλέξουν ΧΩΡΙΣ την παρέμβαση των Κομμάτων!
     ΟΛΟΙ οι ενασχολούμενοι με την Πολιτική  αρνούνται την ύπαρξη ΑΜΕΣΗΣ εμπλοκής της Κεντρικής Εξουσίας στις φετινές εκλογές για Περιφερειάρχες και Δημάρχους και υποβαθμίζουν τη σημασία της για να συνεχίσουν τον  ερωτικό τους εναγκαλισμό με την εξουσία ή με την προσδοκία κατάκτησής της  και τα μύρια όσα...αυτή η σχέση, αποδεδειγμένα από εξεταστικές επιτροπές, αποδίδει!
     Η εξουσία είναι ΕΛΙΞΗΡΙΟ ζωής και ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΟ για όσους την κατέχουν!...
     Με όσους περισσότερους φίλους, γνωστούς και άγνωστους συζητώ περιδιαβαίνοντας με τις ομιλίες μου την πατρίδα από άκρου σε άκρο τόσο περισσότερο διαπιστώνων ότι ΟΛΟΙ κουραστήκαμε να ακούμε αυτούς που διατείνονται ότι η πολιτική μας  ζωή  χαρακτηρίζεται από ... «χρυσές μετριότητες»!
    Στα μεγάλο οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά προβλήματα που συσσωρεύθηκαν επί πολλά χρόνια προστίθενται νέα και αντί για λύσεις έχουμε «επιταγές της τρόικα» (δεν αντιλαμβάνονται τα Κυβερνητικά στελέχη ότι κάθε φορά που επικαλούνται την…τρόικα για τις ανάλγητες αποφάσεις τους ουσιαστικά ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ τον θώκο εξουσίας που

Τουρκική μέγγενη στον Έβρο

thumbΤο ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Άγκυρας για τη Θράκη είναι διαρκές και πάγιο. Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, το «παιχνίδι» στην περιοχή χοντραίνει και δείχνει ότι η Άγκυρα, κρατώντας στο χέρι τα κέρδη (ελληνικά χωρικά ύδατα προσαρμοσμένα στα τουρκικά «ζωτικά συμφέροντα») από τις διαπραγματεύσεις για το Αιγαίο, ανεβάζει το στοίχημα (στρατιωτική παράμετρος) στη Θράκη προκειμένου να επιβάλει στην Ελλάδα τη «λύση - πακέτο» που τη συμφέρει. Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά – πίσω από την κουρτίνα των πρωθυπουργικών εναγκαλισμών και των δημόσιων διαβεβαιώσεων περί της ελληνοτουρκικής φιλίας – για να δούμε πώς αποτυπώνονται οι τουρκικές κινήσεις.
Το «Π» πριν από μερικές εβδομάδες αποκάλυψε το σχέδιο των στρατηγών του ελληνικού Πενταγώνου για επέκταση των αντιαρματικών τάφρων στον Έβρο. Τα πρώτα 17 χιλιόμετρα στο Κάραγατς, όπου Ελλάδα και Τουρκία δεν έχουν σύνορο το ποτάμι του Έβρου, έχουν ολοκληρωθεί. Τα έργα προβλέπουν διάνοιξη της τάφρου στα 30 μέτρα πλάτος και βάθος 7 μέτρα. Τα έργα παρουσιάστηκαν ως προσπάθεια δημιουργίας ενός φυσικού εμποδίου που θα έβαζε κάποιο φρένο στη μαζική είσοδο λαθρομεταναστών. Πειστική η δικαιολογία, καθώς τους πρώτους 9 μήνες του 2010 περίπου 25.000 λαθρομετανάστες πέρασαν τον Έβρο!
Όμως η αλήθεια είναι ότι οι αντιαρματικές τάφροι αποφασίστηκε να ανοίξουν (και) για άλλο λόγο. Κι αυτός έχει να κάνει με «περίεργους» εξοπλισμούς και ακόμη πιο περίεργες κινήσεις των απέναντι. Έχουμε και λέμε:
◆ Η Άγκυρα προμηθεύτηκε 36 γερανοφόρα οχήματα από τη Γερμανία. Για την ακρίβεια οι Τούρκοι πήραν έξι από τους Γερμανούς και τα υπόλοιπα 30 τα έφτιαξαν μόνοι τους στην Τουρκία. Τι μπορούν να κάνουν μ’ αυτά τα οχήματα; Μέσα σε 15 λεπτά να «ενώσουν» τις δύο όχθες του Έβρου. Και σε άλλα 7 λεπτά να περάσουν στο ελληνικό έδαφος δύο ίλες αρμάτων μάχης!
◆ Το καλοκαίρι η 3η Τεθωρακισμένη Τουρκική Ταξιαρχία, η οποία σταθμεύει σχεδόν απέναντι από την Ορεστιάδα, έκανε με μεγάλη επιτυχία σχετική άσκηση, δημιουργώντας προβληματισμό στο Πεντάγωνο.
◆ Εκτός από τα γερανοφόρα οχήματα, οι Τούρκοι έχουν ήδη στη διάθεσή τους 56 άρματα «διάσπασης» ναρκοπεδίων.
◆ Απέναντι από τον Έβρο έχουν ανεπτυγμένη την 1η Στρατιά με τρία Σώματα Στρατού. Το ένα είναι ανεπτυγμένο στο Κάραγατς, το δεύτερο στο Τερκιπλάκ, στο ύψος της Αλεξανδρούπολης, και το τρίτο πιο πίσω στην Κωνσταντινούπολη.
◆ Πρόσφατα οι Τούρκοι μετακίνησαν την 1η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία από τα

Ε, όχι να κάνει μάθημα πατριωτισμού και ο ΓΑΠ!!!

Τα λόγια περιττεύουν μπροστά στο θράσος του ΓΑΠ. Από το γήπεδο του Σπόρτινγκ, χαρακτήρισε τη διαφαινόμενη διάθεση του ελληνικού λαού να καταψηφίσει μαζικά το κόμμα του στις επερχόμενες εκλογές ως “αντιπατριωτική απόπειρα υπονόμευσης“.
Τι να πρωτοχαρακτηρίσει κανείς σε αυτή τη φράση;
Τον μόλις υποκρυπτόμενο φασισμό του να αρνείται στον ελληνικό λαό το δικαίωμα να έχει άλλη γνώμη, σε σχέση με την πολιτική της
κυβέρνησης;
Τον δυναμιτισμό του πολιτικού τοπίου, που μάλιστα, όταν δεν αναγνωρίζεται το δικαίωμα στη διαφωνία, καταλήγει να είναι δυναμιτισμός του ίδιου του πολιτεύματος;
Την πλήρη διαστροφή της έννοιας πατριωτισμός;
- Αυτός που υποδούλωσε τη χώρα, εκχωρώντας τη διακυβέρνησή της σε απρόσωπους ξένους υπαλλήλους του διεθνούς τραπεζικού καρτέλ, υπό τον εύσχημο τίτλο “τρόικα”!
-  Αυτός που εξασθένισε την Ελλάδα όσο κανένας άλλος στη νεώτερη ιστορία, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, και έτσι εξασθενημένη την έβαλε να “διαπραγματεύεται” με τους εχθρούς της όλα τα ανοιχτά εθνικά της θέματα, εξαναγκάζοντάς την στην ουσία σε αποδοχή όλων των αξιώσεων του εχθρού!
- Αυτός που δεν διστάζει, χάριν του πριγκηπικού του εγώ (που δεν μπορεί να ανεχθεί τη λαϊκή απόρριψη), να τινάξει στον αέρα ακόμη και τα όποια πενιχρά αποτελέσματα της περιοριστικής του πολιτικής, απειλώντας τη χώρα με πολιτική και οικονομική αποσταθεροποίηση!
Αυτός ο άνθρωπος, λοιπόν, τολμά να κατηγορεί τους άλλους για “αντιπατριωτική υπονόμευση”!
Τα λόγια είναι ανίκανα να εκφράσουν την αποστροφή και την οργή!
Όμως η απάντηση του λαού πρέπει να είναι, και θα είναι, μαζική και εκκωφαντική!
Ίσως ποτέ άλλοτε δεν μας έχει δοθεί

Πρωτοφανείς θέσεις από δημοκρατική κυβέρνηση στο ΣτΕ : "Δίκαιο έκτακτης ανάγκης το Μνημόνιο" !

Επικίνδυνες θέσεις για την Δημοκρατία εκφράζει το υπουργείο Οικονομικών στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου να απαντήσει στις προσφυγές κατά του Μνημονίου που έχουν καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς κατά του Μνημονίου (περικοπές αποδοχών, συντάξεων, κ.λπ). Ούτε λίγο ούτε πολύ το υπουργείο Οικιονομικών, δηλαδή η κυβέρνηση, υπεραπσίζεται την θέσπιση "δίκαιου έκτακτης ανάγκης για την προστασία του εθνικού συμφέροντος" στην απάντησή του στην προσφυγή, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας! Δε νομίζουμε ότι μία "άλλου τύπου" κυβέρνηση που δεν θα προέλθει από τις κάλπες αλλά από βίαιη κατάληψη της εξουσίας θα μπορούσε να επικαλεστεί κάτι το διαφορετικό για να δικαιολογήσει τις ενέργειές της.
Δηλαδή τι άλλο θα μπορούσε ενα επικαλεστεί ένας συνταγματάρχης παρατάσσοντας τα άρματα μπροστά την Βουλή για να δικαιολογήσει την πράξη του πέρα από το "Δίκαιο Έκτακτης Ανάγκης";
Η συζήτηση των προσφυγών θα γίνει στις 23 Νοεμβρίου 2010. Στην έκθεση, μεταξύ άλλων, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι «οι ρυθμίσεις των νόμων 3833 και 3845/2010 συνιστούν δίκαιο έκτακτης ανάγκης θεσπισμένο για την προστασία του εθνικού συμφέροντος και ειδικότερα για την προστασία της ελληνικής οικονομίας από την κατάρρευση και τη διασφάλιση χρηματοδοτήσεως των δημόσιων πολιτικών στους τομείς της εθνικής ασφάλειας, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης».
Επιπλέον, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, τα οικονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν ήταν

"Κανόνι" βάρεσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας - Δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τους προμηθευτές φαγητού!

ImageΧωρίς τροφή κινδυνεύουν να μείνουν οι στρατιωτικές μονάδες σε όλη την επικράτεια καθώς οι προμηθευτές βρίσκονται ένα βήμα πριν την παύση εφοδιασμού τους λόγω των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που τους χρωστάει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αρνείται να τα καταβάλει επειδή με την σειρά του το υπουργείο Οικονομικών δεν απελευθερώνει κονδύλια! Μόνο ο Στρατός Ξηράς χρωστάει στους προμηθευτές ανά την Ελλάδα 230 εκατ. ευρώ! Το τρελό είναι ότι ενώ το υπουργείο Οικονομικών δεν απελευθερώνει τα κονδύλια, φυσικά ζητάει την απόδοση των πάσης φύσεως φόρων. Συγκεκριμένος προμηθευτής ζητεί από το 1.240.000 ευρώ που του οφείλει το υπουργείο Άμυνας, να του δώσουν τουλάχιστον τις 180.000 ευρώ του ΦΠΑ που απαιτεί «εδώ και τώρα» το υπουργείο Οικονομικών, αλλά η απάντηση είναι απολύτως αρνητική!
Έτερος προμηθευτής νωπών προϊόντων μονάδων του Έβρου δήλωσε στο defencenet.gr ότι «Μου χρωστάνε 37.500 ευρώ εδώ και ενάμιση χρόνο. Τα χαρίζω όλα στο υπουργείο και στα παιδιά που μας προστατεύουν. Απλώς ζητώ να μην με πάνε φυλακή για τον ΦΠΑ που πρέπει να αποδώσω για τα λεφτά που δεν έχω εισπράξει».
Αλλά φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό: Υπάρχει πλέον και

Ο Στρατός μας πράγματι είναι αντιπαραγωγικός;

pagkalos1Και οι τελευταίες δηλώσεις του κ. Θεοδώρου Παγκάλου, όχι μόνον δεν μου άρεσαν, αλλά ένοιωσα μεγάλη μείωση και προσβολή. Μίλησε μειωτικά και απαξιωτικά, για τον Στρατό μας, τους Αξιωματικούς μας, το έργο τους και για τα Σώματα Ασφαλείας.
Εγώ κ. Πάγκαλε υπηρέτησα 38 μήνες, στην Πολεμική Αεροπορία, ως Οικονομικός Αξιωματικός (Ανθυποσμημαναγός), σε διάφορες πολεμικές Πτέρυγες της Πατρίδος μας και μου δόθηκε η ευκαιρία να συναναστραφώ 100δες μάχιμους αεροπόρους. Μου δόθηκε η ευκαιρία όχι μόνο να τους γνωρίσω, αλλά και να τους συναναστραφώ. Γνώρισα τον σκληρό τρόπο ζωής τους. Τις στερήσεις τους. Τους κινδύνους τους. Την ύψιστη τους προσφορά, προς την Πατρίδα.
ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ τι λέτε. Μη αποδυναμώνετε το φρόνημα των Ελλήνων Αξιωματικών. Αντίθετα μια και ο καλόπιστος Ελληνικός λαός σας έδωσε την ευκαιρία να κατέχετε αυτό το ύψιστο αξίωμα, αναγνωρίσατε την προσφορά τους. Να είστε βέβαιος οι Αξιωματικοί μας γνωρίζουν την αποστολή τους. Να είστε βέβαιος οι Αξιωματικοί μας, το πρώτο που ζητάνε είναι η αναγνώριση των προσφορών των. Το γνωρίζετε πολύ καλά, στρατοί που διακατέχονται από υψηλό Εθνικό Φρόνημα ουδέποτε ηττηθήκανε.
Θα επικαλεσθώ το παράδειγμα του Τυρταίου. Οι Σπαρτιάτες, γνήσιοι

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΩΣ “ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ”ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΝΩΠΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΚΟΛΟΠΙΣΕΙ

«Αν δεν κερδίσω, η Ελλάδα θα ξαναψηφίσει»

«Αν δεν κερδίσω, η Ελλάδα θα ξαναψηφίσει», προειδοποιεί ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο ιταλικό περιοδικό «Panorama».

Ο δημοσιογράφος του Panorama ρωτά τον Γιώργο Πανανδρέου: «Σε περίπτωση αρνητικής, για την κυβέρνηση ψήφου -όπως λένε οι δημοσκοπήσεις- απειλείτε ότι θα διαλύσετε τη βουλή: πρόκειται για προπαγάνδα;».

Και ο πρωθυπουργός απαντά: «Όχι, είναι πραγματικότητα. Αν οι ομάδες συμφερόντων που πλήξαμε με τις μεταρρυθμίσεις μας, πούνε “ φτάνει, πρέπει να σταματήσουμε τις αλλαγές που είναι σε εξέλιξη”, τότε δεν μου μένει παρά να απευθυνθώ σε όλο τον ελληνικό λαό».

Αναφορικά με ενδεχόμενη πολιτική αστάθεια, στην οποία αναφέρεται ο Ιταλός δημοσιογράφος, Πίνο Μπουοντζιόρνο, ο Γιώργος Παπανδρέου παρατηρεί: «Τι είναι πιο ασταθές; Μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, ή μια κυβέρνηση που διαθέτει λαϊκή εντολή για να εφαρμόσει τις αλλαγές;».

«Πριν κάποιους μήνες αποφασίσαμε ότι η χρεοκοπία δεν είναι μια επιλογή. Για αυτό τον λόγο ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε σοβαρές περικοπές στις δαπάνες, στους μισθούς, στις σπατάλες. Είναι οδυνηρό, αλλά αναγκαίο», τονίζει ο πρωθυπουργός.

Στην ερώτηση αν «η χώρα είναι εκτός κινδύνου;», απαντά: «Ας το θέσουμε έτσι: είμαστε
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες