ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

24/4/10

Στον αστερισμό του ΔΝΤ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGFVODldcbMUWK2YAr9gRzTSjgCYLkR2O8u9iU9pSf6M7gp3uD_7LJ8FBHL81v13t_cZYHu6MXNdYUPKtqry8zCFxbdinnW_nWnPSyQ3go7_RoU87DDzwGzvd7RZS8Pc9fZ-RA2T24b-Ci/s400/%CE%94%CE%9D%CE%A4.gifΑΠΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ η χώρα βρίσκεται στην εποχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την έναρξη των συζητήσεων για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, παραλείποντας να αναφερθεί στην ομιλία του έστω και για μία φορά στο ΔΝΤ.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ήταν αποτέλεσμα μιας σειράς κυβερνητικών λαθών και παλινωδιών που έφεραν τη χώρα στο στόχαστρο των κερδοσκόπων, μετατρέποντας  την κρίση του ελλείμματος σε κρίση δανεισμού. Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές διαβεβαιώνοντας τους πολίτες ότι είχε σχέδιο εξόδου από τη χώρα.
ΟΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ και οι μεγάλες καθυστερήσεις στην παραγωγή έργου απέδειξαν ότι σχέδιο δεν υπήρχε. Αντιθέτως, η Ελλάδα μπήκε στο μάτι των αγορών και έφθασε πλέον στο σημείο μηδέν, να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τις δανειακές ανάγκες του Μαΐου. Το ζήτημα πλέον είναι ποιες πολιτικές θα συνοδεύσουν τη χρηματοδότηση της χώρας από το ΔΝΤ.
Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ να μπει η οικονομία σε ένα τούνελ βαθιάς ύφεσης και υψηλής ανεργίας είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός. Η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει τις παθογένειες και τις αδυναμίες του οικονομικού συστήματος μέσα από διαρθρωτικές αλλαγές και όχι υπό τις φοβέρες του ΔΝΤ. Η δημόσια ακίνητη περιουσία που παραμένει αναξιοποίητη ή βρίσκεται στο στόχαστρο καταπατητών θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μοχλό για τη μείωση του χρέους δίνοντας ένα σήμα στις αγορές ότι η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες να βελτιώσει τα δημοσιονομικά της μεγέθη
ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ πλέον για πολιτικές και όχι για άλλα μικροκομματικά παιχνίδια που έφεραν τη χώρα στο σημερινό σημείο.
e-typos.gr

Τα αρχαία ελληνικά ως «διεθνής γλώσσα».

Της Αμαλίας Κ. Ηλιάδη.-

• Εκφράζουν τους εξυπνότερους και καλύτερους φοιτητές των Πανεπιστημίων της Ευρώπης και της Αμερικής, με την έννοια των πιο δυνατών μυαλών σε πρωτότυπες και δημιουργικές συλλήψεις στο χώρο των υπολογιστών και στο χώρο των επιχειρήσεων
• Προκαλούν δέος και σεβασμό για τον πλούτο τους σε πλήθος ετερόκλητων ανθρώπων ανά τον κόσμο
• Ιάπωνες και Βρετανοί επιχειρηματίες προτρέπουν με παραινέσεις τους υφισταμένους-εργαζομένους στις επιχειρήσεις τους να μαθαίνουν αρχαία ελληνικά με την προοπτική να δυναμώσουν και να ανανεώσουν δημιουργικά την επιχειρηματική τους απόδοση!
Οι λέξεις-έννοιες κλειδιά για την ανάλυση και κατανόηση του θέματος:
«Ορθολογισμός, κοινή λογική, πρωτότυπη σκέψη

Αεροπορική και ναυτιλιακή σύνδεση με την Κρήτη ζητά ο αραβικός εμπορικός κόσμος

Την άμεση ανάγκη αεροπορικής και ναυτιλιακής σύνδεσης της Κρήτης με τη Βόρεια Αφρική και τις αραβικές χώρες για τη διακίνηση ελληνικών προιόντων και ιδιαιτέρως της Κρήτης, έθεσαν ως μείζον θέμα οι εμπορικοί ακόλουθοι των πρεσβειών των Αραβικών χωρών κατά τη συνάντησή τους την περασμένη Παρασκευή στο Ηράκλειο με εκπροσώπους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου (ΕΒΕΗ).
Ως προέχον ζήτημα θεωρείται η σύνδεση με την Αίγυπτο και τη Λιβύη αφού είναι οι κοντινότερες περιοχές από την Κρήτη και ταυτόχρονα διαθέτουν δυναμική αγορά. Στο Ηράκλειο ήρθαν ακόλουθοι από την Αίγυπτο την Τυνησία, την Αλγερία, το Κατάρ, τη Συρία, την Ιορδανία, το Κουβέιτ, τη Λιβύη, το Λίβανο, το Μαρόκο ενώ επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής βιομηχανικές επιχειρήσεις, ενώ το απόγευμα συναντήθηκαν με εξήντα περίπου Κρητικούς επιχειρηματίες.
Στόχος είναι η αναβάθμιση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων με τις συγκεκριμένες χώρες και διεύρυνση των τουριστικών επενδύσεων και ανταλλαγών.

ENET.GR

ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΩΚΟΠΕΙ

Ένα πολύ ενδιαφέρων άρθρο για την ιστορία της χρεοκοπίας στην Ελλάδα.Η Ελλάδα μας δεν τα πάει και πολύ καλά στα οικονομικά της με αποτέλεσμα το φάσμα της χρεοκοπίας να την έχει βρει 4 φορές.Το άρθρο μας λέει το πότε και το γιατί πτωχεύσαμε κάθε φορά και ποιες ήταν οι συνέπειες.Διαβάστε το ,βρείτε τις ομοιότητες και τις διαφορές του τότε με το σήμερα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
Πρώτη φορά το 1827, όταν το ελληνικό κράτος δεν υπήρχε ακόμη (επισήμως): Ο απελευθερωτικός αγώνας του 1821 υπήρξε μια μοναδική ευκαιρία για τις αγγλικές τράπεζες. Ενώ δάνεισαν τους επαναστάτες με ονομαστικά δάνεια συνολικού ύψους 2.8 εκατ. λιρών της εποχής, τελικά μόνο το 20% του ποσού έφτασε στον σκοπό του. Έτσι η πρώτη πτώχευση έρχεται νωρίτερα και από τη δημιουργία του ελληνικού κράτους καθώς το 1827 δηλώνεται αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων αφού δεν είχαν καν εισπραχθεί.

Βέβαια, σύμφωνα με τους ιστορικούς, η πτώχευση μπορεί
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες