ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

16/12/10

Το πληκτρολόγιο για σφεντόνα

Από τον ιό, που πήρε το όνομά του από στριπτιζέζ, στον πιτσιρικά που γονάτισε διαδικτυακούς γίγαντες. Το NEWS 247, με αφορμή τη δράση των Anonymοus, μετά τη σύλληψη του Ασάνζ, θυμάται τους Δαυίδ του διαδικτύου, που νίκησαν τον Γολιάθ (Pics)
Διαδικτυακοί τρομοκράτες ή ρομαντικοί επαναστάτες; Φρικιά και σπασίκλες ή ονειροπόλοι με ταλέντο και όρεξη να κάνουν δύσκολη τη ζωή στους ισχυρούς, έστω και για πλάκα.
Με αφορμή τον όρκο εκδίκησης της ομάδας χάκερ Anonymοus για τη σύλληψη του Τζουλιάν Ασάντζ, το NEWS 247 θυμάται 10 από τις πιο σημαντικές επιθέσεις χάκερ τα τελευταία 25 χρόνια.

16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1803


Στον Ζάλογγο η τελευταία πράξη του δράματος

Σουλιώτισσες, οι Ελληνίδες Ηρωίδες του 1821

Ο «Χορός του Ζαλόγγου» (παραμονές Χριστουγέννων 1803) «Στη στεριά δε ζει το ψάρι ούτ' ανθός στην αμμουδιά κ' οι Σουλιώτισσες δε ζούνε μέσ' τη μαύρη τη σκλαβιά».

Πενήντα έξι γυναίκες δεν συμμετείχαν στην έξοδό του. Παρέμειναν στο Mοναστήρι. Όταν τις πλησίασαν οι Aρβανίτες, έστησαν αυθόρμητα χορό και μια-μια έπεφτε στο βάραθρο τραγουδώντας. Η πρώτη σέρνει το χορό, φτάνοντας στο χείλος του γκρεμού, πηδάει και χάνεται στα βάθη του. Την ακολουθούν με τον ίδιο τρόπο, πάντα τραγουδώντας και χορεύοντας, η δεύτερη, η τρίτη, η τέταρτη...
Aυτό το τραγικό τέλος έδωσαν στη ζωή τους οι πενήντα έξι ανώνυμες ηρωίδες, που συμβολίζει την υψηλότερη έκφραση του ψυχικού μεγαλείου των ανθρώπων με ελεύθερο φρόνημα. Tο χορό του θανάτου παρακολούθησαν με κατάπληξη οι Tουρκαλβανοί. Tόση μεγάλη ήταν η κατάπληξή τους, που τους έκανε να φωνάξουν μ' ένα στόμα: Aλλάχ, Aλλάχ γιαζίκ (Θεέ, Θεέ, κρίμα). Οι Σουλιώτισσες αποτελούσαν τις εφεδρείες ρίχνονταν στη μάχη, άλλοτε κατρακυλώντας βράχους πάνω στον εχθρό, άλλοτε περιβρέχοντάς τον με καυτά βόλια, άλλοτε ορμώντας μπροστά με το σπαθί στο χέρι. Σουλιώτισσες που ξεχώρισαν
Το Δεκέμβριο του 1803 η Σουλιώτισσα Δέσπω Σέχου-Μπότση, σύζυγος του

Χωρίς μέσα μεταφοράς

Χειρόφρενο σήμερα σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και σε ΟΣΕ και προαστιακό στην Αθήνα. Ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό, μποτιλιάρισμα σε όλους τους δρόμους από το πρωί
Σε 24ωρη απεργία βρίσκονται σήμερα τα σωματεία εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και θα παραμείνουν ακινητοποιημένα, λεωφορεία, τρόλει, μετρό, ΗΣΑΠ, καθώς και ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

Έρχονται νέα ελικόπτερα



Ύστερα από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, που οφείλονται στην κατασκευάστρια εταιρεία, τα ελληνικά πληρώματα των ελικοπτέρων NH-90 άρχισαν την εκπαίδευσή τους στη Μασσαλία (Pics)
Στις εγκαταστάσεις της Eurocopter στο αεροδρόμιο Marignan της Μασσαλίας, προσωπικό της Αεροπορίας Στρατού μαζί με εκπαιδευτές της κατασκευάστριας εταιρείας, πραγματοποίησαν την πρώτη εκπαιδευτική πτήση με ελικόπτερο ΝΗ 90.

Λίστες του 2010

Με τα τελευταία γεγονότα, ο Ερντογάν έπεσε από την 1η θέση. Στη θέση του στρογγυλοκάθισε ο Julian Assange. Αναφερόμαστε στο πρόσωπο της χρονιάς του Time, βάσει των αναγνωστών, του κοινού. Το περιοδικό πάντως αποφάσισε πως το πρόσωπο της χρονιάς για το 2010 είναι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ
Στις ΗΠΑ
Σύμφωνα με έρευνα, οι Αμερικανοί πλέον ξοδεύουν τον ίδιο χρόνο στο ίντερνετ με αυτόν που ξοδεύουν στην τηλεόραση. Το ποσοστό ενασχόλησης με το διαδίκτυο έχει αυξηθεί κατά 121% τα τελευταία 5 χρόνια, ενώ οι χρήστες κάτω των 30 ετών χρησιμοποιούν περισσότερο χρόνο το ίντερνετ από το χαζοκούτι.

Ήξερες ότι...

  • Ο αριθμός των εν ζωή ανθρώπων πάνω στη Γη σήμερα είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό όλων των νεκρών ανθρώπων στα χρονικά.
  • Η Ρωσία έχει τα περισσότερα κινηματοθέατρα απ' όλο τον κόσμο.
  • Ο Ναπολέοντας φοβόταν τις γάτες.
  • Ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Καλιγούλας διόρισε το άλογό του Συγκλητικό.
  • Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ δεν είχε ομφαλό, καθώς του αφαιρέθηκε κατά τη διάρκεια μίας επέμβασης.

ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ η αγαπημένη του χειμώνα

Η Δημητσάνα βρίσκεται 63 χλμ. βορειοδυτικά της Τρίπολης, στις νοτιοδυτικές πλαγιές του Μαινάλου, σε υψόμετρο 960 μέτρων.
Οι κάτοικοι την ονομάζουν και "Μπαρουταποθήκη" γιατί στα χρόνια της Τουρκοκρατίας λειτουργούσαν εκεί εργαστήρια παρασκευής πυρίτιδας. Η προσέλευση των επισκεπτών κάθε χρόνο είναι πολύ μεγάλη και όχι τυχαία γιατί πρόκειται για μια άκρως εντυπωσιακή πόλη με πανέμορφη αρχιτεκτονική και εντυπωσιακά μέρη.

Κλείνουν εννέα ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο

Εννέα ενεργοί χώροι ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) θα κλείσουν σε Αργολίδα και Μεσσηνία, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Φώτη Χατζημιχάλη.Για τους 71 ανενεργούς ΧΑΔΑ της περιφέρειας έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες προκήρυξης διαγωνισμών για την ανάθεση των εργολαβιών αποκατάστασης, η χρηματοδότηση των οποίων έχει εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ.
Κλείνουν εννέα ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο
Οι ΧΑΔΑ που κλείνουν είναι: στο νομό Αργολίδας, στην Ερμιόνι και στη θέση Κρόθι, στη Θερμισία στη θέση Ρορρό, στο Λυγουριό στη θέση Ντεβεντζή, στην Αρχαία Επίδαυρο στη θέση Καρτσί ή Φραμάτα και στην Νέα Επίδαυρο στη θέση Μαλεβίτι. Στο νομό Μεσσηνίας κλείνουν οι ΧΑΔΑ στο Λογγά και στη θέση Αγριλιά, στο Βασιλίτσι και στη θέση Λειβαδάκια, στη Χώρα και στην θέση Γέφυρα Μανούσου και στην Πύλο στη θέση Άγιος Νικόλας.

Στα…γρήγορα & Πιπεράτα


Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Πολυνομοσχέδιο που κόστισε έναν ακόμη Βουλευτή στο ΠΑΣΟΚ και κατήργησε ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ αγώνων στα Εργασιακά πέρασε…

Η προγραμματισμένη Πανελλαδική απεργία έγινε…Είπαν ότι  «έπρεπε» επειδή είχε εξαγγελθεί…

ΓΙΑΤΙ «έπρεπε» αγαπητοί κκ Παναγόπουλε και Παπασπύρο, (Άρχοντες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και στελέχη του ΠΑΣΟΚ) να ΧΑΘΟΥΝ εκατομμύρια εργατοώρες σε μια χώρα, που ουσιαστικά έχει πτωχεύσει αλλά τυπικά «ζει» με δανεικά της…τρόικα;

ΓΙΑΤΙ πάλι συνέπεσε Κυρίες και Κύριοι Δημοσιογράφοι η απεργία σας και το κλείσιμο των ΜΜΕ και είχαμε σε επανάληψη το γνωστό πια «black-out» στην ενημέρωση της «παραπληροφορημένης» ελληνικής κοινής γνώμης; 

Ήταν οι πλέον ΜΑΖΙΚΕΣ πορείες, και υπήρξαν εκτεταμένα και σοβαρά, ευτυχώς

Ισπανία: Δημοπρασία υπό τη σκιά της Moody’s

Με την απειλή της υποβάθμισης της πιστοληπτικής της ικανότητας προχωρά σήμερα στην τελευταία δημοπρασία ομολόγων της για το 2010 η Ισπανία. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει τους επενδυτές ότι η χώρα μπορεί να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες για το 2011 υπονομεύεται από την προειδοποίηση της Moody’s ότι θα υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα του κράτους, χωρίς καν να έχουν συμπληρωθεί τρεις μήνες από την προηγούμενη υποβάθμιση.
Η Ισπανία θα δημοπρατήσει σήμερα 10ετή και 15ετή ομόλογα, με στόχο να αντλήσει έως 3 δισ. ευρώ. Η αύξηση του κόστους δανεισμού χθες, ανάγκασε το υπουργείο Οικονομικών να μειώσει το στόχο για 4 δισ. ευρώ.
Η απόδοση των 10ετών ομολόγων της Ισπανίας άγγιξε χθες τα

Κέρδη 763 δισ. μπορούν να προσφέρουν στην ΕΕ τα υπολογιστικά νέφη

Η ευρεία υιοθέτηση των υπολογιστικών νεφών (cloud computing) μπορούν να προσφέρουν ώθηση της τάξης των 763 δισ. ευρώ στις πέντε μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης μέσα σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με έκθεση του ινστιτούτου CEBR.
Το CEBR αναφέρει ότι τα υπολογιστικά νέφη, που προσφέρουν στους χρήστες τους εφαρμογές και υπολογιστική ισχύ μέσω του Διαδικτύου, μπορούν ακόμη να οδηγήσουν στη δημιουργία 2,4 εκατ. θέσεων εργασίας.
Οι ειδικοί προειδοποιούν, όμως, ότι τα υπολογιστικά νέφη μπορούν να αποδειχθούν πηγές προβλημάτων για τις επιχειρήσεις. Όταν μία εταιρία χρησιμοποιεί cloud computing, ενοικιάζει υπολογιστική ισχύ ή λογισμικό από άλλες

Wikileaks: Έκρηξη σε πλατφόρμα της στο Αζερμπαϊτζάν απέκρυψε η BP

Πλήγμα υπέστη η BP στο Αζερμπαϊτζάν τον Σεπτέμβριο του 2008 μετά την έκρηξη σε πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου, όμως κατάφερε να απομακρύνει με ασφάλεια τους εργαζόμενους σε αυτήν, αποκαλύπτει σήμερα η βρετανική εφημερίδα The Guardian, επικαλούμενη αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα τα οποία δημοσιοποιήθηκαν στον ιστότοπο Wikileaks.
Όπως προκύπτει και από άλλα τηλεγραφήματα, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε την BP ότι κλέβει πετρέλαιο από τη χώρα του και ότι χρησιμοποιεί «ήπιο εκβιασμό» για να διασφαλίσει τα δικαιώματα να διατηρεί τεράστια αποθέματα αερίου στην περιοχή της Κασπίας.
Επίσης, η Chevron Corp διαπραγματεύτηκε με την Τεχεράνη για την εκμετάλλευση ενός κοιτάσματος πετρελαίου και από τις δύο πλευρές των συνόρων Ιράκ-Ιράν, παρά τις αμερικανικές

Στρατιωτικές ασκήσεις με αληθινά πυρά από τη Νότιο Κορέα

Η Νότια Κορέα θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο νησί Γιοπγιόνγκ, το οποίο βομβαρδίσθηκε στα τέλη Νοεμβρίου από το πυροβολικό της Βόρειας Κορέας και βρίσκεται σε διαφιλονικούμενη ζώνη στην Κίτρινη Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε ο νοτιοκορεατικός στρατός.

Κι αυτοί, στρουθοκαμηλίζουν!


Δεν μπορεί, ο Γιώργος, που είναι λάτρης της τεχνολογίας, θα μπήκε στο ίντερνετ να δει τα χάλια μας. Όχι τα δικά μας. Τα χάλια της Αθήνας, αλλά, κυρίως, το ξύλο που τρώνε οι «ένοικοι» της Βουλής.
Δεν είχε δελτία χθες και μάλλον θα είδε ό,τι συνέβη στον mac του.
Άραγε, το μήνυμα που έστειλαν χιλιάδες εργαζόμενοι που κατέβηκαν στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν, επειδή τους κόβει τη... ζωή, το πήρε; Δεν μιλάω για το ξύλο που έφαγε ο Χατζηδάκης. Μπορεί να ήταν τραμπούκοι, μπορεί να ήταν κουκουλοφόροι, μπορεί να ήταν χαβαλέδες, μπορεί να ήταν και αγανακτισμένοι πολίτες, που δεν θέλουν να βλέπουν μπροστά τους τα μούτρα των πολιτικών.

Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής



Σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την ευρωζώνη, με την κρίση χρέους να απειλεί με ντόμινο, οι ηγέτες της ΕΕ συναντώνται στις Βρυξέλλες. Συστήνεται επισήμως μηχανισμός στήριξης. Τι θα γίνει με επιμήκυνση και ευρωομόλογο. Η στάση της Γερμανίας
Με την ευρωζώνη στη δίνη της κρίσης, την πολιτική αστάθεια να ακολουθεί τα μέτρα λιτότητας και τη Γερμανία να συνεχίζει να είναι απρόθυμη να βάλει νερό στο κρασί της για να βοηθηθούν οι αδύναμοι κρίκοι, συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες οι ηγέτες της ΕΕ.

Τακτοποιεί τα των οίκων


Το πρώτο βήμα για την επιβολή ελέγχου και διαφάνειας στη λειτουργία των οίκων αξιολόγησης που επηρρεάζουν την αγορά, έκανε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την ψήφιση κειμένου που ορίζει τις δυνατότητες εποπτείας της νέας Αρχής της Ε.Ε.
Τη δυνατότητα επιβολής προστίμων, αιφνιδιαστικών ελέγχων, σύγκρισης των προβλέψεων με τις εκ των υστέρων αποδόσεις ενός χρηματοπιστωτικού μέσου και άμεση εποπτεία στους οίκους αξιολόγησης που λειτουργούν σε ευρωπαϊκό έδαφος προβλέπουν οι κανόνες που υπερψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη.

Ο χρόνος του χρέους



Μόνο άγχος προκαλεί το ρολόι που δείχνει σε πραγματικό χρόνο το παγκόσμιο χρέος και λειτουργεί στην ιστοσελίδα του Economist. Κάθε δευτερόλεπτο το βάρος μεγαλώνει
Ο χρόνος τρέχει… Κάθε δευτερόλεπτο, όπως φαίνεται, κάποιος στον κόσμο, εχει και περισσότερο χρέος.
Είναι μια έξυπνη αλλά και συνάμα εφιαλτική ιδέα του περιοδικού The Economist (πατήστε εδώ) που δημιούργησε το παγκόσμιο ρολόι χρέους.

Βασιλική κεφαλή



Σε βασιλέα της Γαλλίας που πέθανε πριν 400 χρόνια ανήκει η μουμιοποιημένη κεφαλή που πέρασε από χέρι σε χέρι και κατέληξε σε έναν έμπορο για αντίκες. Ταυτοποιήθηκε χάρις σε μοναδικά χαρακτηριστικά
Ένα μουμιοποιημένο κρανίο, το οποίο βρέθηκε μετά τη Γαλλική Επανάσταση, και ήταν χαμένο για έναν αιώνα, ανήκει τελικά στον Ερρίκο τον 4ο, τον βασιλιά της Γαλλίας, που πέθανε πριν από 400 χρόνια.

Νέα απεργία στα ΜΜΕ



Μετά την άρνηση των εργοδοτικών οργανώσεων να προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οι δημοσιογράφοι προχωρούν σε 48ωρη απεργία την Παρασκευή και Σάββατο. Εφημερίδες ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν αύριο τα κυριακάτικα φύλλα
Σε μετωπική σύγκρουση με τους εκδότες οδηγείται η ΕΣΗΕΑ, που έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την Παρασκευή και το Σάββατο.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην βγουν τα φύλλα της Κυριακής, με ότι αυτό σημαίνει για τα έσοδα των εκδοτικών συγκροτημάτων. Ήδη τουλάχιστον, δύο εφημερίδες αναμένεται να κυκλοφορήσουν την Κυριακάτικη έκδοση την Παρασκευή.

Εορταστικό ωράριο



Σήμερα Πέμπτη τίθεται σε ισχύ το εορταστικό ωράριο για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Από την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011, επανέρχεται το κανονικό ωράριο
Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής , Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου, σε συνεννόηση με τους εμπορικούς συλλόγους - μέλη της του λεκανοπεδίου Αττικής συντονίζοντας τις προτάσεις τους, ανακοίνωσε προς το καταναλωτικό κοινό ότι, θα μπορεί να εξυπηρετηθεί τις ημέρες των εορτών ως ακολούθως :

"Μαχαίρι" σε 2.000 θέσεις στον ΟΑΣΑ

Της Μαρίας Μόσχου

Μείωση προσωπικού κατά περίπου 2.000 εργαζόμενους, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, περικοπές μισθών, συγχωνεύσεις εταιρειών και αυξήσεις εισιτηρίων έως και 40% και ανάληψη των συσσωρευμένων ζημιών περίπου 3,5 δισ. ευρώ από το Δημόσιο προβλέπει το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του ΟΑΣΑ που παρουσιάστηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο από τον υπουργό Υποδομών, Δ. Ρέππα. Το νομοσχέδιο, το οποίο θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι το τέλος του χρόνου στη Βουλή και να αποτελεί νόμο του κράτους μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, έχει ήδη προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων οι οποίοι προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις
Με την υλοποίησή του το υπουργείο στοχεύει το 2011 η συνολική ωφέλεια να αγγίξει περίπου τα 244 εκατ. ευρώ, ποσό στο οποίο θα έχουν συμβάλει κατά περίπου 88 εκατ. ευρώ τα

Χωρίς μέσα μεταφοράς



Χειρόφρενο σήμερα σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και σε ΟΣΕ και προαστιακό στην Αθήνα. Ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό, μποτιλιάρισμα σε όλους τους δρόμους από το πρωί
Σε 24ωρη απεργία βρίσκονται σήμερα τα σωματεία εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και θα παραμείνουν ακινητοποιημένα, λεωφορεία, τρόλει, μετρό, ΗΣΑΠ, καθώς και ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

Η μεγάλη πορεία της Αθήνας

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στις δύο πορείες που έγιναν στην Αθήνα την ημέρα της 24ωρης γενικής απεργίας. Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν ενάντια στην επέμβαση της κυβέρνησης στα εργασιακά με περικοπές μισθών στο δημόσιο και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων σε ιδιωτικό τομέα. Παλμός και ένταση. Συμπλοκές αντιεξουσιααστών με την αστυνομία. Τραυματίστηκε ο Κ.Χατζηδάκης
Πάνω από 25.000 εργαζόμενοι κάθε ηλικίας αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και τη βροχή και διαδήλωσαν στην Αθήνα ενάντια στην επέμβαση στα εργασιακά δικαιώματα και την περικοπή μισθών στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα από την κυβέρνηση.

Η ονομασία των Αγράφων

Τα Αγραφα, περιοχή στην οποία βρίσκεται και η Λιμνη Πλαστηρα, αποτελούν το νότιο τμήμα της οροσειράς της Πίνδου, μιας άγριας και μεγαλόπρεπης ορεινής περιοχής της Ελλάδας. Το γιατί ονομάστηκαν έτσι δεν είναι μετά βεβαιότητας αποδεδειγμένο. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές, μερικές από τις οποίες είναι οι εξής:
Το όνομα Αγραφα προήλθε από την αρχαία χώρα Αγραία, που περιλάμβανε την περιοχή ανάμεσα στους ποταμούς Αγραφιώτη και Ασπροπόταμο (Αχελώο).
Η ονομασία προήλθε από τις δυσκολίες που συναντούσαν οι Βυζαντινοί στην

Νέο συμβόλαιο για την OTOKAR, ενώ η ΕΛΒΟ…

Οι τουρκικές αμυντικές βιομηχανιες σημειώνουν αλλεπάλληλες επιτυχίες αποσπώντας σημαντικά συμβόλαια, ενώ η κατάσταση στις ελληνικές είναι από γραφική μέχρι τραγελαφική...

Η τουρκική βιομηχανία οχημάτων Otokar κέρδισε συμβόλαιο 30 εκατομμυρίων δολαρίων από μη κατονομαζόμενη χώρα, για το τεθωρακισμένο όχημα Cobra, το APV και οχήματα 4x4, μαζί με τα ανταλλακτικά τους και την εκπαίδευσή τους.
Το συμβόλαιο αυτό έρχεται να συμπληρώσει ένα επιπλέον που υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα για το όχημα 6x6 ARMA, αξίας 10,6 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το άρθρο είναι αφιερωμένο στους υπουργούς Άμυνας, τους συμβούλους τους και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, απλά μπας και αντιληφθούν ότι υπάρχει και η αμυντική βιομηχανική ανάπτυξη πέρα από την… πράσινη.
Παρεμπιπτόντως, τι θα γίνει τελικά με την υπό αποκρατικοποίηση ΕΛΒΟ; Όπως φαίνεται ε

Το κράτος χαρίζει 32 δισεκατομμύρια ευρώ!

thumbΤην ώρα που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου περνάει νομοσχέδια σκούπα για νέες περικοπές σε θέσεις εργασίας, μισθούς, συντάξεις και παντός είδους επιδόματα, περνάει και άλλα που χαρίζουν δισεκατομμύρια στους μεγαλοφειλέτες του δημοσίου. Στο νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ, εκτός από τις συρρικνώσεις παντός είδους υπάρχει και μια ωραιότατη παράγραφος που προβλέπει την διαγραφή των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ που οφείλονται στο δημόσιο από τις ελλειμματικές εταιρίες. Βέβαια τα χρήματα έφυγαν από την τσέπη του φορολογούμενου και φαγώθηκαν από τις ελλειμματικές και καταχρηστικές διοικήσεις δεκαετιών και δεν θα γυρίσουν ποτέ πίσω. Γιατί; Επειδή, όπως ισχυρίζεται ο υπουργός οικονομικών, είναι πλέον ληξιπρόθεσμα χρέη και χαρακτηρίζονται «ανεπίδεκτα είσπραξης»!
Περιττό να σας υπογραμμίσουμε ότι τόσο καιρό, και προ αλλά και μετά την

Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί - Η Επίδραση τους στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική της Ελλάδας

ΜΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
Η διακήρυξη της ανεξαρτησίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, το εμπάργκο της Ελλάδας, οι διαπραγματεύσεις οι οποίες οδήγησαν την Ελλάδα και την πΓΔΜ στην Ενδιάμεσο Συμφωνία, οι συνεχείς διαπραγματεύσεις των δύο χωρών, και η αίτηση ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και το βέτο της Ελλάδας, έχουν προκαλέσει έντονες συζητήσεις για το μέλλον των Βαλκανίων γενικά, αλλά ιδιαίτερα για το μέλλον της πΓΔΜ.
Η πΓΔΜ υποκλέπτοντας την ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, έχει αναπτύξει με μεθοδικότητα μακροπρόθεσμη στρατηγική, με πλουσιοπάροχα υποστηριζόμενες ενέργειες, προκειμένου να αναγνωριστεί απ’ όλο τον κόσμο, έστω και έμμεσα ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», και να επιτύχει να ενταχθεί στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ ως «Μακεδονία».
Πρόκειται για μία πολύ καλά χρηματοδοτούμενη και άψογα οργανωμένη προπαγάνδα στην οποία πέρα από το επίσημο κράτος των Σκοπίων εμπλέκονται σημαντικότατοι παράγοντες της διεθνούς πολιτικής σκηνής – πολύ πιο επίφοβοι. Kατά την τελευταία δεκαετία, κύριο μέσο για την προώθησή της, υπήρξε ένα πανίσχυρο πλέγμα από αλληλο-στηριζόμενες «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», κάποιες εκ των οποίων χρηματοδοτήθηκαν απροκάλυπτα από πανίσχυρα κέντρα.
Σκοπός της παρούσας παρουσίασης είναι να φέρει στην επιφάνεια τις κυριότερες προπαγανδιστικές ενέργειες συμπλέγματος Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (MKO) που κρυμμένοι πίσω από προσωπεία δήθεν «ειρηνικών» σκοπών και με την βοήθεια ορισμένων δήθεν επιστημόνων ψεύδο-ερευνητών προσπαθούν να διαιρέσουν την Ελλάδα σε μειονότητες και να την καταστήσουν πιο ευάλωτη και ανίσχυρη να αντισταθεί σε μελλοντικές ανθελληνικές προς
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες