ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

23/7/10

Τρέμουν την αποχή στο ΠΑΣΟΚ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ

Τρέμουν στο ΠΑΣΟΚ μήπως μεταφραστεί με αποχή από την κάλπη των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου η οργή και η αγανάκτηση των ψηφοφόρων τους για τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Στην Ιπποκράτους φοβούνται βάσιμα ότι θα επαναληφθεί, αυτή τη φορά σε βάρος τους, το πάθημα της Ν.Δ. στις διπλές εκλογές (ευρωεκλογές – βουλευτικές) του 2009, οπότε σημαντική μερίδα του εκλογικού σώματος της κεντροδεξιάς απείχε από τη διαδικασία, γι’ αυτό και επαναφέρουν το θέμα της υποχρεωτικής ψήφου.
Πράγματι, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία όχι μόνο υπενθυμίζει ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική, αλλά απειλεί με την επιβολή κυρώσεων όσους πολίτες δεν προσέλθουν στο εκλογικό τμήμα στους καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. Σε μια προσπάθεια μάλιστα τρομοκράτησης των ψηφοφόρων γίνεται σ’ αυτή συγκεκριμένη αναφορά σε νόμους (ν. 3852/2010) και Προεδρικά Διατάγματα (ΠΔ 96/2007) που προβλέπουν σειρά πειθαρχικών ποινών σε όσους αδικαιολόγητα δεν ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν.
Σύμφωνα με τους παραπάνω νόμους και Π.Δ. όποιος αναίτια δεν προσέλθει

Μήνυμα Παπανδρέου στην Τουρκία από το Ισραήλ

Με άνοιγμα στο Ισραήλ απαντά ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στην οικονομική κρίση και στη στάση που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα η Τουρκία. Κατά τη συνάντησή του χθες με τον ισραηλινό ομόλογό του κ. ΒενιαμίνΝετανιάχου, με το κιπά που φόρεσε, με την επίσκεψή του στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος και με την κατάθεση στεφάνου στο όρος Ηerzi που είναι αφιερωμένο στον οραματιστή του κράτους του Ισραήλ, ο κ. Παπανδρέου επιχείρησε να σφραγίσει την προώθηση συμφωνιών στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου, της γεωργίας και της τεχνολογίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη πρωθυπουργού της Ελλάδας στο Ισραήλ (ο πρώτος ήταν ο κ. Κ. Μητσοτάκης το 1993). Μάλιστα ο έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Νετανιάχου να επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα.

Η πραγματοποίηση της επίσκεψης, μικρό μόνο διάστημα από τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας, και οι ανακοινώσεις στη συνέχεια για χαλάρωση του αποκλεισμού της περιοχής ήγειραν εύλογα ερωτήματα τα οποία διατύπωσαν έλληνες και

Καστελόριζο: ένας λιλιπούτειος γίγαντας

Η Αγκυρα δείχνει με όλους τους τρόπους ότι δεν πτοείται από τις διπλωματικές διαμαρτυρίες και τις αναγγελίες περί «επιθετικής ειρηνικής στρατηγικής»(;) που εξαπολύει η Αθήνα.
ΟΠΩΣ είπε και ο Αχμέτ Νταβούτογλου στον Δ. Δρούτσα στην Αλμάτι όπου συναντήθηκαν πρόσφατα, η τουρκική κυβέρνηση υλοποιεί «παλαιότερους σχεδιασμούς της». Γι’ αυτό και εξακολουθεί να οργώνει το βόρειο αλλά και το νότιο Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο, με ωκεανογραφικά πλοία της που ψάχνουν για υδρογονάνθρακες, πλέοντας επίμονα στα διεθνή ύδατα, αλλά σε τμήματα της υφαλοκρηπίδας που εμφανώς ανήκουν στην Ελλάδα -αλλά και στην Κύπρο.
Η ΑΓΚΥΡΑ, γνωρίζοντας καλώς ότι η Αθήνα βρίσκεται σε γενική

Συνεχίζονται κανονικά οι διεργασίες Ρωσίας-Βουλγαρίας για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Η Βουλγαρία και η Ρωσία συνεχίζουν τις εργασίες, που προβλέπονται από το σχέδιο κατασκευής πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη,- δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας «Τρανς Μπαλκάν Παϊπλάιν» Βλαντισλάβ Γιεμελιάνοφ, συνοψίζοντας τα αποτελέσματα των συνομιλιών που έγιναν την Πέμπτη με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών της Βουλγαρίας Συμεόν Ντιάνκοφ.
Σε συνέντευξή του στον ανταποκριτή του ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ ο Βλαντισλάβ Γιεμελιάνοφ διηγήθηκε ότι στη διάρκεια της συνάντησης τα μέρη συζητήσαν τα προβλήματα της χρηματοδότησης του σχεδίου, τα οικολογικά προβλήματα που σχετίζονται με την κατασκευή του πετρελαιαγωγού και άλλα θέματα που είναι συνδεδεμένα με την υλοποίηση αυτού του σχεδίου.
«Είδαμε από την πλευρά των συναδέλφων μας στις συνομιλίες, μια εντελώς

Διεθνές Δικαστήριο: «Όχι παράνομη» η απόσχιση του Κοσόβου…

Τον ασκό του Αιόλου στα Βαλκάνια και όχι μόνο αναμένεται να προκαλέσει η νομιμοποίηση από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης της ανεξαρτητοποίησης του Κοσσυφοπεδίου.
Σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ICJ) η αλβανική πλευρά δεν παραβίασε καμία διεθνή νομοθεσία με την μονομερή της ενέργεια να ανακηρύξει την ανεξαρτησία της από την υπόλοιπη Σερβία.
Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Χισάσι Οβάντα, κατά την διάρκεια της ανάγνωσης

Λήμνος: Πρόβα απόκρουσης απόβασης

Άσκηση με πολύ «ιδιαίτερο» και «ειδικό» περιεχόμενο, με την οποία το ΓΕΣ θέλει να στείλει ανάλογου ύφους και περιεχομένου μήνυμα στην «άλλη πλευρά του λόφου», εκτέλεσε με επιτυχία στη Λήμνο μεταξύ 19 και 20 Ιουλίου.
Πιο συγκεκριμένα, μονάδες της 88ης  Στρατιωτικής Διοίκησης (ΣΔΙ) στη Λήμνο πραγματοποίησαν ειδικές ασκήσεις "προς εκτέλεση ενεργειών και διαδικασιών έχοντας το χαρακτήρα τοπικής Δύναμης Άμεσου Επέμβασης (ΔΑΕ) Έτσι το προσωπικό που πήρε μέρος στην άσκηση εκπαιδεύτηκε στην επίτευξη μικρού χρόνου απόκρισης, εντοπισμού και επέμβασης στην περιοχή ευθύνης για την αντιμετώπιση αιφνιδιαστικής απειλής".
Ο χρόνος, ο εντοπισμός της περιοχής που έχει εμφανιστεί η
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες