27/6/10

Ο Νεο-Οθωμανισμός στα Βαλκάνια και η Ελληνική αντίδραση.

του Κωσταντινου Χολέβα

Όσοι γράψαμε και μιλήσαμε κατά τη δεκαετία του 1990 για το μουσουλμανικό τόξο που επιδιώκει η Τουρκία, χλευασθήκαμε υπερβολικά από τους οπαδούς των εθνικών υποχωρήσεων. Και όσοι προτείναμε την ενίσχυση των αμυντικών και διπλωματικών δεσμών με τις γειτονικές Ορθόδοξες χώρες κατηγορηθήκαμε ότι κατασκευάζουμε Ορθόδοξα τόξα με επιθετική διάθεση προς τους ... καλούς γείτονες. Τώρα που διαβάζουμε τη στρατηγική σκέψη του Αχμέτ Νταβούτογλου, Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας και Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων, νιώθουμε δικαιωμένοι. Τα νεο-οθωμανικά και άλλα οράματα του Νταβούτογλου αναλύονται εκτενώς στο ογκώδες βιβλίο του με τίτλο «Στρατηγικό Βάθος- Η Διεθνής θέση της Τουρκίας», το οποίο ορθώς έπραξε και εξέδωσε στην Ελλάδα ο εκδοτικός οίκος ΠΟΙΟΤΗΤΑ. Η μετάφραση είναι του πανεπιστημιακού Ν. Ραπτόπουλου και η επιστημονική επιμέλεια του γνωστού και ρεαλιστή Τουρκολόγου καθηγητή Νεοκλή Σαρρή.
Στις σελίδες 440-485 (αλλά και σε άλλα σημεία) ο συγγραφεύς αναφέρεται

«Θερμό κύμα» ανατιμήσεων από 1ης Ιουλίου

"Θερμό κύμα" ανατιμήσεων από την 1η Ιουλίου θα επιφέρει η νέα αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ σε μια περίοδο κατά την οποία ο πληθωρισμός κινείται σε επίπεδα άνω του 5% και η αγορά έχει "στεγνώσει" από ρευστότητα.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που έχει ανακοινώσει από τον περασμένο Μάιο η κυβέρνηση, ο χαμηλότερος συντελεστής ΦΠΑ που ισχύει μεταξύ άλλων σε βιβλία και εφημερίδες αναπροσαρμόζεται από 5% σε 5,5%.

Ο συντελεστής 10% που εφαρμόζεται και στα τρόφιμα αυξάνεται στο 11%, ενώ ο συντελεστής του 21% που επιβάλλεται και στα καύσιμα αναπροσαρμόζεται σε 23%.

Περαιτέρω, η τιμή της βενζίνης θα αυξηθεί κατά 2 έως 2,5 λεπτά το λίτρο.skai.gr

Καταρρέει το σύμβολο των Ψαρών - Ο Ιερός Ναός του Αγ. Νικολάου

Πρόκειται για το σύμβολο των Ψαριανών, ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου. Δεσπόζοντας σε μικρό ύψωμα δίπλα στη θάλασσα η εκκλησιά αυτή έχει δεθεί με την Επανάσταση του 1821, αφού εδώ ο μπουρλοτιέρης Κωνσταντής Κανάρης μαζί με τα παλικάρια του προσευχήθηκαν και κοινώνησαν πριν κάνουν την αποκοτιά να ανατινάξουν τη ναυαρχίδα του τουρκικού στόλου έξω από το λιμάνι της Χίου στα 1822.
«Για τα Ψαρά είναι ένα σύμβολο. Είναι ο ναός που προσκύνησε ο Κανάρης, που με το κατόρθωμά του έδωσε οντότητα στον κατά θάλασσα αγώνα κατά την Επανάσταση του '21», σημειώνει ο δήμαρχος Ψαρών, Μανώλης Αγαπούσης. Η εκκλησιά δεν απέφυγε τη λυσσαλέα οργή και το μένος των Τούρκων, αφού κατά την

Σε σαλόνι παραλαβής γαμήλιων δώρων είχε μετατραπεί τελευταία το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Υπάλληλος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά τον άδικο χαμό του 52 χρόνου υπασπιστή του υπουργού, λύνει τη σιωπή του και αποκαλύπτει αποκλειστικά στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ τις συνθήκες που επικρατούσαν το τελευταίο διάστημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με την αποκλειστική μαρτυρία του υπαλλήλου, το τελευταίο διάστημα ο 7ος όροφος του υπουργείου....


.... οπου στεγάζεται το γραφείο του υπουργού , είχε μετατραπεί ούτε

"Κατοχικός" πρωθυπουργός παρά ηγέτης ο Γ.Παπανδρέου - Εκχώρησε εθνική κυριαρχία με σφραγίδα Βουλής

Mπλοφάρει με την απειλή των εκλογών ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να πειστούν οι βουλευτές της Κ.Ο. της ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο με το οποίο δεσμεύει τις επόμενες κυβερνήσεις για τα επόμενα 50 χρόνια σε ότι αφορά το πλαφόν των συντάξεων στο 2,5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος έως και το 2060! Η απόρριψη των διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που στέλνει τους συνταξιούχους εφ’εξής σε μία εποχή αβάστακτης φτώχειας είναι βέβαιο ότι θα σημάνει κραδασμούς στην κυβέρνηση και δεν αποκλείεται ως ενδεχόμενο.

Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ότι «το κόμμα τελειώνει» με την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Αλλά και σε περίπτωση προκήρυξης εκλογών είναι βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να αποσπάσει την πλειοψηφία των εδρών.

Ο πρωθυπουργός μπορεί να υπολογίζει μόνο στην θετική ψήφο της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία σε συνέντευξη της σε κυριακάτικη εφημερίδα δηλώνει ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο του κ. Ανδρέα Λοβέρδου, όχι όμως πλέον του ΛΑΟΣ που έχει τοποθετηθεί αρνητικά. Είναι ενδεικτική η αναφορά της Ντόρας Μπακογιάννη στο ενδεχόμενο να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές.

Η πρώην υπουργός και τώρα ανεξάρτητη βουλευτής, η οποία δηλώνει πώς «παροικεί την Ιερουσαλήμ» και άρα γνωρίζει, ισχυρίζεται πώς αν υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ενδεχομένως και να διακοπεί η χρηματοδότηση από το ΔΝΤ και την ΕΕ.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί για επεξεργασία από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής την Τρίτη 29 Ιουνίου. Προβλέπει συνταξιοδότηση στα 65 έτη είτε στα σαράντα χρόνια εργασίας με ένσημα και στα εξήντα έτη ως προς την ηλικία. Προβλέπεται, επίσης, και η εξίσωση ανδρών και γυναικών από το 2013. Από το 2015 τα συντάξιμα χρόνια για βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα θα υπολογίζονται στα 60. Δεν καταργούνται τελικά οι συντάξεις χηρείας καθώς και η σύνταξη στις άγαμες θυγατέρες.

Το βασικό πρόβλημα του Γιώργου Παπανδρέου είναι ότι συνεχώς απομονώνεται τόσο από την Κ.Ο. του κόμματός του όσο και από την βάση του ΠΑΣΟΚ. Δείχνει περισσότερο διαχειριστής μιάς κατάστασης, δίκην "κατοχικού" πρωθυπουργού, παρά ηγέτης...

Eίναι χαρακτηριστικό ότι το μνημόνιο που ο Γ.Παπανδρέου επέβαλε να ψηφιστεί από την Βουλή (Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ, πλην Σ.Σακοράφα, Β. Οικονόμου και Γ.Δημαρά, ΛΑΟΣ και Ντόρα Μπακογιάννη) επιτρέπει στο ΔΝΤ και τους λοιπούς δανειστές της Ελλάδας αν υπάρξει καθυστέρηση 30 ημερών στην καταβολή των δόσεων να κατάσχουν εθνικά περιουσιακά στοιχεία!

Συγκεκριμένα αναφέρει: "Ούτε ο δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας (σ.σ. !!!) ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης - συντηρητικής ή αναγκαστικής - ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια-διαδικασία σχετικά με την σύμβαση".

Αυτά υπερψήφισαν 172 βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Βέβαια, όλα αυτά δεν αντέχουν σε μία προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο και προφανώς αυτή θα είναι η λύση στην οποία θα καταφύγει η όποια νέα κυβέρνηση θελήσει να επανακτήσει την κυριαρχία της χώρας. Απλώς αυτό θα πρέπει να υπάρξει πολύ προσεκτικός σχεδιασμός των επόμενων κινήσεων πριν γίνει η κίνηση αυτή...

defencenet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες