ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

29/1/11

Υποψηφιότητες με Lego


Άκρως δημιουργική η φαντασία του νεαρού Alex Eylar ο οποίος έφτιαξε με τουβλάκια Lego διάσημες σκηνές από τις 10 ταινίες που είναι υποψήφιες για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας στις 27 Φεβρουαρίου . Απολαύστε τις δημιουργίες του (Pics)
Ο Alex Eylar, είναι ένας ταλαντούχος 22χρονος ο οποίος επιστράτευσε τη φαντασία του για να αναπαραστήσει  με τουβλάκια LEGO σκηνές από τις 10 ταινίες που είναι υποψηφιότητες για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας για το 2011.

GREEK-TIMES : TECH-NEWS

Νέο gadget από τη Google: Κινητό, πορτοφόλι και πιστωτική κάρτα μαζί



Νέο gadget από τη Google: Κινητό, πορτοφόλι και πιστωτική κάρτα μαζί

Το νέο gadget που ετοιμάζει η Google, είναι αυτό που λέμε «τρία σε ένα». Κινητό, πορτοφόλι και πιστωτική κάρτα μαζί, ετοιμάζεται για να διευκολύνει τους χρήστες να πληρώνουν τα καταστήματα, χωρίς να κουβαλούν πάνω τους αμέτρητες πιστωτικές κάρτες για τις οποίες υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος απώλειας.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Τα λεφτά του παγκαριού

 
Ήταν 3 παπάδες και λέει ο ένας:
- Εγώ στην εκκλησία κάνω έναν κύκλο στο πάτωμα και μετά πετάω τα λεφτα του παγκαριού ψηλά στον αέρα. Όσα πέσουν μέσα τον κύκλο είναι του Θεού και τα υπόλοιπα δικά μου.

Νυχτερινό ηλεκτροσόκ


Μεταβολές μπορεί να σημειώνονται ανά τετράμηνο στο κόστος του νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ, βάσει της εφαρμογής των νέων τιμολογίων. Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή των νέων τιμολογίων της ΔΕΗ, που ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου, δίνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΡΑΕ, με αφορμή σχετικά ερωτήματα καταναλωτών για το νυχτερινό τιμολόγιο:

Σφράγισαν καταστήματα


Οι έφοδοι του ΣΔΟΕ κατέληξαν σε λουκέτα σε έξι μπαρ και νυχτερινά κέντρα και πρόστιμα φωτιά σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο. Κλειστά για 48 ώρες

Στην αναστολή λειτουργίας έξι νυχτερινών καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο για 48 ώρες, προχώρησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), μετά από οικονομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Atenistas για αστέγους


Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η προσπάθεια των Atenistas να βοηθήσουν άστεγους συμπολίτες μας, αφού περίπου 2,5 τόνοι ρούχων μοιράστηκαν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και ΜΚΟ. Τεράστια η συμμετοχή εθελοντών (Pics)

Οι Atenistas ξαναχτύπησαν. Στόχος αυτή τη φορά δεν ήταν ο καθαρισμός παραλιών ή κτιρίων, αλλά η προσφορά μιας χείρας βοηθείας σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Αμερικανικός δάκτυλος


Την μυστική υποστήριξη των ΗΠΑ φαίνεται πως έχουν οι διαδηλωτές της Αιγύπτου, σύμφωνα με την Daily Telegraph. Δείτε τι αναφέρεται σε απόρρητο έγγραφο για τις ύποπτες διαδρομές Αιγύπτιου πληροφοριοδότη

Οι διαδηλώσεις στην Αίγυπτο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ να ανακοινώνει τη διάλυση της κυβέρνησης του, η Daily Telegraph με αποκλειστικό της ρεπορτάζ, υποστηρίζει πως τις ταραχές της υποβοήθησε η αμερικανική κυβέρνηση.

Αποπληρωμή σε 30 χρόνια


Αποτελεσματικό φάρμακο για την κρίση χρέους αναζητά η ΕΕ. Πρόταση Βέμπερ για παράταση της αποπληρωμής των δανείων Ελλάδας-Ιρλανδίας στα πλαίσια συνολικής λύσης
 Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο της επιμήκυνσης, στα 30 έτη, του χρόνου αποπληρωμής των δανείων προς την Ελλάδα και την Ιρλανδία, σύμφωνα με δύο πηγές χωρών-μελών της Ευρωζώνης τις οποίες επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ


Ταλαιπωρία διαρκείας περιμένει το επιβατικό κοινό για μια ακόμη εβδομάδα. Χειρόφρενο για 24 ώρες τραβούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι σε Μετρό και Ηλεκτρικό. Τετράωρη στάση εργασίας στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ
  | 
Ιδιαίτερα καυτή αναμένεται η επόμενη εβδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς ξεκινούν νέο γύρο κινητοποιήσεων.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ :Τσατσόπιτα (μία συνταγή από την Μικρά Ασία)


Υλικά:

½ κιλό φύλλο χωριάτικο
15 κρεμμύδια ξερά
1 κούπα ελαιόλαδο
3 πράσα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ κιλό φέτα
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
Λίγο σουσάμι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πιο ακριβές από την Τρίτη οι μετακινήσεις


Πιο ακριβές από την Τρίτη οι μετακινήσεις
Σε ισχύ τίθενται από την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου οι νέες τιμές των εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών των μέσων μαζικής μεταφοράς.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ : 29/01/2011

«Τέλος» ο Φρέιτας

«Τέλος» ο Φρέιτας 
Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αποτελεί ο Κάρλος Φρέιτας. Σύμφωνα με πληροφορίες του NOVAΣΠΟΡ FM 94.6 ο Πορτογάλος υπέβαλε στη διοίκηση την παραίτησή του από τη θέση του τεχνικού διευθυντή, η οποία και έγινε δεκτή.

H κυβέρνηση..χρηματοδότης του Φόρουμ Μεταναστών που οργάνωσε την κατάληψη της Νομικής



Εφημερίδα Δημοκρατία 28-01-2011

Με πακτωλό δημοσίου χρήματος από το τομέα του υπουργείου Απασχόλησης, του οποίου προΐσταται η υφυπουργός Αννα Νταλάρα, και με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών οργάνωσε την κατάληψη στη Νομική Σχολή Αθηνών

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΘΕΛΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ

Ζήτημα μερικής ιδιωτικοποίησης των μέσων μαζικής μεταφοράς εγείρουν οι εκπρόσωποι του μηχανισμού στήριξης. Κλιμάκιο της τριμερούς επιτροπής που επισκέφθηκε το υπουργείο Μεταφορών πρότεινε την εκμετάλλευση ορισμένων δρομολογίων από ιδιώτες...
που θα εισπράττουν και τη σχετική επιδότηση, στα πρότυπα των διαγωνισμών για τις άγονες αεροπορικές γραμμές.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Μεταφορών, η πρόταση απορρίφθηκε καθώς ο

Ενα μέγαρο με ιστορία

Tο Μέγαρο Λιβιεράτου αποτελεί ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα αρχιτεκτονικά κοσμήματα της Αθήνας. Ανήκε στον κεφαλλονίτη επιχειρηματία, βιομήχανο εξ Αιγύπτου, Γεράσιμο Λιβιεράτο και είναι έργο του αρχιτέκτονα και καθηγητή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Αλέξανδρου Νικολούδη. Οικοδομήθηκε στα 1908-1909. Εχει συνολική επιφάνεια 1.240 τετραγωνικών μέτρων και η σχεδιαστική αισθητική του προσχωρεί στα πομπώδη μορφολογικά στοιχεία της νεομπαρόκ γαλλικής σχολής ΒeauxΑrts. Η πρόσφατη αποκατάστασή του από τους νέους ιδιοκτήτες του, υπό την επίβλεψη του αρχιτέκτονα Θανάση Κυρατσού, επανέφερε το εγκαταλελειμμένο επί πολλές

Ο ΤΡΑΓΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ 1821

Ο γνωστός σε όλους μας Γιώργος Τράγκας αφήνιασε στην κυριολεξια όταν άκουσε απο την σειρα του ΣΚΑΙ ότι  Ελληνες καί τούρκοι ζούσαν αρμονικά μαζί

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:

ΕΡΕΥΝΑ: Υγραεριοκίνηση

Περισσότεροι από 2.500 αναγνώστες πήραν μέρος στην έρευνα για την υγραεριοκίνηση, ένα θέμα "πραγματικά" καυτό σήμερα, που το κόστος χρήσης των αυτοκινήτων, λόγω της πολύ υψηλής τιμής της βενζίνης, αυξάνεται συνεχώς. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάζουνπολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Με την τιμή της βενζίνης να έχει ξεπεράσει τα 1,50 ευρώ/λίτρο, το υγραέριο γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές, αφού προσφέρει δύο πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα. Το σημαντικότερο από αυτά είναι ότι κοστίζει λιγότερο από το μισό της βενζίνης (0,65 με 0,69 ευρώ/λίτρο), προσφέροντας πολύ μεγάλη οικονομία στη χρήση. Μάλιστα, ανάλογα με τον κινητήρα, το όφελος μπορεί να φτάσει ή να ξεπεράσει ακόμα και τα 1.400 ευρώ το χρόνο. Επιπλέον, λόγω της σύστασής του, ρυπαίνει

Γεννήθηκαν πάμφτωχοι... Οι 10 κροίσοι του πλανήτη

Ξεκίνησαν από τον... πάτο κι έφτασαν στην κορυφή. Δεν είχαν εύπορους γονείς, αλλά εργάστηκαν σκληρά και πλέον είναι σε θέση να συντηρήσουν οικονομικά αρκετές από τις επόμενες γενιές τους.
Ο λόγος για δέκα Κροίσους του πλανήτη, οι οποίοι παρότι έζησαν φτωχά παιδικά χρόνια περιβάλλονται πλέον σήμερα από λάμψη και πλούτο.
Τους δισεκατομμυριούχους που ξεκίνησαν από το μηδέν κι έφτασαν στο σημείο να τρώνε με ...χρυσά κουτάλια καταγράφει το αμερικανικό οικονομικό περιοδικό Businessweek.
Πρώτος στη λίστα είναι ο 77χρονος Sheldon Adelson ο οποίος μεγάλωσε σε μία οικογένεια όπου ο πατέρας δούλευε ως ταξιτζής. Άρχισε να εργάζεται ως εφημεριδοπώλης στην ηλικία των 12 και αργότερα παράτησε το σχολείο για να γίνει ρεπόρτερ, πωλητής ειδών τουαλέτας σε μοτέλ, κτηματομεσίτης, κλπ. Η τύχη του άλλαξε όταν ήρθε σε επαφή με την Comdex, μία ετήσια εμπορική έκθεση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Συνέχισε την πορεία του χτίζοντας στο Λας Βέγκας ξενοδοχεία και καζίνο.
Ακολουθεί ο 66χρονος John Paul DeJoria που γεννήθηκε από γονείς μετανάστες και

Στα 99,7 δισ. δολ. τα δάνεια γαλλικών και γερμανικών τραπεζών προς την Ελλάδα

Μειώθηκε ο διεθνής δανεισμός προς την Ελλάδα στο τρίτο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με  έκθεση της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών. Οι διεθνείς χορηγήσεις προς την Ελλάδα διαμορφώθηκαν στα 184 δισ. δολάρια στο τέλος Σεπτεμβρίου, με μικρή άνοδο από το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο και με μείωση 22% από την αρχή του έτους.
Οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες είχαν χορηγήσει τα περισσότερα ξένα δάνεια προς την Ελλάδα στο τέλος Σεπτεμβρίου 2011, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερ.
Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των δανείων των γαλλικών τραπεζών προς το δημόσιο και

Δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση για νέους

Δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση για νέους  Δράσεις ιδιωτικών επιχειρήσεων για την απασχόληση των νέων και την καταπολέμηση της φτώχειας των παιδιών προβλέπει το «Σύμφωνο» συνεργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τις επιχειρήσεις - μέλη του Δικτύου για την εταιρική κοινωνική ευθύνη που υπέγραψαν χθες η υπουργός Λούκα Κατσέλη και ο πρόεδρος του Δικτύου Ν. Αναλυτής.

«Οι δημόσιοι πόροι είναι περιορισμένοι και επομένως η συμβολή του ιδιωτικού τομέα είναι σημαντική να συνδράμει και περιμένουμε να συνδράμει» δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατά την υπογραφή του Συμφώνου που έγινε παρουσία του διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια και του Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς, Γιάννου

Το Πεκίνο διαψεύδει ότι θέλει να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη μεγαλούπολη στον κόσμο

Οι αρχές της κινεζικής επαρχίας Γκουανγκντόνγκ (νότια) διέψευσαν ότι έχουν την πρόθεση να συγχωνεύσουν εννέα πόλεις του δέλτα των μαργαριταριών προκειμένου να σχηματιστεί η πιο σημαντική μεγαλούπολη του κόσμου, αναφέρει σήμερα Σάββατο ο τύπος.
«Οι πληροφορίες αυτές είναι εντελώς ψευδείς. Δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο», δήλωσε ο Γκουό Γουεουέν, εκπρόσωπος της Επιτροπής του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος της επαρχίας, τον οποίο επικαλείται η καθημερινή επίσημη εφημερίδα China Daily.
Δημοσιεύματα του τύπου ανέφεραν πρόσφατα την ύπαρξη ενός σχεδίου για τη συγχώνευση

Η Egypt Air αναστέλλει σχεδόν το σύνολο των πτήσεών της για 12 ώρες

Ο αιγυπτιακός εθνικός αερομεταφορέας Egypt Air, ανακοίνωσε απόψε ότι αναστέλλει σχεδόν το σύνολο των πτήσεών του για 12 ώρες. Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, οι διαδηλώσεις στο Κάιρο και η επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας έχουν κάνει τα ταξίδια από και προς το αεροδρόμιο της πόλης δύσκολα.

Οι αεροπορικές πτήσεις από το εξωτερικό καθ' οδόν προς

Παραιτήθηκε ο Χόσνι Μουμπάρακ

Την παραίτησή του και τη διάλυση της κυβέρνησης ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ. «Μετανιώνω τις απώλειες τόσο από την πλευρά των πολιτών όσο και από την πλευρά των αστυνομικών», δήλωσε. «Αυτές οι διαδηλώσεις και ό,τι είδαμε νωρίτερα δεν θα γίνονταν σε χώρο που δεν θα δινόταν η ελευθερία της έκφρασης», επεσήμανε και συνέχισε: «πάντα θα εκφράζω αυτές τις ελευθερίες αλλά υπάρχει πάντα μια λεπτή γραμμή μεταξύ της ελευθερίας και του χάους. Γι΄αυτό το λόγο, επιθυμώ τη σταθερότητα της Αιγύπτου, της μεγαλύτερης χώρας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Καταλαβαίνω τις επιθυμίες και τους στόχους αυτών των διαδηλώσεων αλλά οι αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν με βία, παρά μόνο με εθνικό διάλογο».
Νωρίτερα, διαδηλωτές που ζητούσαν την ανατροπή του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ επιχείρησαν να πλησιάσουν απόψε στο κτίριο του κοινοβουλίου, στο κέντρο του Καΐρου, αλλά απωθήθηκαν από αστυνομικούς.
Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Ρόιτερς ανέφερε ότι είδε χιλιάδες διαδηλωτές στην
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες