ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

5/12/10

Των... αποτυχιών τα εννιάμερα

Των... αποτυχιών τα εννιάμερα

ΔΕΙΤΕ: Τα κορυφαία fails

Η ιστορία για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα... αξίζει να το διαβάσετε... τα συμπεράσματα δικά σας...

Η Χούντα το 74 παραδίδει στον "Εθνάρχη" υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).


-Ο "Εθνάρχης" μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8ΔΙΣ

-Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ κτλ κτλ), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια (από τις Εβραϊκές Τράπεζες του Ροκφέλερ που πρωτύτερα είχαν σχεδιάσει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ) και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους).
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, βυθίζοντας την πολύ περισσότερο στο DEBT BASE BANKING SYSTEM.
Σκοπός του "Τσοβόλα δώστα όλα" δεν είναι η φιλανθρωπία όπως πιστεύει ο πολύ μαλάκας λαός, αλλά στο ότι:
1ον πρέπει να αρχίσει ο λαός τα μεγάλα έξοδα και να συνηθίσει στα μεγάλα έξοδα
2ον πρέπει να "δέσει" την Ελλάδα με τα δάνεια στις ομόφυλες του Εβραϊκές Τράπεζες 
3ον και όλα αυτά γιατί; για να ενεργοποιηθεί εν καιρώ το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων και πολύ αργότερα το "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο πρώτα φυσικών προσώπων και αργότερα σε επίπεδο Κράτους.

- Ο Μητσοτάκης βασιζόμενος στην κατάντια των ΔΕΚΟ που είχε

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ GREEK DREAM

Η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδος θα οδηγήσει και σε γεωστρατηγική έκλειψη; Είναι προφανές πως η οικονομία μίας χώρας συνιστά εκ των ων ουκ άνευ πυλώνα, δίχως τον οποίο δεν ασκείται αποτελεσματική εθνική πολιτική στα εξωτερικά, ενίοτε και ενδεχομένως ούτε καν στοιχειώδης εθνική κυριαρχία. Το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. δίνει το λόγο σε μια ανάλυση του εξαιρετικού ''Sofokleous 10'', συμφωνώντας εν πολλοίς με τις  διαπιστώσεις που ακολουθούν.
Όταν διαπιστώθηκε το μέγεθος του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας μας,  πολλοί είπαν πως η κρίση αυτή θα άφηνε ανεξίτηλα τα σημάδια της στην ελληνική κοινωνία. Κανείς όμως δεν μπορούσε να προβλέψει ότι μέσα σε λίγους μήνες θα ξεριζώνονταν – ελέω Μνημονίου και κυβερνητικών επιταγών – νοοτροπίες και αντιλήψεις που αποτελούσαν επί πολλά χρόνια πυξίδα για τους Έλληνες όσον αφορά τη διαχείριση των οικονομικών τους. Εν μια νυκτί κατέρρευσαν οι βασικές επενδυτικές λογικές των Ελλήνων, ο επαγγελματικός τους προσανατολισμός, ο σχεδιασμός για το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους.  Πίσω από αυτή την εξέλιξη, κάποιοι βλέπουν «τιμωρία του νοικοκύρη» και κάποιοι άλλοι μια νέα, εξευρωπαϊσμένη φιλοσοφία.

Η απότομη αλλαγή στον τρόπο σκέψης και στις αποφάσεις είναι εμφανής σε ολόκληρο το φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Διαχρονικές αντιλήψεις με «σφραγίδα ελληνική», όπως και η «γοητεία» του Δημοσίου ως επαγγελματική προοπτική, η μονοδιάστατη επενδυτική κατεύθυνση  στην αγορά  ακινήτου και γης, η άνοδος της μικρομεσαίας επιχείρησης στη λογική του «αφεντικού του εαυτού σου» φαίνεται πως έχουν πλέον πάει… περίπατο. Η αγορά ακινήτων έχει ουσιαστικά «νεκρώσει», ενώ το Δημόσιο έχει πάψει να αποτελεί τη «Γη της Επαγγελίας» για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.
Την ίδια στιγμή, το άνοιγμα μια μικρομεσαίας επιχείρησης έχει εξελιχθεί σε

Ο κύριος ΔΝΤ επενδύει στην Ελλάδα για να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας

Η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου της Ελλάδας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πιστεύεται ότι θα είναι το «δώρο» του κ. Ντομινίκ Στρος-Καν στον κ. Γ. Παπανδρέου. Ο 61χρονος γάλλος επικεφαλής του Ταμείου πρόκειται να επαναλάβει την Τρίτη στην Αθήνα τη δέσμευση για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του ποσοστού του δανείου των 110 δισ. που χορηγεί το Ταμείο (πρόκειται για το ένα τρίτο), μια πρόταση που ο ίδιος είχε διατυπώσει πρώτος στις 11 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Στρος-Καν οικοδομεί το προφίλ ενός ηγέτη που διαχειρίζεται με επιτυχία τη μεγαλύτερη χρηματοοικονομική κρίση από το 1929. Εκτιμά ότι έτσι θα διεκδικήσει ευκολότερα την προεδρία της Γαλλίας το 2012, ενώ και η δήλωσή του για τις καλές επιδόσεις του ΠαΣοΚ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θεωρείται ότι έγινε με το μυαλό στη γαλλική κοινή γνώμη. Ο κ. Στρος-Καν υποστήριξε ότι η νίκη του ΠαΣοΚ αποδεικνύει πως τα νέα προγράμματα του Ταμείου σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να συνδυάζουν την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών με την προστασία των αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Εν τούτοις είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς την ύπαρξη αυτού του «συνδυασμού» αφού οι εμπειρογνώμονες του Ταμείου επέμεναν για την περικοπή δύο συντάξεων ακόμη και από τους συνταξιούχους με τη χαμηλότερη σύνταξη και επέβαλαν τη μείωση απολαβών στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα ταυτόχρονα με την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ «ξέχασε» τα παραπάνω και διεκδίκησε τη νίκη των

Ζουν Εκάλη, χρωστούν της Ψωροκώσταινας

Κατοικούν στις ακριβότερες περιοχές της χώρας, έχουν ακίνητη περιουσία ύψους 1,1 δισ. αλλά χρωστούν στο Δημόσιο 12,5 εκατ. ευρώ. Τελεσίγραφο πληρωμής ή κατάσχεσης έως 15 Δεκεμβρίου για τους μεγαλο-οφειλέτες από το Υπουργείο Οικονομικών

Τελεσίγραφο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου για να τακτοποιήσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο στέλνει το υπουργείο Οικονομικών σε 772 οφειλέτες με μεγάλη ακίνητη περιουσία στα ακριβότερα προάστια της Αττικής (Φιλοθέη, Εκάλη και Βούλα) και της Θεσσαλονίκης (Πανόραμα, Καλαμαριά). 

Όσοι δεν προσέλθουν στην εφορία για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων.

«Μειώστε τους μισθούς»

Ευελιξία με προϋποθέσεις στις επιχειρησιακές συμβάσεις, η εφαρμογή των οποίων θα έχει καθολικό και μόνιμο χαρακτήρα τουλάχιστον έως το 2013 που διαρκεί το Μνημόνιο αλλά και κατάργηση της αυτόματης επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων είναι τα σημεία στα οποία επιμένει η Κομισιόν.



 

Σε ό,τι αφορά το μέλλον των μισθών στην Ελλάδα, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωναν ότι η εισαγωγή του κριτηρίου της ευελιξίας είναι καθοριστικής σημασίας, αναγνωρίζοντας ότι οι μειώσεις των αποδοχών είναι αναπόφευκτες, χωρίς όμως να θίγεται ο κατώτατος μισθός.
«Διαδικασία κατεπείγοντος»
«Μειώστε τους μισθούς»
Η Κομισιόν τονίζει ότι η ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης της αγοράς εργασίας έχει επείγοντα χαρακτήρα και υπογραμμίζει ότι στην Ελλάδα οι κλαδικές συμβάσεις συνέβαλαν με καθοριστικό τρόπο στην ανεξέλεγκτη και υπερβολική μισθολογική εξέλιξη.
Αποτέλεσμα ήταν συχνά οι μισθοί να μη συνδέονται με την παραγωγικότητα. To φαινόμενο, σύμφωνα πάντως με την Επιτροπή, δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Βρυξέλλες εντάσσουν το θέμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα στο πλαίσιο της γενικότερης άμεσης ανάγκης που υπάρχει για αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, η οποία την τελευταία δεκαετία, πριν ακόμη εκδηλωθεί η κρίση, σημείωσε απώλειες της τάξης του 20%. Απώλειες, οι οποίες για την Επιτροπή απορρέουν, σε σημαντικό βαθμό, από τις αυξήσεις των μισθών. Η Κομισιόν υπενθυμίζει μάλιστα ότι την περίοδο 2000-2008 οι μισθοί στη μεταποίηση, το χονδρικό και λιανικό εμπόριο διπλασιάστηκαν σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.
Για όλους αυτούς τους λόγους, οι Βρυξέλλες τονίζουν ότι θα πρέπει να υπάρχει απόκλιση μεταξύ επιχειρησιακών και κλαδικών συμβάσεων, με σαφείς όρους και λεπτομερείς διαδικασίες, χωρίς όμως να προσδιορίζουν ποια είναι η επιθυμητή μείωση των μισθών. Πάντως, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι πριν κατατεθεί στη Βουλή η σχετική νομοθετική ρύθμιση, θα έχει πάρει το «πράσινο φως» της τρόικας, ώστε να αποφευχθούν αδιέξοδα και παραφωνίες.
Σε ό,τι αφορά τον δημόσιο τομέα, η Κομισιόν επιμένει στον κανόνα «για κάθε νέα πρόσληψη πέντε συνταξιοδοτήσεις», διευκρινίζοντας ότι η εφαρμογή του μέτρου εναπόκειται στις ελληνικές Αρχές. Αυτό που αποσαφηνίζεται για ακόμη μία φορά είναι ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο και ότι η προσπάθεια επικεντρώνεται στο πώς θα αντικατασταθούν όσοι συνταξιοδοτηθούν, καθώς οι μετατάξεις προσωπικού από τις ΔΕΚΟ που θα αναδιαρθρωθούν θα θεωρούνται νέες προσλήψεις.
Προς τον σκοπό αυτό, οι ίδιες πηγές της Επιτροπής σημείωναν με ικανοποίηση την πρόθεση των ελληνικών Αρχών να εκπονούν σε ετήσια βάση ένα πρόγραμμα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού που θα αναδεικνύει τις ανάγκες σε προσωπικό και θα επιτυγχάνεται με την καταλληλότερη τοποθέτηση νεοεισηγμένων εργαζομένων.
Η πορεία των μισθών στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία

Ο μεγαλύτερος φονιάς

Μπορεί στην Ελλάδα η μάχη αντικαπνιστών-καπνιστών να συνεχίζεται, ωστόσο οι μελέτες για την πρώτη αιτία θανάτου δίνουν επιχειρήματα στους πρώτους. Ο καρκίνος του πνεύμονα σκοτώνει εκατομμύρια ανθρώπους και οι τάσεις είναι αυξητικές

 
Την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως αποτελεί πλέον ο καρκίνος του πνεύμονα, από τον οποίο εκτιμάται ότι χάθηκαν διεθνώς 1,5 εκατ. άνθρωποι το 2010.
Οι εκτιμήσεις για το μέλλον είναι πιο απογοητευτικές, καθώς το 2020 ο αριθμός των νέων περιστατικών αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,2 εκατ.

Μονόδρομος οι αλλαγές

Για σαρωτικές αλλαγές στο δημόσιο μιλά ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής. Ιστορική ευκαιρία χαρακτηρίζει το Μνημόνιο. Σαφείς οδηγίες για την ανασυγκρότηση των τραπεζών

 
Σαφές μήνυμα στέλνει ο  διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος  σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» όσον αφορά την οικονομική πολιτική της χώρας, ενώ δεν παραλείπει να υπογραμμίσει τις αναγκαίες μειώσεις στο δημόσιο τομέα.
Ο ίδιος μιλά για σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο και προειδοποιεί για τολμηρές αλλαγές μέσω του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, που μάλιστα το χαρακτηρίζει ως «ιστορική ευκαιρία», αλλά σε συνδυασμό και με την αναγκαία αναπτυξιακή προοπτική.

Γιορτές με τσιγάρο στα μπαρ

Με ειδική άδεια αντί χρηματικού αντιτίμου, προτείνει το υπουργείο Υγείας να επιτραπεί το κάπνισμα σε μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης. Ευνοϊκά δεκτή η πρόταση από το υπουργείο Οικονομικών που προχωρά στις ρυμθίσεις

 
 
Κλείνει το μάτι στους θεριακλήδες το υπουργείο Υγείας για την περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς δίνει το πράσινο φως στο ελεύθερο κάπνισμα σε μπαρ και χώρους αναψυχής, με την προϋπόθεση ότι ο ιδιοκτήτης θα έχει λάβει ειδική αδειοδότηση έναντι χρηματικού ποσού.
Προς αποφυγή περισσότερων λουκέτων στα συνολικά 4.000 μαγαζιά μαζικής εστίασης, η πρόταση αυτή αποτέλεσε το τελευταίο δυνατό χαρτί του  αρμόδιου υπουργείου, προκειμένου να αυξηθεί η προσέλευση των πελατών στα καταστήματα, μετά την πρόσφατη καταγραφή σημαντικής συρρίκνωσης των οικονομικών τους, εξαιτίας της καπνοαπαγόρευσης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», η πρόταση δεν βρίσκει αντίθετο τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, δεδομένης και της οικονομικής συνεισφοράς των επιχειρηματιών και της διάσωσης των καταστημάτων.
Οι λεπτομέρειες των ρυθμίσεων αλλά και ο καθορισμός του ποσού που πρέπει να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες των μπαρ, θα συζητηθούν σε διυπουργική επιτροπή που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες παρουσία των υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης, ενώ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει εκφράσει την επιθυμία να παραστεί.

Θέσεις εργασίας ή μαχαίρι μισθών

Ξεκάθαρη εικόνα για τις προθέσεις της κυβέρνησης στα εργασιακά σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δίνει ο Γ.Παπακωνσταντίνου που θέτει το δίλημμα πως είτε θα εξασφαλιστούν θέσεις εργασίας με κομμένους μισθούς, είτε θα καταργηθούν θέσεις και απασχόληση

 
Για ένα θερμό τρίμηνο εφτά μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών, που θα αλλάξουν όχι μόνο το Δημόσιο, αλλά και τη λειτουργία της ελληνικής οικονομίας εν γένει, ετοιμάζεται ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που αντιμετωπίζει το δίλημμα «μείωση μισθών ή θέσεων εργασίας».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής», ο υπουργός προέβλεψε ότι η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2012 θα έχει ορατό αποτέλεσμα στην αγορά και σε θέσεις δουλειάς, ενώ έκανε λόγο για τις εργασιακές αλλαγές σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
 «Δεν έχουμε περιθώριο να μείνουμε πίσω, όχι μόνο στο προσεχές, αλλά και σε κανένα άλλο τρίμηνο», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Πνίγηκε η μισή Ελλάδα

Εκτεταμένες καταστροφές σε σπίτια και στο οδικό και ηλεκτρικό δίκτυο στο νομό Ιωαννίνων από τη σφοδρή κακοκαιρία. Σε κινητοποίηση ο κρατικός μηχανισμός. Ανεμοθύελλα χτύπησε το Μουζάκι και παρέσυρε στέγες.

 
 
 
Οι καταστροφές από τις κατολισθήσεις και τις καθιζήσεις των τελευταίων ημερών είναι εκτεταμένες παρά τη  μικρή ανάπαυλα δύο ημερών χωρίς βροχές. Από προχθες το απόγευμα άρχισε και πάλι να βρέχει, ενώ λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ακυρώθηκε τη Πέμπτη από την Olympic Air και η βραδινή πτήση από Αθήνα προς Γιάννενα και αντίστροφα.
Μάλιστα, η συγκοινωνία στην Εγνατία οδό, στο ύψος της Πεδινής, έχει διακοπεί, καθώς τα νερά κάλυψαν το οδόστρωμα. Σε δεκάδες σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου έχει, επίσης, διακοπεί η συγκοινωνία από κατολισθήσεις και καθιζήσεις. Από υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά έχουν καλυφθεί από το βρόχινο νερό μεγάλες εκτάσεις, ενώ στο νησί της Λίμνης των Ιωαννίνων για άλλη μία φορά έχουν πλημμυρίσει σπίτια, που βρίσκονται κοντά στη λίμνη.
Τα σοβαρότερα, μέχρι σήμερα, προβλήματα, εντοπίζονται στα οδικά δίκτυα Πωγωνίου, Λάκκας Αώου, Λάκκας Σουλίου, Τζουμέρκων (όπου υπάρχει και η καταστροφή της γέφυρας Γκόγκου) και στην περιοχή Κληματικά - Βαγενίτι- Σπήλαιο- Κοκκινόχωμα. Από το πρωί, μηχανήματα εργάζονται για την αποκατάσταση των συγκοινωνιών.
Πλημμυρισμένες παραμένουν εκτάσεις στην περιοχή της Πεδινής και της Καστρίτσας, ενώ από την υπερχείλιση της λίμνης έχουν πλημμυρίσει ισόγεια οικημάτων στο Νησί και στην περιοχή «Βορειοηπειρωτικά» της πόλης, ενώ ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και σε τμήμα του Περάματος λόγω υπερχείλισης της τάφρου.
Χάος στο Μουζάκι
Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για τα κατολισθητικά φαινόμενα σε Δαφνούλα, Ανήλιο και Μέτσοβο,  και στη περιοχή του Μουζακίου όπου οι ζημιές στο οδικό δίκτυο αλλά και σε σπίτια από τη κακοκαιρία είναι βιβλικές.
Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν έντονα κατολισθητικά φαινόμενα στο δήμο Μουζακίου, δημιουργώντας πολλά προβλήματα κυρίως στο ορεινό οδικό δίκτυο, αλλά και σε οικίες στη Δρακότρυπα, την Οξυά, το Ανθοχώρι και τη Βατσουνιά.
Ιδιαίτερα στην Οξυά και το Ανθοχώρι, η κατολίσθηση είναι πολύ μεγάλη και κινδυνεύουν άμεσα οικίες που βρίσκονται ακριβώς από πάνω τους. Μάλιστα, ο δήμος Μουζακίου απέστειλε έγγραφο προς το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), με το οποίο καλεί να επισκεφθεί κλιμάκιό του τον τόπο του προβλήματος, ώστε να γίνει αποτίμηση του προβλήματος και να προταθούν λύσεις για την αντιμετώπισή του.
Οι μηχανικοί του δήμου Μουζακίου, πάντως, σε συνεργασία με γεωλόγο επισκέφθηκαν τις περιοχές που αντιμετωπίζουν άμεσα προβλήματα, ώστε να υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν. Τέλος, μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν και σε στέγες οικημάτων από σφοδρή ανεμοθύελλα που έπληξε την περιοχή Μουζακίου.
Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν αποκολληθεί ολόκληρες στέγες δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους ιδιοκτήτες των οικημάτων, όπως έχει γίνει στη Γελάνθη.
Τρίκαλα: Κατέρρευσε μαντρότοιχος 20 μέτρων
Οι ισχυροί άνεμοι συ συνδυασμό με τις έντονες βροχοπτώσεις γκρέμισαν το πρωί μαντρότοιχο, μήκους περίπου 20 μέτρων, προς την πλευρά του πρώην στρατοπέδου Παπαστάθη, στην πόλη των Τρικάλων.
Πρόκειται για το τμήμα του στρατοπέδου, που παραχωρήθηκε στον δήμο Τρικκαίων και χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Δύο από τα αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα προς την πλευρά του μαντρότοιχου, καταπλακώθηκαν και υπέστησαν σημαντικές υλικές ζημιές.
Λίγη ώρα μετά την κατάρρευση έσπευσε στο σημείο συνεργείο του δήμου Τρικκαίων. Οι δημοτικοί υπάλληλοι έδεσαν κορδέλες, προκειμένου να μη σταθμεύουν αυτοκίνητα, αλλά και να μη διέρχονται πεζοί από το παρακείμενο πεζοδρόμιο.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στην κατάρρευση του μαντρότοιχου συνετέλεσε και η παλαιότητά του.
Εκτεταμένες καταστροφές και στην Ηλεία

Ανθρωπιστική βοήθεια

Χέρι βοηθείας αποφάσισε να παράσχει η χώρα μας στην πλημμυροπαθή Αλβανία. Αποστολές έρευνας και διάσωσης, αλλά και αεροσκάφη για τη μεταφορά εφοδίων στις περιοχές
 
 
Χέρι βοηθείας αποφάσισε να παράσχει στην Αλβανία η χώρα μας, ενώ από το απόγευμα του Σαββάτου αποστολές έρευνας και διάσωσης μεταφέρονται στη χώρα, αλλά και αεροσκάφη μεταφοράς εφοδίων στις περιοχές που έχουν αποκλειστεί από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες.
Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών, η αποστολή των ελληνικών πληρωμάτων μετακινείται στην Αλβανία, με ένα ελικόπτερο Super Puma, το οποίο μεταφέρει πληρώματα συνολικά 11 ατόμων και ένα ελικόπτερο Chinook, με πλήρωμα 4 ατόμων.

Μειώνονται ΑΕΙ-ΤΕΙ

Περίπου 100 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ αναμένεται να καταργηθούν στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Στο επίκεντρο τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της περιφέρειας. Ενδεχόμενο κατάργησης για τις ξένες φιλολογίες.

 
Στο στόχαστρο βρίσκονται οι σχολές με χαμηλή ζήτηση, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι προτάσεις των προέδρων κάθε πανεπιστημιακού τμήματος.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ημερησία", τα περισσότερα τμήματα ανώτατης εκπαίδευσης που αναμένεται να καταργηθούν βρίσκονται στην περιφέρεια.
Σε κίνδυνο βρίσκονται τμήματα που έχουν ως αντικείμενο τον τουρισμό έως και το γεωτεχνικό κλάδο, ενώ και οι ξένες φιλολογίες βρίσκονται αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο κατάργησης.
Το υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως εξετάζει τη δυνατότητα συγχώνευσης πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με μεγάλη διασπορά των τμημάτων τους και αλληλοεπικαλύψεις επιστημονικών αντικειμένων όπως τα πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.

ΗΠΑ: Χτυπούν τα καρτέλ

Με παροχή ειδικών πληροφοριών και εκπαίδευση επίλεκτων Μεξικανών πεζοναυτών συμμετέχουν οι ΗΠΑ στη δίωξη των καρτέλ ναρκωτικών της χώρας

 
 
Πληροφορίες και εκπαίδευση σε επίλεκτους Μεξικανούς πεζοναύτες, που εμπλέκονται σε επιχειρήσεις εναντίον των καρτέλ παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου.
Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευμα της εφημερίδας The Washington Post, που επικαλείται διπλωματικές πηγές, ανέφερε ότι η εκπαίδευση και η παροχή πληροφόρησης είναι πολύ πιο εκτεταμένη από ότι ήταν γνωστό, ενώ επιτρέπει στους Μεξικανούς πεζοναύτες να διεξάγουν αστραπιαία πλήγματα κατά το υπόδειγμα των επιχειρήσεων των δυνάμεων των ΗΠΑ εναντίον ηγετικών στελεχών των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.
"Πράκτορες της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (DEA), που εδρεύουν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σιουδάδ δε Μέχικο και σε προξενεία κατά μήκος των συνόρων, όπως στο Ματαμόρος, παρέχουν πακέτα πληροφοριών για το πού βρίσκονται βαρόνοι των ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος στους Μεξικανούς πεζοναύτες", ανέφερε το δημοσίευμα.

Κατάσκοπος στη Βουλή

Η υπηρεσία αντικατασκοπίας MI5 θεωρεί ότι η 25χρονη Κάτια Ζατουλίβετερ, που εργάζεται για τον Μάικ Χάνκοκ, πολιτικό των Φιλελεύθερων Δημοκρατών εκλεγμένο στη Βουλή των Κοινοτήτων, είναι πράκτορας της Ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπείας. Κινδυνεύει με απέλαση.

 
Μια Ρωσίδα η οποία εργάζεται στο Βρετανικό κοινοβούλιο πρόκειται να απελαθεί, καθώς οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου τη συνέλαβαν λόγω υποψιών ότι είναι στην πραγματικότητα «κατάσκοπος», αναφέρει η εφημερίδα The Sunday Times.
Η υπηρεσία αντικατασκοπίας MI5 θεωρεί ότι η 25χρονη Κάτια Ζατουλίβετερ, που εργάζεται για τον Μάικ Χάνκοκ, πολιτικό των Φιλελεύθερων Δημοκρατών εκλεγμένο στη Βουλή των Κοινοτήτων, είναι πράκτορας της Ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπείας.
Η σύλληψη σηματοδοτεί την πρώτη από το τέλος του ψυχρού πολέμου που κάποιο πρόσωπο που εργάζεται στο κοινοβούλιο αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατασκοπεία.

Του φύτεψαν κάμερα

Μία κάμερα στο κεφάλι δέχθηκε να του εμφυτεύσουν ένας καθηγητής και καλλιτέχνης προκειμένου να καταγράφει τις καθημερινές του δραστηριότητες, ενώ το βίντεο θα εκτεθεί σε μουσείο.

 
Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ένας καθηγητής από τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να του τοποθετηθεί κάμερα στο κρανίο, χάριν ενός προγράμματος, στο οποίο συμμετέχει εθελοντικά.
Ο καθηγητής Wafaa Bilal απέκτησε μια κάμερα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που ονομάστηκε "The 3rd I".
Η βασική ιδέα του όλου εγχειρήματος είναι ως φωτογράφος και καλλιτέχνης, ο Bilal να απαθανατίζει καθημερινά τον εαυτό του, κατά τη διάρκεια διαφόρων δραστηριοτήτων του.

Πήγαιναν για πόλεμο

Με τσεκούρια, λοστούς, αντιασφυξιογόνες μάσκες και αλεξίσφαιρα γιλέκα, έτοιμοι για πόλεμο συνελήφθησαν 11 σε υπό κατάληψη χώρο στην φοιτητική εστία του ΑΠΘ σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής. Συμπλοκή με τα ΜΑΤ και δύο τραυματίες .

 
 
Με βαρύτατες κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, κατοχή εκρηκτικών κ.α. παραπέμπονται στον Εισαγγελέα οι 11 που συνελήφθησαν στην επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και ειδικών μονάδων της ΕΛΑΣ σε υπό κατάληψη χώρο που ανήκει στην Φοιτητική Εστία του ΑΠΘ, στην περιοχή 40 Εκκλησίες.
Τα ευρήματα της αστυνομίας που περιλαμβάνουν βαρύ εξοπλισμό για συγκρούσεις με την αστυνομία (μέχρι και συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης και σπρέι πιπεριού) αλλά και αλεξίσφαιρα γιλέκα, κουκούλες, λοστούς και τσεκούρια, καθώς και ποσότητες βενζίνης για κατασκευή βομβών μολότοφ δείχνουν ότι επρόκειτο για ομάδα που συμμετείχε σε επεισόδια, αλλά και σε ληστεία και επίθεση εναντίον φυλακίου με προσωπικό εταιρίας ασφαλείας, έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Καθαρά τα όπλα από τις γιάφκες


 Νέα παρτίδα όπλων και πυρομαχικών από γιάφκα στο Αγρίνιο. Σε καμία τρομοκρατική επίθεση - παρά τις πληροφορίες που διέρρεαν από την ΕΛΑΣ- δεν έχουν χρησιμοποιηθεί τα όπλα που βρέθηκαν σε Νέα Σμύρνη και Πειραιά. Στις εννέα οι συλλήψεις. Βρέθηκε σάκος με όπλα στη Χαλκιδική.




Στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ ερευνάται η νέα παρτίδα όπλων και πυρομαχικών που βρέθηκαν σε σπίτι - γιάφκα στο Αγρίνιο, όπου και συνελήφθησαν δύο άτομα, ανεβάζοντας σε εννέα των αριθμό των προσώπων εναντίον των οποίων θα απαγγελθούν κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι έχει χτυπήσει τις οργανώσεις "Σέχτα Επαναστατών" και "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" , καθώς έχει συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό ευρημάτων (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πλαστές ταυτότητες, έγγραφο υλικό) που οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα.
Ενδεικτικό είναι ότι και οι δύο συλληφθέντες του Αγρινίου πιάστηκαν με όπλα στην κατοχή τους, ενώ επέστρεφαν στην πόλη από την Αθήνα - όπου και πιθανόν να τα είχαν προμηθευτεί.
Το γεγονός ότι και οι δύο της Νέας Σμύρνης συνελήφθησαν βγαίνοντας από την πολυκατοικία της οδού Καισαρείας με έχοντας πάνω τους οπλισμό, οδηγεί την Αντιτρομοκρατική στο συμπέρασμα, ότι προετοιμαζόταν μία ή περισσότερες επιθέσεις - πιθανόν ταυτόχρονες και σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας.
Καθαρά τα όπλα της Νέας Σμύρνης και του Πειραιά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες