ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

22/1/10

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ


ΚΙΝΗΣΗ-ΜΑΤ στην κυβέρνηση, αλλά και στον ΛΑΟΣ, αποτέλεσαν οι θέσεις που διατύπωσε ο Αντώνης Σαμαράς για το μεταναστευτικό, και ειδικότερα η δέσμευσή του ότι όταν η Νέα Δημοκρατία έρθει στην εξουσία, θα καταργήσει τις ρυθμίσεις που προωθεί το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, η στάση του προκάλεσε ικανοποίηση στους ψηφοφόρους της παράταξης, που έβλεπαν τον Γ. Καρατζαφέρη να... μονοπωλεί τον ρόλο της αντιπολίτευσης.
Στη δημόσια παρέμβασή του ο κ. Σαμαράς απηύθυνε εκ νέου πρόσκληση για διάλογο από μηδενική βάση, ζήτησε πιο αυστηρές προϋποθέσεις για τη χορήγηση ιθαγένειας και προειδοποίησε ότι οι ρυθμίσεις θα λειτουργήσουν ως «δούρειος ίππος» για την αθρόα είσοδο μεταναστών στη χώρα μας.
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν εκνευρισμό στην κυβέρνηση, που αντέδρασε με ύβρεις και συκοφαντίες. Ο Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «ακροδεξιές θέσεις», ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής έφθασε στο σημείο να ισχυρισθεί ότι ο Αντ. Σαμαράς ήταν εκείνος που ως υπουργός Εξωτερικών το 1992 είχε «ανοίξει» τα σύνορα με την Αλβανία, με αποτέλεσμα να εισέλθουν στη χώρα μας ανεξέλεγκτα χιλιάδες μετανάστες. Τα γεγονότα εκείνης της εποχής είναι, παρ’ όλα αυτά, γνωστά: Ο κ. Σαμαράς δεν είχε αρμοδιότητα να ανοίξει τα σύνορα ως υπουργός Εξωτερικών, τα οποία άλλωστε ήταν κλειστά από την πλευρά της Αλβανίας, και το μόνο που είχε κάνει τότε ήταν να ευχηθεί στους Βορειοηπειρώτες «να γιορτάσουν του χρόνου ελεύθερα Χριστούγεννα στις εστίες τους».
Η δέσμευση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ότι ερχόμενος στην εξουσία θα καταργήσει τους σχετικούς νόμους προκάλεσε αμηχανία και στο ΛΑΟΣ, καθώς ο Γ. Καρατζαφέρης είχε επενδύσει πολιτικά στο συγκεκριμένο θέμα, εκτιμώντας ότι η ΝΔ θα ήταν συναινετική. Με την κίνησή του αυτή, ο κ. Σαμαράς «αφόπλισε» τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο οποίος αναγκάσθηκε να εκφρασθεί θετικά για τις θέσεις που εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ. Παράγοντες της Ρηγίλλης επισημαίνουν ότι η δέσμευση του κ. Σαμαρά θα ανακόψει τις διαρροές ψηφοφόρων προς τον ΛΑΟΣ, ενώ παράλληλα ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν με τις κυβερνητικές επιλογές και ιδιαίτερα με τη χορήγηση ιθαγένειας χωρίς κριτήρια για καθεμία περίπτωση, θα μετακινηθούν προς τη Νέα Δημοκρατία.
Όχι ξέφραγο αμπέλι
«Η Ελλάδα είναι μια ανοικτή δημοκρατική κοινωνία. Δεν θέλουμε να την κάνουμε “περίκλειστο φρούριο”. Αλλά και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει “ξέφραγο αμπέλι”, ήταν το μήνυμα που έστειλε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ, διαφωνώντας για τις μαζικές νομιμοποιήσεις των μεταναστών με το νομοσχέδιο που εξήγγειλε η κυβέρνηση ότι θα φέρει στη Βουλή.
«Πρόκειται», είπε, «για ένα νομοσχέδιο που διευκολύνει την είσοδο μεταναστών παράνομα, ώστε να τεκνοποιούν στην Ελλάδα, στη συνέχεια να παίρνουν τα παιδιά τους αυτόματα ιθαγένεια και να νομιμοποιούνται έτσι αναγκαστικά και οι γονείς τους». Και πρόσθεσε:
«Σεβόμαστε, βέβαια, τα παιδιά των νομίμων μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Αυτά θα παίρνουν με αίτησή τους ιθαγένεια όταν ενηλικιώνονται κι εφόσον έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Προϋπόθεση που πιστοποιεί τη συμμετοχή τους στην ελληνική παιδεία. Αυτό άλλωστε προβλέπει και η νομοθεσία μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών με διάφορες παραλλαγές.
Θέλουμε την Ελλάδα “κοινότητα Παιδείας, Παράδοσης και Πολιτισμού”. Κοινότητα ανθρώπων που βιώνουν την “ημετέρα παιδεία”.
Αυτό είναι το καλύτερο “αντίδοτο” στον ρατσισμό και την ξενοφοβία».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες