ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

5/7/10

Σύνταξη με 28,5 χρόνια ασφάλισης μόνο για τους υπαλλήλους της Βουλής

 του Ζώη Τσώλη

Προκλητικές ανισότητες, παρά τις μεγάλες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα που επιχειρεί η κυβέρνηση, κρύβει το νέο συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς από τις επώδυνες αλλαγές εξαιρέθηκαν για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στη Βουλή και οι ίδιοι οι βουλευτές. Χθες έγινε γνωστό ότι και οι ένστολοι πλέον θα συνταξιοδοτούνται με βάση τις γενικές διατάξεις, δηλαδή θα πρέπει να συμπληρώνουν 40 χρόνια απασχόλησης. Ομως θα τους δίνεται το δικαίωμα, όπως και στους άλλους δημοσίους υπαλλήλους, να αναγνωρίζουν και πλασματικό χρόνο ασφάλισης.

Μετά τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι είναι αντισυνταγματική

ΔΝΤ: Θέλει τους υπεύθυνους της οικονομικής κρίσης στη φυλακή

του Μιχάλη Ιγνατίου

Την ανάγκη να υπάρξει άμεσα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα σε ό,τι αφορά τις ποινές και την εφαρμογή του νόμου για τους μεγάλους και συστηματικούς φοροφυγάδες, αλλά και για όσους αποδεδειγμένα ευθύνονται για την κάκιστη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας (πολιτικοί και αξιωματούχοι υπουργείων) επισημαίνουν υψηλά ιστάμενοι παράγοντες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από καλά ενημερωμένες πηγές, σε όλες τις συζητήσεις που διεξάγονται γίνονται συγκεκριμένες αναφορές στο μείζον θέμα της τιμωρίας όσων ευθύνονται για την οικονομική κρίση.

Ενας εκ των παραγόντων δήλωσε στο

Νέα μέτρα λιτότητας ετοιμάζουν Βρετανία και Γερμανία

του Γιώργου Κανελλόπουλου

ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ λιτότητας που πλήττουν κατά κύριο λόγο τους δημοσίους υπαλλήλους ετοιμάζουν Βρετανία και Γερμανία. Στη Βρετανία ο υπουργός Οικονομικών Τζ. Οζμπορν ζήτησε από το επιτελείο του να εξετάσει πώς θα μπορούσαν να μειωθούν έως και 40% οι δαπάνες στον δημόσιο τομέα. Ο ομόλογός του στη Γερμανία Β. Σόιμπλε πρότεινε περικοπές 137 δισ. ευρώ από τον δημόσιο προϋπολογισμό έως το 2014, από τις οποίες θα πληγούν περισσότερο οι ένοπλες δυνάμεις.

Το μεγάλο ψαλίδισμα των δαπανών γίνεται ενώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ΖανΚλοντ Τρισέ ζητά ξανά από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μειώσουν τα ελλείμματα δίνοντας ταυτόχρονα ψήφο εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη, η οποία- όπως λέει- έχει μεγαλύτερη ικανότητα να αντιμετωπίσει την κρίση από όσο νομίζουν οι αγορές.

Σύμφωνα με τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», ο Οζμπορν με επιστολή του

Δημοσκοπήσεις του τρόμου....



Κάτω από τη βάση βαθμολογούνται τόσο η κυβέρνηση όσο και ο πρωθυπουργός από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, όπως προκύπτει από πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» (πραγματοποιήθηκε από 24 Ιούνη έως και 1 Ιούλη, τηλεφωνικά, σε δείγμα 2.003 συνεντεύξεων, σταθμισμένο).
Αλλά το σημαντικότερο και πολύ χαρακτηριστικό είναι ότι δείχνει τη μεγάλη φθορά της κυβέρνησης και του Γ. Παπανδρέου προσωπικά, φθορά που τείνει να προσλάβει χαρακτηριστικά μη αναστρέψιμης κατάστασης:

Έχει, όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων της έρευνας, παγιωθεί ένα σοβαρότατο ποσοστό ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του περασμένου Οκτώβρη, κυμαινόμενο από το ένα τρίτο τους μέχρι και πάνω από 70%, που αμφισβητεί όλες τις κυβερνητικές επιλογές και επίσης αμφισβητεί και τον Γ. Παπανδρέου!

Είναι η οργή, η απογοήτευση, η προδοσία που αισθάνονται ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος και την εκφράζουν με κάθε τρόπο.

Αλλά, επαναλαμβάνουμε, το σημαντικότερο είναι πως στο κάδρο της φθοράς μπαίνει πλέον και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου. Βασικές του επιλογές αμφισβητούνται από μεγάλο μέρος και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, που του καταλογίζουν και ψέματα και ανακολουθίες. Πραγματικά, η έρευνα αποτελεί

«Διαφυγή» του Ελληνοκύπριου κατασκόπου των Ρώσων;

Ένας από τους πρωταγωνιστές του κατασκοπευτικού σίριαλ ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ είναι και ο Ελληνοκύπριος Ρόμπερτ Κρίστοφερ Μέστος.
Το συγκεκριμένο πρόσωπο κατηγορήθηκε ως μέλος του δικτύου κατασκοπείας των Ρώσων με πλούσια δράση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνελήφθη στην Κύπρο.
Ωστόσο, μετά τη σύλληψή του, η κυπριακή Δικαιοσύνη αποφάσισε την προσωρινή αποφυλάκισή του έναντι χρηματικής εγγύησης. Έκτοτε αγνοείται, με τις κυπριακές αρχές να υποστηρίζουν ότι οι – ικανότατες – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις

"Κούρεψαν" τον Στόλο στη Νέα Δομή Δυνάμεων: 12 από 14 οι φρεγάτες - "Προικοδότηση" ΑDM με 5 κορβέτες

Μείζονες ανακατατάξεις στη δομή δυνάμεων των κύριων σκαφών επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού, αποφασίστηκε πριν δέκα ημέρες με απόφαση του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ). Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του Π.Ν. στο defencenet.gr, στη Νέα Δομή Δυνάμεων του Π.Ν., αποφασίστηκε η μείωση της δύναμης των φρεγατών από 14 σε 12 (!), αλλά αυξήθηκε ο αριθμός των ... κορβετών από 4 σε 5 ενώ και ο αριθμός των υποβρυχίων μειώνεται από 10 σε 8. Είναι σαφές ότι στην απόφαση του ΑΝΣ, η οποία βέβαια είναι υλοποίηση της πολιτικής κατεύθυνσης που δόθηκε, υπάρχει έντονο το «άρωμα» της συμφωνίας για τα ΕΝΑΕ με την Abu Dhabi Mar.

Το χειρότερο όλων είναι ότι η ναυπήγηση των έξι σύγχρονων φρεγατών μειώνεται κατά ένα τρίτο και πλέον δίνεται άμεσα «πράσινο φως» μόνο για τέσσερα σκάφη FREMM! Πιθανότατα θα υπάρξει option για άλλα δύο σκάφη, αφού απλά δεν βγαίνουν τα νούμερα: Ακόμα και με δώδεκα σκάφη πόσες από τις δέκα “S” που αποτελούν αυτή την στιγμή τον κορμό του Στόλου, να αντέξουν μετά το 2020;  Και όταν λέμε να αντέξουν, δεν εννοούμε να πλέουν. Εννοούμε να μάχονται...

Το 2004 το πλάνο ήταν να μείνουν σε ενέργεια το 2020 μόνο δύο φρεγάτες “S” που ενσωματώνουν δυνατότητα δορυφορικών επικοινωνιών. Και αυτές να βγούν από την υπηρεσία μέχρι το 2024. Τώρα θα πρέπει να κρατηθούν σε υπηρεσία τέσσερα σκάφη μέχρι το 2024, αν θεωρήσουμε ότι περί το 2018 θα ληφθεί απόφαση για υλοποίηση της οption (αν περιληφθεί τελικά οption στο συμβόλαιο των FREMM...).

Το θέμα είναι ότι 12 κύριες μονάδες επιφανείας είναι λίγες, πολύ λίγες για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, από την στιγμή που οι τέσσερις από αυτές είναι σκάφη που θα κλείνουν αισίως 40 χρόνια στην θάλασσα το 2020. Εκτός και αν έχουμε παραδοχή αυτού που σημείωνε το αμερικανικό ινστιτούτο STRATFOR περί «οριστικής γεωπολιτικής έκλειψης της Ελλάδας από την Ανατολική Μεσόγειο».

Από την άλλη πλευρά έχουμε δομή δυνάμεων με 5 κορβέτες που σημαίνει
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες