ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

21/1/11

Νέο αεροσκάφος 1 δισ. ευρώ για τη Μέρκελ

Με νέο και υπερσύγχρονο αεροσκάφος, αξίας 1 δισ. ευρώ θα “πετάγεται” στις συναντήσεις της η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μετά το “ρετουσάρισμα” του εναέριου στόλου που θα έχει στη διάθεσή της η γερμανική κυβέρνηση και δη η νέα “Σιδηρά Κυρία” της Ευρώπης.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν, “όταν η Γερμανία έχει συμβάλει στην 'καθήλωση' αεροσκαφών, χωρών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, όπως η Ιρλανδία και η Ελλάδα”, όπως σημειώνει και το σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg (21/01).

Τα νέα αεροσκάφη θα είναι πλήρως εξοπλισμένα, διαθέτοντας αίθουσες

Σβήνουν “στα κρυφά” χρέη 24 δισεκατομμυρίων

Εκείνη η ρύθμιση που αναγκάστηκε να πάρει πίσω ο υπουργός Οικονομικών καθώς απειλούσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσουν

επανέρχεται “κρυμμένη” μέσα στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και είναι πολλοί εκείνοι που μιλούν για εμπαιγμό.
Πρόκειται για τη ρύθμιση για διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 24 σισεκατομμυρίων την οποία ο Γ. Παπακωνσταντίνου όχι απλά είχε υποσχεθεί από το βήμα της Βουλής ότι θα την αλλάξει, αλλά και πως θα δώσει στη δημοσιότητα και τη λίστα με τα ονόματα των μεγαλοκαρχαριών που δεν πληρώνουν τις οφειλές τους.
Μόλις χθες μάθαμε ότι η ρύθμιση, σχεδόν ίδια και απαράλλαχτη, βρίσκεται στο

«Θα ...δώσω, Έλληνες φοροφυγάδες»

Την πρόθεσή του να συνεργαστεί µε τις ελληνικές Αρχές εξέφρασε µέσω του δικηγόρου του ο Ρούντολφ Ελµερ, πρώην υψηλόβαθµο στέλεχος ελβετικής τράπεζας, ο οποίος παρέδωσε τη ∆ευτέρα δύο CD γεµάτα «στοιχεία για φοροφυγάδες», σύµφωνα µε τα λεγόµενά του, στον ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ.

«Θα ...δώσω, Έλληνες φοροφυγάδες»
Όπως είπε στα ΝΕΑ ο Τζακ Μπλαµ, συνήγορος του Ελµερ, «ο Ρούντολφ θα ήθελε να βοηθήσει τις ελληνικές Αρχές αν του ζητηθεί. Οµως θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος από την ελβετική αστυνοµία που τον συνέλαβε πριν από λίγο. ∆εν υπάρχει καµία αµφιβολία ότι αρκετοί Έλληνες χρησιµοποιούν ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασµούς για να φοροδιαφεύγουν, δεδοµένης µάλιστα της έκτασης της φοροδιαφυγής στη χώρα σας». Σηµειώνεται ότι στον Ρούντολφ Ελµερ, πρώην τραπεζίτη της Julius Baer, µε απόφαση ελβετικού δικαστηρίου την Τρίτη επιβλήθηκε πρόστιµο ύψους 5.500

Στενότερες σχέσεις Τουρκίας – Αργεντινής


Την πρόθεση των χωρών τους να βελτιώσουν το συνολικό πλαίσιο των διμερών τους σχέσεων εξέφρασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου Άγκυρα η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντεζ και ο Τούρκος ομόλογός της, Αμπντουλάχ Γκιουλ. Η ενίσχυση του εξαγωγικού εμπορίου αποτελεί στρατηγικό στόχο της οικονομικής και εμπορικής πολιτικής

Στενότερες σχέσεις Τουρκίας – Αργεντινής
 που υλοποιεί η κυβέρνηση Ερντογάν. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων αυτών, εντάσσεται η επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Άγκυρα η Φερνάντεζ, στη διάρκεια της οποίας υπογράφηκε σειρά διμερών συμφωνιών συνεργασίας, μεταξύ των δύο χωρών.

Από τα μάτια ενός ρομπότ



Η περίπτωση του Στεπάν που πάσχει από λευχαιμία και είναι καθηλωμένος στο σπίτι του στη Μόσχα είναι μοναδική, καθώς μέσω ενός τηλεκατευθυνόμενου ρομπότ βρίσκεται κάθε μέρα στο σχολείο του, παρακολουθεί τα μαθήματα και μιλά με τους συμμαθητές του
Όταν η λευχαιμία καθήλωσε οριστικά στο σπίτι του στη Μόσχα τον μικρό Στεπάν Σοπίν, οι γονείς του ήρθαν σε απόγνωση. Πέρα από την απομόνωση, ο Στεπάν θα έχανε τα μαθήματά του και την επαφή με τους συμμαθητές και φίλους του.

Τιμωρία με νέα σκληρά μέτρα



Το φάρμακο για τη θεραπεία της ελληνικής οικονομίας, από την ασθένεια της διαφωνίας των ηγετών του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε. που με επικεφαλής την Α.Μέρκελ αρνούνται επιπλέον χρηματοδότηση του Μηχανισμού Σταθερότητας και παράταση στην Ελλάδα για εξόφληση του χρέους, βρέθηκε σε νέα σκληρά μέτρα το 2012 - 2014

Επιβεβαίωσε κατά την ενημέρωση στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου την πρόθεση της Ε.Ε. να αναβάλει επ'αόριστον κάθε συζήτηση για παράταση στο χρόνο αποπληρωμής του χρέους των 110 δισ. ευρώ ενώ έθεσε θέμα για νέα μέτρα την περίοδο 2012 - 2014, για τα οποία κυβερνητικές πηγές επαναφέρουν το σενάριο της διακομματικής συναίνεσης.

Απαίτηση αναδιάρθρωσης χρέους



Το αίτημα για άμεση αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας έθεσε σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα, ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων που προειδοποιεί ότι το 2013 θα είναι αργά. Λάδι στη φωτιά της κόντρας με τη Γερμανία ρίχνει ο Μπαρόζο υποστηρίζει ότι η Γερμανία δίνει, αλλά και παίρνει πολλά από την Ε.Ε.
Την ώρα που ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ρίχνει λάδι στη φωτιά της κόντρας με την γερμανίδα καγκελάριο Α.Μέρκελ, ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων απειτεί αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας "εδώ και σήμερα" υποστηρίζοντας ότι εάν η απόφαση καθυστερήσει έως το 2013 οπότε θα τεθεί σε λειτουργία ο μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης θα είναι πολύ αργά.

Ο στρατός στην αποκομιδή



Στρατιωτικά οχήματα συλλέγουν από χθες τα σκουπίδια από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, καθώς τα απορριμματοφόρα του Δήμου, έχουν ακινητοποιηθεί λόγω ελλιπούς συντήρησης
Στρατιωτικά οχήματα έχουν επιστρατευθεί από χθες στη Θεσσαλονίκη για την αποκομοδή των απορριμμάτων από την πόλη καθώς έχουν ακινητοποιηθεί σχεδόν όλα τα οχήματα του Δήμου λόγω ελλιπούς συντήρησης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες