ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

8/10/10

Την καταργει η Βρετανία την κάρτα του Πολίτη

Και ενώ η «σοσιαλιστική» Κυβέρνηση του Μνημονίου ετοιμάζεται να φέρει στην Ελλάδα την «ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ» με το τσιπ, την ίδια ώρα η Βρετανία την καταργεί πλήρως, για λόγους ακριβώς σεβασμού της ατομικής Ελευθερίας του Πολίτη και του Ατόμου!

   Ήδη η νέα Κυβέρνηση Συντηρητικών (!) του Ντέιβιντ Κάμερον, κατέθεσε  αστραπιαία δια της Υπουργού Εσωτερικών Τερέζας Μέι, στις 26 Μαΐου, ως πρώτο της Νομοσχέδιο, το Νομοσχέδιο κατάργησης της Ηλεκτρονικής Εθνικής Κάρτας-Ταυτότητας (National Identity Card – ID) και έθεσε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα 100 ημερών, προκειμένου να προετοιμάσει το απαραίτητο δαιδαλώδες νομοθετικό πλαίσιο που απαιτείται, για την κατάργηση του σχετικού Νόμου των Ταυτοτήτων του 2006 που τις είχε συστήσει!

   Ήδη το σχετικό νομοθέτημα έχει πλέον περάσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων στις 15 Σεπτεμβρίου 2010 και αναμένεται να περάσει τώρα και από τη Βουλή των Λόρδων!

   Παράλληλα, η Βρετανία απαλλάσσεται έτσι από το τεράστιο κόστος της

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΝΤ:Αδυσώπητος πόλεμος για τις αγορές

Ιμπεριαλιστικές κόντρες για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Βλέπουν νέα κρίση και «αβεβαιότητες» Αναβαθμίζουν την αντιλαϊκή κλιμάκωση - νέα κρατικά πακέτα για την ενίσχυση της πλουτοκρατίας
Στο φόντο του αδυσώπητου ανταγωνισμού ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα, κράτη και μερίδες της πλουτοκρατίας συνέρχεται στις ΗΠΑ, αυτό το σαββατοκύριακο, η ετήσια σύνοδος του ΔΝΤ.

Ο πόλεμος έχει ξεσπάσει γύρω από τα βασικά νομίσματα και τις μεταξύ τους συναλλαγματικές ισοτιμίες με το κάθε κέντρο να διεκδικεί ανταγωνιστικότερους όρους, καλύτερες προϋποθέσεις για την εξαγωγή και το πούλημα των παραγόμενων εμπορευμάτων έξω από τα σύνορα στις άλλες σφαίρες επιρροής.

Αντίθετος με τις «απότομες μεταβολές των ισοτιμιών» δήλωσε ο επικεφαλής της

Νέοι, δώστε τόπο στα ...γεράματα!


Του  Καθηγητή  ΓΙΩΡΓΟΥ  ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
 Τετάρτη 6 Οκτωβρίου γιορτάστηκε η ημέρα της «τρίτης ηλικίας» (αυτής που με ποιητική διάθεση χαρακτηρίζουμε και ως «χρυσή ηλικία») καθώς από το 1990  ο ΟΗΕ καθιέρωσε τη συγκεκριμένη ημερομηνία για τον εορτασμό.
       Με ευχές για καλό Σαββατοκύριακο θα μου επιτρέψετε στη σημερινή μου blog-άποψη να αναφερθώ στο θέμα με έντονη χιουμοριστική διάθεση.
      Από καθαρά ψυχολογική και κοινωνιολογική άποψη ήταν προφητικός ο λαϊκός μας τροβαδούρος όταν, ίσως και για αρκετά προσωπικούς λόγους, τραγουδώντας διακήρυσσε ότι «ο πενηντάρης είναι ο νέος της εποχής...»
     Οι Έλληνες ζούμε 20 έως 40 χρόνια περισσότερα από όσα

Ευθεία βολή ότι οι καταλήψεις των σχολείων είναι υποκινούμενες από κόμματα

Ευθεία βολή ότι οι καταλήψεις των σχολείων είναι υποκινούμενες από κόμματα και οργανώσεις που ωστόσο, δεν κατονόμασε, εξαπέλυσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σπηλιόπουλου στη Βουλή.
"Το κλειστό σχολείο χρησιμοποιείται από
εξωσχολικούς ή και πιθανώς από κόμματα ως πεδίο σύγκρουσης με την κυβέρνηση", ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει η δυσφορία της για τις καταλήψεις ως μορφή αγώνα της μαθητικής νεολαίας, σημειώνοντας ότι "η κατάληψη δεν μπορεί να γίνεται καθημερινότητα και να δημιουργεί προβλήματα στο δημόσιο σχολείο".

Η ίδια υπογράμμισε ότι το σχολείο έχει πλέον μετατραπεί σε

ΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΣΟΒΑΡΑ Η ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ

Μια σοβαρή και εκλεπτυσμένη προσέγγιση της Τεχεράνης από την Αθήνα μπορεί να αποφέρει σημαντικά στρατηγικά οφέλη για την Ελλάδα. Από την ελληνική κρατική τηλεόραση, την ΕΡΤ, πληροφορηθήκαμε ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου, συναντήθηκε στο περιθώριο της ετήσιας φθινοπωρινής Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη με τον πρόεδρο του Ιράν Μ. Αχμαντινετζάντ. Τη συνάντηση, μας πληροφόρησε η ΕΡΤ, ζήτησε ο Ιρανός πρόεδρος. Η κρατική τηλεόραση προχώρησε να μας διαβεβαιώσει ότι οι ΗΠΑ δεν εξέφρασαν αντίθεση σε αυτό το γεγονός. Προφανώς θεωρήθηκε απαραίτητη μια τέτοια διευκρίνιση, μη τυχόν και δημιουργηθούν άλλοι αρνητικοί συνειρμοί. Όπως είναι γνωστό, το Ιράν θεωρείται «μαύρο πρόβατο» από τις πλείστες δυτικές χώρες και από όλες που συνεχίζουν να περιστρέφονται γύρω από την Ουάσιγκτον και που δεν κάνουν βήμα χωρίς τη βούληση των ΗΠΑ, είτε αυτή είναι διακηρυγμένη είτε εικαζόμενη.
Η Ελλάδα του Παπανδρέου είναι μια από αυτές τις χώρες που συνεχίζουν να περιστρέφονται γύρω από τις ΗΠΑ. Αυτό ακριβώς υπογράμμιζε η ΕΡΤ όταν μας διαβεβαίωνε κατά παραγγελία ότι οι

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΒΑΘΟΥΣ» ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟ -ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

του Γρηγόρη Τζανέτου
Την ίδια περίοδο που η ελληνική εξωτερική πολιτική χειμάζει αποκλεισμένη μέσα στο παγωμένο και ακίνητο τοπίο της ΚΕΠΠΑ (Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ), η τουρκική εξωτερική  αναπτύσσει ραγδαία το «Στρατηγικό της Βάθος», σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο, με άξονα τα Βαλκάνια. Η αλλαγή που συντελείται στην τουρκική εξωτερική πολιτική σήμερα, με εμπνευστή της τον  υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, επιδιώκει να τοποθετήσει την Άγκυρα στο επίκεντρο της εξέλιξης του διεθνούς συστήματος και της πολιτικής που το διαμορφώνει μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Η νέα εξωτερική πολιτική της Άγκυρας, φιλοδοξεί να αποτελέσει τον κύριο βραχίονα στήριξης του ισλαμικού ρόλου στην παγκόσμιας τάξη και μέσα από αυτήν την επιδίωξη να εγκαταστήσει τη νεο-ισλαμική πολιτική ελίτ της Τουρκίας σε θέση ισότιμου συνομιλητή με τις παγκόσμιες δυνάμεις.
Η πολιτική ευφυϊα του Νταβούτογλου εκδηλώνεται, με την ικανότητά του να τοποθετεί τον στρατηγικό του αυτό σχεδιασμό μέσα στη ροή των παγκόσμιων εξελίξεων που δρομολογήθηκαν μετά την πτώση του τοίχους του Βερολίνου και να διεκδικεί, κατά ένα μέρος, που θεωρεί ότι αναλογεί στην Άγκυρα, την τουρκική πολιτική ταυτότητα του καινούργιου κόσμου που έρχεται. Ο Νταβούτογλου είναι πανεπιστημιακός καθηγητής και
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες