ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

6/1/11

Κόσσοβο - Οι Ευρωπαίοι το φυσάνε αλλά δεν κρυώνει

Του Κωνσταντίνου Χολέβα
«Μεγάλη Αλβανία» ή επί το διπλωματικότερον «Φυσική Αλβανία». Μία ιδέα που φουντώνει όλο και περισσότερο στην ταραγμένη γειτονιά μας, αλλά εμείς δεν δίνουμε τη δέουσα προσοχή απορροφημένοι από το μνημόνιο και το μνημόσυνο των εργασιακών δικαιωμάτων. Μία αντίληψη που φλογίζει την καρδιά πολλών Αλβανών στα Βαλκάνια, όπως δείχνουν οι στατιστικές. Μία ιδέα που προωθείται εις βάρος της σταθερότητας στην περιοχή και την ώρα που η Ελλάδα χρηματοδοτεί με κάθε τρόπο την αλβανική οικονομία. Μία ιδέα πάντως που αρχίζει να προβληματίζει τους Ευρωπαίους φανερά και τους Αμερικανούς λιγότερο φανερά. Βλέπετε, υπάρχει το κύρος της Υπερδύναμης. Πώς να βγουν τώρα οι ΗΠΑ να καταγγείλουν τον Αλβανικό αλυτρωτισμό όταν στήριξαν πολιτικά και νομικά την διάλυση της Σερβίας και την απόσχιση του Κοσσόβου;

Τα γεγονότα, τα οποία πρέπει να μάς απασχολήσουν περισσότερο εντοπίζονται σε τρεις ειδήσεις που καταγράφω στη συνέχεια.

Πρώτον. Η ετήσια έρευνα για ατ Βαλκάνια, που δημοσιοποιήθηκε ( 9.12.2010) από τη διεθνή εταιρία δημοσκοπήσεων Gallup σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο για τα Βαλκάνια, ανέδειξε το ζήτημα της Μεγάλης Αλβανίας ως ένα από τα σημαντικότερα στην περιοχή. Η έρευνα καταδεικνύει ότι μεγάλες πλειοψηφίες αλβανικής εθνικής συνείδησης σε πολλά κράτη της περιοχής βλέπουν ευνοϊκά το ενδεχόμενο ενός μεγάλου και ενιαίου κράτους που θα συγκεντρώσει όλους τους Αλβανούς, ακόμη και αν δεν πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί γρήγορα. Συγκεκριμένα: Το 62% των ερωτηθέντων στην Αλβανία, το 81% στο Κόσσοβο και το 51,9% στη ΦΥΡΟΜ υποστηρίζουν τη δημιουργία μιας κοινής χώρας για τους Αλβανούς της περιοχής. Η σύγκριση με προηγούμενες έρευνες της ίδιας εταιρίας δείχνει ότι τα ποσοστά έχουν αυξηθεί στο Κόσσοβο και στη ΦΥΡΟΜ μέσα σε 2 χρόνια.

Στην ίδια έρευνα οι ηγέτες των Αλβανών που έχουν απομείνει εντός σερβικής

Τα αρνητικά ρεκορ της Ελλάδας συνεχίζονται …

Τα αρνητικά ρεκορ της Ελλάδας συνεχίζονται …Νέο αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα μας αυτές τις ημέρες, καθώς απολαμβάνει την πρώτη θέση τώρα, εκτός από τη λίστα με τις μεγαλύτερες πιθανότητες χρεοκοπίας, και στην ίδια λίστα με τα μεγαλύτερα CDS σε κρατικό επίπεδο.
Τα CDS στην Ελλάδα έχουν ανέλθει και πάλι σε δυσθεώρητα ύψη, ξεπερνώντας αυτά της Βενεζουέλας, ενώ από τα πλέον αξιοσημείωτα οι αποδόσεις των ομολόγων λήξης Μαΐου 2014 στο 15,10% με 1375 μονάδες βάσης spread. Επίπεδα χρεοκοπίας.
Στη γενική κατάταξη της η CMA, διαμορφώνει τις πιθανότητες της Ελλάδας να χρεοκοπήσει στο 58,51%, δηλαδή σχεδόν επτά ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα σε σχέση με τη δεύτερη Βενεζουέλα. Υπενθυμίζεται εδώ ότι παραμονές της υπογραφής του Μνημονίου από την ελληνική κυβέρνηση και συγκεκριμένα στις 6 Μαΐου, οι πιθανότητες δεν ξεπερνούσαν το 51%.
Σήμερα στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Βενεζουέλα με πιθανότητες 51,12%. Στην τρίτη

Ο ρόλος της εκκλησίας

Άρθρο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών

κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Ἔχει καταντήσει τῆς «μόδας» τόν τελευταῖο καιρό νά ἀκούγονται κάποιες ἀπαξιωτικές φωνές, περί τοῦ ρόλου τῆς Ἐκκλησίας στήν κοινωνία καί τό σύγχρονο γίγνεσθαι.

Μάλιστα σέ κάποιες τελετές ὁρκωμοσίας τῶν νέων αἱρετῶν...
 Ἀρχόντων, ὑπῆρξαν τινές, οἱ ὁποῖοι ἐτόλμησαν νά εἴπουν, ὅτι ἡ Ἐκκλησία εἴτε δέν ἔχει θέση στίς τελετές αὐτές (βλ. Δημητσάνα, ὅπου ἀντέδρασε καί δικαίως, ὁ ἄξιος Μητροπολίτης της, ἐπικροτούμενος ἀπό τό σύνολο τοῦ εὐσεβοῦς Λαοῦ), εἴτε ὅτι ἡ Ἐκκλησία, καιρός εἶναι, νά ἀσχοληθῇ μέ τά τοῦ οἴκου της, εἴμαστε ὑπέρ τοῦ πλήρους χωρισμοῦ Ἐκκλησίας καί Πολιτείας κ.λ.π. (βλ. Πάτρα, ὅπου ἀμέσως ἀπαντήσαμε περί τοῦ ρόλου καί τῆς προσφορᾶς τῆς Ἐκκλησίας στό κοινωνικό σύνολο). Βεβαίως ὁ λόγος μας ἦτο συνετός καί οὐσιαστικός καί δέν ἀπέβλεπε στό νά δημιουργήσῃ ταραχή στήν τόσο ὡραία Ἐκδήλωση τῆς Ὁρκωμοσίας τοῦ ἀγαπητοῦ μας πρώτου Αἱρετοῦ Περιφερειάρχου Δυτικῆς Ἑλλάδος κ. Ἀποστόλου Κατσιφάρα καί τοῦ Περιφερειακοῦ Συμβουλίου. Ὅμως ἡ πρόκληση δέν ἔπρεπε νά μείνῃ χωρίς ἀπάντηση.

Ὅλα αὐτά, μᾶς ἐδημιούργησαν καί μᾶς δημιουργοῦν πόνο ψυχῆς, διότι λέγονται ἀπό

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

τοu Μάρκου Παντελίδη
Τον τελευταίο καιρό, ζούμε όλοι μας μια υποκριτική ευαισθησία στο θέμα των «μεταναστών». Κάποιοι, που θέλουν να αποκαλούνται «αντιρατσιστές» και «ανθρωπιστές», αποκαλούν άλλους «ρατσιστές», γιατί εκφράζουν άποψη ή διαφωνία, πάνω σε θέματα επιδοματικής πολιτικής, ανάρμοστης συμπεριφοράς, αλλά και διάκρισης μεταξύ όλων αυτών και των Ελλήνων Κυπρίων, που αιτούνται οποιουδήποτε βοηθήματος από το κράτος.
Το πρώτο βήμα του «ρατσισμού», είναι να «κολλάς ετικέτες» όπως «ρατσιστής», «εθνικιστής», «φασίστας» έτσι αβασάνιστα, σε όποιον διαφωνεί και εκφράζει άποψη, διαφορετική από αυτήν που κατά καιρούς εκφράζουν και υπερασπίζονται, όλοι αυτοί οι προστάτες των δικαιωμάτων των «μεταναστών».
Η μεγάλη ευκολία, με την οποία κάποιος χαρακτηρίζει το συνομιλητή του «ρατσιστή» ή «φασίστα», θέλοντας να δείξει πόσο Ευρωπαίος, πολιτισμένος, ανθρωπιστής αλλά και «αντιρατσιστής» είναι, αμέσως φανερώνει μια «ρατσιστική» συμπεριφορά, απλώς με διαφορετική προσέγγιση.
Δεν άκουσα, αλλά ούτε διάβασα θέση ή άποψη, ακόμη -ναι- και αντίδραση, όλων αυτών που κόπτονται υπέρ των δικαιωμάτων των «μεταναστών», για τη διάκριση εις βάρος Ελλήνων Κυπρίων, που αιτούνται οποιουδήποτε βοηθήματος από το κράτος (περνούν όλοι από μικροσκόπιο) σε σχέση με την ευκολία που όλοι αυτοί οι μετανάστες, τυγχάνουν βοήθειας από τα διάφορα κοινωνικά κρατικά ιδρύματα.
Ποτέ δεν αντιλήφθηκα, όλους αυτούς τους «αντιρατσιστές», να αγωνίζονται και να

Συγκεντρώσεις για φράχτη



Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζονται για το Σάββατο από οργανώσεις για τους πρόσφυγες για τον φράχτη που σκοπεύει να εγκαταστήσει στον Έβρο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Η αγανάκτηση των μη κυβερνητικών οργανώσεων για τους πρόσφυγες για την κατασκευή φράγματος 12,5 χλμ στα χερσαία σύνορα του Έβρου, με σκοπό την οριστική διακοπή της παράνομης εισροής μεταναστών στη χώρα μας, μεταφέρεται στους δρόμους, με συλλαλητήρια και συναυλίες που διοργανώνονται ήδη τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές μητροπόλεις.

Κρίσιμη επίσκεψη σε Τουρκία



Εν μέσω αντιδράσεων από το ΚΚΕ, που εκτιμά ότι η κυβέρνηση προχωρά σε συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί την Παρασκευή στο Ερζερούμ για συνάντηση με Ερντογάν
Σε μία χωρίς αντίστοιχο προηγούμενο συνάντηση θα παραστεί την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, που προσεκλήθη από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο των πρέσβεων της Τουρκίας στο Ερζερούμ.

Εξι δισ. χρέος Ισπανίας στην Κίνα

Στο ποσό των 6 δισ. ευρώ σε ομόλογα της Ισπανίας, πρόκειται να αγοράσει η Κίνα, που κατέληξε σε συμφωνία με την κυβέρνηση της χώρας, αποκαλύπτει το Ρόιτερ. Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον για αγορά χρέους Πορτογαλίας και Ελλάδας και ποντάρει στα ευρωπαΐκά ομόλογα
το πρακτορείο Ρώιτερ επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές της εφημερίδας Ελ Παΐς αναφέρει ότι η Κίνα πρόκειται να αγοράσει χρέος σε επενδύσεις χαρτοφυλακίου της Ισπανίας, ύψους 6 δισ. ευρώ, ενώ προτίθεται να κάνει το ίδιο και με την Ελλάδα - χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένο ποσό - σύμφωνα με τα όσα είπε σε κλειστή συνάντηση ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης.

Θεοκρατία στην Τουρκία



Την Τουρκία με το Ιράν της ισλαμικής επανάστασης του 1979 συγκρίνει ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, που επιρρίπτει στην κυβέρνηση της χώρας την ευθύνη για τις κακές σχέσεις με το Ισραήλ
Ο υπουργός εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν συνέκρινε τη Τουρκία με το Ιράν του 1979 αναφερόμενος στην ισλαμική επανάσταση η οποία συγκέντρωσε τότε την παγκόσμια προσοχή, καθώς ήταν μια λαϊκή εξέγερση για ίση διανομή του πλούτου και ανεξαρτησία που οδήγησε τελικά στη δημιουργία του πρώτου πραγματικού θεοκρατικού κράτους στον κόσμο.

Τρόμος στην Αλεξάνδρεια

Μουσουλμάνοι προσφέρονται εθελοντές για να φυλάσσουν τις κοπτικές χριστιανικές εκκλησίες μετά το μακελειό που στοίχισε τη ζωή σε 23 ανθρώπους στην Αλεξάνδρεια. Σκίτσο του δράστη από τις αρχές
Το σκίτσο, σε ψηφιακή μορφή, του δράστη των επιθέσεων στη κοπτική εκκλησία της Αλεξάνδρειας δημοσίευσαν σήμερα αρκετές αιγυπτιακές εφημερίδες.
Σύμφωνα με την κυβερνητική εφημερίδα Αλ-Αχράμ, ο βομβιστής θεωρείται ότι ήταν 23 με 25 ετών, ενώ κοντά στο διαμελισμένο σώμα του δράστη βρέθηκε μία τσάντα που φέρεται ότι περιείχε 20 με 25 κιλά εκρηκτικών, συμπεριλαμβανομένης μιας χημικής ουσίας με ράβδους ΤΝΤ.

Αρνείται συζήτηση η Σεούλ



Αρνείται κάθε διαπραγμάτευση με τη Βόρεια Κορέα, η Σεούλ χαρακτηρίζοντας προπαγάνδα την πρόταση για διάλογο από μηδενική βάση

Προπαγάνδα χαρακτήρισε η Νότια Κορέα τη πρόσκληση της Βόρειας Κορέας η οποία έκανε έκκληση για συνομιλίες χωρίς όρους προκειμένου να μειωθούν οι εντάσεις

Το πρώτο κινεζικό stealth



Το πρώτο κινεζικό αόρατο μαχητικό τύπου stealth είναι έτοιμο και ήδη έγιναν οι πρώτες δοκιμές όπως αφήνει να διαρρεύσει η Κίνα. Οι πρώτες φωτογραφίες στο διαδίκτυο (Vid.)
Το πρώτο κινεζικό μαχητικό στελθ J-20 είναι έτοιμο για τη πρώτη του πτήση τη Πέμπτη μετά τα απαραίτητα τεστ σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ.

Τα όρια της εξαθλίωσης



Μόνο τα όρια της εξαθλίωσης μεταναστών που ζουν στο κέντρο της Αθήνας μπορούν να δείξουν οι καταγγελίες ότι κλέβουν σκυλιά από τους ιδιοκτήτες τους, έξω από σούπερ μάρκετ και στο δρόμο για να χορτάσουν την πείνα τους

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες πως στο κέντρο της Αθήνας, μετανάστες κλέβουν σκυλιά από σπίτια και στη συνέχεια τα μαγειρεύουν. Το φαινόμενο έχει ενταθεί, κυρίως λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης που πλήττει τα χαμηλά οικονομικά στρώματα, αλλά και λόγω της έλλειψης μεροκάματων, ενώ σε πολλές γειτονιές του κέντρου, δεκάδες αδέσποτα πέφτουν θύματα της ανθρώπινης απόγνωσης.

Σπάει η σιωπή για το Κόσοβο

Σε μία θεαματική στροφή η Κάρλα Ντελ Πόντε πρώην διώκτης των Σέρβων του Κοσόβου, αποκαλύπτει τώρα σε βιβλίο της ότι ο νυν ηγέτης των παραστρατιωτικών αυτονομιστών της περιοχής Χακίμ Θάτσι έχει εμπλακεί σε μαζικό εμπόριο οργάνων αιχμαλώτων κατά τη διάρκεια του πολέμου
Η πρώην κατήγορος του Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία Κάρλα ντελ Πόντε, στις δηλώσεις της οποίας για πολλά χρόνια στηριζόταν η αρνητική εντύπωση της Δύσης για τους Σέρβους, προέβη σε εκπληκτικές ομολογίες.
Στο νέο βιβλίο της «Κυνήγι: εγώ και οι εγκληματίες πολέμου» αφηγείται πως η τωρινή ηγεσία του Κοσόβου έκανε περιουσία με το εμπόριο εσωτερικών οργάνων, που είχαν αφαιρεθεί από Σέρβους.

"Μνημόσυνο" κάνουν οι αγορές στο "ελληνικό" ευρώ - Φουντώνουν τα σενάρια για εκλογές την άνοιξη

"To τέλος της συμμετοχής της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι πλέον ορατό και μόνο ένα θαύμα που παρόμοιό του δεν έχει υπάρξει στην ιστορία μπορεί να αποτρέψει την έξοδο της από την ζώνη του ευρώ", εκτιμά ο Άντριου Μπόσομγουερθ διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Pimco Europa, της μεγαλύτερης εταιρείας επενδύσεων ομολόγων στον κόσμο σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Την τύχη της Ελλάδας θα έχουν η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.  Επίσης εκτιμά ότι δεν πρέπει να συνεχίσει η ευρωζώνη το σχέδιο δράσης Α. Δηλαδή τα μπαλώματα. Που σημαίνει την αύξηση του πλαφόν στον μηχανισμό στήριξης για τις προβληματικές χώρες και συνέχιση της αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ. Με αυτόν τον τρόπο η ευρωζώνη αγοράζει μόνον χρόνο και ελπίδα.
Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία πρέπει όμως κάποτε να βγουν από τον φαύλο κύκλο. ''Και τα μέτρα αυτά αμφιβάλλω ότι θα φέρουν οικονομική ανάκαμψη. Για κάτι τέτοιο χρειαζόμαστε ένα θαύμα'', υποστηρίζει ο κ. Μπόσομγουερθ. δηλώνει ότι δεν πιστεύει πως η Ελλάδα θα μπορέσει να ορθοποδήσει σε προβλέψιμο χρόνο και προσθέτει: ''δεν υπάρχει στην ιστορία κανένα παρόμοιο παράδειγμα''.
Ο Νεοζηλανδός μάνατζερ αμφιβάλλει αν οι Έλληνες, αλλά και οι Πορτογάλοι και οι Ιρλανδοί, είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τόσο ακριβά τη συμμετοχή τους στο ευρώ. «Μάλλον θα επαναστατήσουν κάποια στιγμή κατά των δρακόντειων περικοπών, όπως συνέβη και με την Αργεντινή».
Επομένως ο καλύτερος δρόμος είναι, σύμφωνα με τον γνωστό μάνατζερ,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες