ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

24/11/09

Επίσκεψη του «Charles-De-Gaull» στην Ελλάδα

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles-De-Gaull» πρόκειται να επισκεφτεί την Ελλάδα μεταξύ 3 και 8 Δεκεμβρίου ενώ θα συμμετάσχει και σε κοινές ασκήσεις με το ΠΝ. Πιο συγκεκριμένα, το γαλλικό σκάφος θα αγκυροβολήσει στον κόλπο του Φαλήρου στις 3 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια θα καταπλεύσει στη ναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη από 4 έως 8 Δεκεμβρίου.

Το «Charles-De-Gaull» μετά από έξι χρόνια συνεχούς δραστηριότητας μόλις ολοκλήρωσε μια περίοδο συντήρησης αρκετών μηνών, γνωστή ως «IPER» (προσωρινή μη διαθεσιμότητα λόγω συντήρησης και επισκευής) με σκοπό να εκσυγχρονίσει τις ικανότητές του. Θα πραγματοποιήσει ασκήσεις στη Μεσόγειο από 23 Νοεμβρίου έως 11 Δεκεμβρίου, γεγονός το οποίο δηλώνει την επαναφορά του σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Η επίσκεψή του στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των ασκήσεων αυτών, είναι η πρώτη εκτός Γαλλίας μετά την περίοδο συντήρησής του. Με την ευκαιρία αυτή θα πραγματοποιήσει ασκήσεις σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό.

Το Charles-De-Gaulle έχει μήκος πάνω από 260 μέτρα και μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβων. Μπορεί να καλύπτει εκατοντάδες ναυτικά μίλια με πλήρη αυτονομία. Μπορεί επίσης να απονηώνει ένα αεροσκάφος ανά 30 δευτερόλεπτα και μέχρι 20 αεροσκάφη σε λιγότερο από 12 λεπτά. Με πλήρωμα 1900 ατόμων και σύνολο 40 αεροσκαφών, μεταξύ των οποίων τα «Rafale F3», τα αεροσκάφη AEW&C τύπου «Hawkeye» και πέντε ελικόπτερα, το Charles-De-Gaulle μπορεί επίσης να πραγματοποιεί αποστολές εναντίον χερσαίων στόχων, επιθέσεις των ναυτικών δυνάμεων ή επιχειρήσεις αεροπορικής κάλυψης στη ξηρά και στη θάλασσα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα θα συνοδεύεται από 4 φρεγάτες αντιαεροπορικής και ανθυποβρυχιακής άμυνας, ένα υποβρύχιο και ένα πετρελαιοφόρο ανεφοδιασμού.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες