6/1/10

Τουρκικά F-16 με LANTIRN στο Αιγαίο

ImageΔύο σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών με σύνολο 14 μαχητικά παραβίασαν σήμερα το πρωί τον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ) σε τέσσερις περιπτώσεις ενώ προέβησαν δύο φορές σε παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών. Από τα 14 αεροσκάφη τα έξι έφεραν οπλισμό και η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

Θάλεια Δραγώνα: Το πλέον επιτυχημένο επικοινωνιακό τρικ του ΠΑΣΟΚ!

Πολύς λόγος έχει γίνει και εξακολουθεί να γίνεται σχετικά με την επιλογή της κας. Δραγώνα ως ειδικής γραμματέως του ΥΠΕΠΘ. Εξαρχής χαρακτηρίσαμε αυτήν την επιλογή του ΓΑΠ ακραία, αλλά δικό του σκεφθήκαμε είναι το πολιτικό κόστος και κάθε δικαίωμα έχει να το επωμιστεί. Δεν σκεφθήκαμε όμως, όπως φαίνεται, ορθά. Όχι μόνο πολιτικό κόστος δεν επιφέρει στο ΠΑΣΟΚ η κα. Δραγώνα

To χρηματικό κόστος των αναχαιτίσεων

Όπως αναφέρεται σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Νέα, περί τα 20 εκατ. κοστίζουν ετησίως στο προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας οι αναχαιτίσεις των τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο. Στον υπολογισμό του κόστους αυτού λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες για καύσιμα, ανταλλακτικά, συντήρηση, επίγεια εξυπηρέτηση αεροσκαφών, τα αναλογούντα λειτουργικά έξοδα των μονάδων στις οποίες υπάγονται τα μαχητικά, καθώς και τα "εκτός έδρας" του προσωπικού που μετακινείται στις προκεχωρημένες βάσεις σε νησιά του Αιγαίου για επιφυλακή. Στο παραπάνω νούμερο δεν περιλαμβάνεται φυσικά το κόστος αγοράς και αντικατάστασης των εκατοντάδων μαχητικών, της εκπαίδευσης του προσωπικού.
Συγκεκριμένα, οι αναχαιτίσεις των οκτώ τουρκικών F-16 ανήμερα τα Χριστούγεννα κόστισαν
48.998 και αυτό παρά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για την απαγόρευση πτήσεων κατά τις μεγάλες θρησκευτικές εορτές. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, κάθε ώρα πτήσης ενός μαχητικού αεροσκάφους F-16 κοστίζει περίπου 10.000 ενώ για το Mirage-2000 το κόστος ανεβαίνει στα 11.000, χωρίς να υπολογίζεται ο ανθρώπινος παράγοντας.

http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/

"Kραχ" στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού

Image Σοβαρό θέμα έχει δημιουργηθεί με τα αποθεματικά του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, αφού όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, πρακτικά έχει επέλθει «κραχ» στο Ταμείο με το έλλειμμα να φτάνει τα 230 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα τα 10 εκατ. ευρώ! Η παραπάνω οικονομική κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να καταβληθούν τα μερίσματα στους δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες