ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

30/10/10

Προκλητική συμπεριφορά.


Γιορτή, δήθεν, η 28η Οκτωβρίου. Το «δήθεν», δεν αφορά όλους.  Αφορά όμως και την υποψήφια Δήμαρχο Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου, την επι τέσσερα χρόνια Δήμαρχο της πόλης. Στην πλατεία ωρολογίου, γινόταν πάντα οι εκδηλώσεις μνήμης των επετείων. Καταθέσεις στεφάνων, κλπ. Εφέτος, η Δήμαρχος, νοίκιασε την μισή πλατεία σε ιδιώτες για παγοδρόμιο. Το παγοδρόμιο, στήθηκε στις 27 Οκτωβρίου. Αν και δημιουργήθηκε θέμα από ενδιαφερόμενους φορείς, τελικά η τελετή έγινε σε μια γωνιά της πλατείας, μπροστά στο μνημείο. Στριμώχτηκαν όλοι, προς χάριν του παγοδρομίου. Τα φανταράκια του αγήματος, έκαναν «παρουσιάστε», στο σιντριβάνι μπροστά τους. Στην πρώτη σειρά των … επισήμων, η κυρία Ουσουλτζόγλου, να αποτίει «φόρο τιμής». Ήλπιζε με τον πολύ κόσμο στο παγοδρόμιο μετά την παρέλαση, και αυτό ήταν προτεραιότητα. Πάλι ατύχησε. Δέκα λεπτά μετά, φωτογραφήθηκε το σπίτι της και το εκλογικό της κέντρο. Κι όμως. Τέτοια ημέρα, δεν υπήρχε η Ελληνική σημαία, ούτε στο διαμέρισμά της, ούτε στο εκλογικό κέντρο της. Όμως, ήταν παρούσα στην πρώτη σειρά, τάχα για τις μνήμες μας αλλά και τις φωτογραφίες.
Πως μπορούν να συνδυαστούν αυτά τα δύο;  Πάντως το Δημαρχείο, είχε σημαία, αν και αν εξαρτάτο από την ίδια, θα την κατέβαζε κι αυτήν. Ή όχι;

ΒΕΡΟΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Της... Αλβανίας γίνεται στα Σκόπια

Oι αλβανοί των Σκοπίων ξεσηκώνονται κατά των Σλάβων311010-skopjeΈχουν κουραστεί φαίνεται οι Αλβανοί των Σκοπίων να... υπομένουν την προσπάθεια του κράτους τους, να διεκδικεί το όνομα Μακεδονία από την Ελλάδα και έχουν αρχίσει να το δείχνουν. Τα τελευταία δύο χρόνια είχαμε κάποιου είδους ύφεση στα βορειανατολικά των Σκοπίων, όπου κατοικούν κατά πλειονότητα αλβανοί, που αποτελούν περίπου το 35% του συνολικού πληθυσμού της χώρας και όπου παλαιότερα είχαμε μέχρι και ένοπλες συγκρούσεις των δυνάμεων των σκοπίων με ένοπλους Αλβανούς που διεκδικούσαν την ένωση της περιοχής τους με το Κοσυφοπέδιο. Έτσι τις τελευταίες ημέρες είχαμε απανωτές επιδείξεις αλβανικού εθνικισμού. Στο Τέτοβο, Αλβανοί κατέβασαν

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση το Καστελόριζο

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης προμηθεύονται πλέον από την … Τουρκία, οι λιγοστοί κάτοικοι του ακριτικού Καστελόριζου, αφού αφού το υπουργείου Θαλασσίων  Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας «έκοψε» τα τρία επιδοτούμενα μοναδικά δρομολόγια που εκτελούνταν κάθε εβδομάδα.

Έτσι πλέον οι κάτοικοι εξυπηρετούνται για τις προμήθειες τους, από τις απέναντι τουρκικές ακτές ενώ για να μεταβούν στη Ρόδο χρησιμοποιούν … τουρκικά δρομολόγια, προς το νησί.

Στο παρελθόν χρειάστηκε ακόμα και ασθενείς να διακομιστούν από το Καστελόριζο σε νοσοκομεία στα μικρασιατικά παράλια.

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού κ.Γιώργου Παπανδρέου, ώστε να βρεθεί άμεσα λύση, ζήτησε με επιστολή του ο δήμαρχος Κατσελόριζου κ.Γιώργος Πανηγήρης

«Τις τελευταίες 15 ημέρες η επικοινωνία μας με τη Ρόδο γίνεται μέσω

Μισθολόγιο τριών ταχυτήτων στο Δημόσιο

 

Μισθολόγιο τριών ταχυτήτων στο Δημόσιο, με μικρότερες αποδοχές για τους νεοπροσλαμβανόμενους, τους ήδη υπηρετούντες, αλλά και για τους συνταξιούχους, προβλέπει η πρόταση που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του Δεκεμβρίου, ώστε να εφαρμοστεί ανυπερθέτως από το 2011.
Οι άξονες του κυβερνητικού σχεδίου, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «ΑΤ», περιλαμβάνουν:

* Αποδέσμευση των νεοεισερχόμενων στο Δημόσιο από τη γενικότερη μισθολογική πολιτική που θα εφαρμοστεί για τους ήδη υπηρετούντες. Οι συμβάσεις εργασίας και οι μισθοί για τους νέους υπαλλήλους που θα αρχίσουν να προσλαμβάνονται από 1/1/2011 με αναλογία 1 πρόσληψη προς 5 αποχωρήσεις, θα είναι στα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα. Δημιουργείται ειδικά για αυτή την κατηγορία, ο νέος βασικός μισθός του Δημοσίου, που θα ξεκινά πιθανότατα από τα επίπεδα

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά υπηρεσιακών ταυτοτήτων της ΕΛ.ΑΣ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ένας αρχιφύλακας και ένας υπαρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας και ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις του Αρχηγού και Υπαρχηγού της ΕΛΑΣ με τις οποίες καθορίστηκε ο νέος τύπος των υπηρεσιακών ταυτοτήτων του αστυνομικού προσωπικού.
Οι ένστολοι υποστηρίζουν ότι οι νέες ταυτότητες οι οποίες έχουν το μέγεθος πιστωτικής κάρτας περιέχουν, πλέον των αναγνωρίσιμων δια γυμνού οφθαλμού στοιχείων, και στοιχεία τα οποία μπορούν να διαβαστούν μόνο υπό την επίδραση υπεριώδους φωτός, ενώ στην οπίσθια όψη υπάρχει μηχανικά αναγνώσιμη ζώνη MRZ.
Σύμφωνα με τους δύο αστυνομικούς ο τύπος των νέων

ΑΕΙ: ενστάσεις για τις λίστες οικογενειοκρατίας

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στα ανώτατα ιδρύματα οι λίστες οικογενειοκρατίας που καταρτίζουν οι διοικήσεις τους, προκειμένου να απαντήσουν σε σχετική κατεπείγουσα εντολή του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιατρική Σχολή της Αθήνας έχει υποβάλει ένσταση στο πρυτανικό συμβούλιο σε ό,τι αφορά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, επικαλούμενη το νόμο περί προσωπικών δεδομένων. Την ίδια στιγμή το υπουργείο Παιδείας διευρύνει τους ελέγχους προκειμένου να αντιμετωπιστούν ευρύτερα φαινόμενα αναξιοκρατίας.
Ο αρμόδιος υφυπουργός, Γιάννης Πανάρετος, έχει ήδη ζητήσει στοιχεία σχετικά με τις διαδικασίες προκήρυξης θέσεων που αφορούν την εξέλιξη μελών ΔΕΠ (Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού) τα τελευταία δέκα χρόνια μέσα στα ιδρύματα. Συγκεκριμένα, οι διοικήσεις καλούνται να «αποδείξουν» αν πράγματι διατηρήθηκαν τα χαρακτηριστικά των ανοιχτών -όπως εκ νόμου προβλέπεται- αυτών διαδικασιών ή παρέμειναν κλειστές διαδικασίες με τις οποίες δημιουργήθηκαν συνθήκες εύνοιας συγκεκριμένων διδασκόντων. Η καταγραφή της ύπαρξης ή όχι υποψηφίων περισσοτέρων του ενός αποτελεί ένα από τα στοιχεία-κλειδιά για τη διερεύνηση του φαινομένου.
Από την άλλη, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών υπάρχουν εντάσεις μετά την κατάρτιση των καταλόγων με τα ονόματα των διδασκόντων που είναι τέκνα καθηγητών (στο ίδιο ή άλλο ΑΕΙ). Τις πιο έντονες αντιδράσεις έχει εκδηλώσει η Ιατρική Σχολή που μάλιστα εμφανίζεται πρωταθλήτρια στο φαινόμενο, όπως αποδεικνύεται και από την αποκλειστική δημοσίευση σχετικών πινάκων -χωρίς ονόματα-, χθες, από την «Ε». Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν εξαρχής αντιρρήσεις αλλά

«Δορυφορικά μάτια» αποκτά ο Ελληνικός Στρατός

Oι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις αποκτούν, αθόρυβα και μεθοδικά, «δορυφορικά μάτια» τα οποία ενισχύουν τις στρατιωτικές και κατασκοπευτικές δυνατότητές τους. Και σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, «σε μια εποχή όπου οι υψηλές εξοπλιστικές δαπάνες θα πρέπει να θεωρούνται παρελθόν λόγω της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης,η αξιοποίηση των δορυφόρων μπορεί να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής ισχύος στη σχεδίαση και διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων». Ωστόσο οι εικόνες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν, πέραν των στρατιωτικών σκοπών, για τον σχεδιασμό χαρτών, για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών ή της λαθρομετανάστευσης.

Ηδη από τον περασμένο Ιούνιο λειτουργεί στην Τανάγρα ο πρώτος Δορυφορικός Σταθμός Ελλάδος (ΔΣΕ), μέρος της ελληνικής συμμετοχής στο στρατιωτικό δορυφορικό πρόγραμμα Ηelios- ΙΙ. Υπάγεται στο ΓΕΕΘΑ και κόστισε περίπου 4 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα Ηelios είναι γαλλικής εμπνεύσεως. Συμμετέχουν σε αυτό, πέραν της Γαλλίας και της Ελλάδας, το Βέλγιο, η Ισπανία και η Ιταλία, ενώ με ειδικό καθεστώς ανταλλαγής εικόνων συμμετέχει και η Γερμανία. Η ελληνική συμμετοχή χρονολογείται από το 2003.

Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο οπτικούς δορυφόρους παρατήρησης της

Το σχέδιο Καμίνη για τους μετανάστες και το ιστορικό κέντρο


 Τ ο Μεταναστευτικό, η αστική και οικονομική ανάπτυξη του κέντρου της Αθήνας και η εγκληματικότητα τίθενται στο επίκεντρο του προγράμματος του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη (φωτογραφία), ο οποίος εκτιμά ότι σήμερα χρειάζονται απαντήσεις και όχι η διαιώνιση μιας πολιτικής που βάζει τα προβλήματα «κάτω από το χαλί». Ετσι, όταν πριν από τρεις ημέρες βρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσαν κινήσεις πολιτών για τη διάσωση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, ο κ. Καμίνης επέλεξε να τοποθετηθεί με συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ μεθαύριο Δευτέρα θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους μεταναστευτικών οργανώσεων.


Ο κ. Καμίνης εκτιμά ότι σήμερα, όσον αφορά τους μετανάστες, είναι μια μοναδική ευκαιρία «να βγάλουμε τους ανθρώπους αυτούς από τα υπόγεια και να τους τακτοποιήσουμε προσωρινά μέχρι να επιστρέψουν στις πατρίδες τους ή να πάνε σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως και οι περισσότεροι επιθυμούν». Ετσι, προτείνει αφενός την τροποποίηση της συμφωνίας «Δουβλίνο ΙΙ» της ΕΕ- που κάνει την Ελλάδα «ένα αποθετήριο της παράνομης μετανάστευσης» και αφετέρου την καταγραφή όλων των μεταναστών που ζουν στην Αθήνα. Με την καταγραφή, κατά τον κ. Καμίνη, θα δοθεί η δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, να έχουν στοιχειώδη ασφαλιστική κάλυψη κ.ά. Είναι ένας τρόπος για να καταστεί δυνατός
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες