ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

26/1/10

Συστάθηκε η κοινοβουλευτική υποεπιτροπή επίβλεψης εξοπλισμών - Ποια είναι τα μέλη της

Συστάθηκε στην Βουλή η ειδική υποεπιτροπή για τους εξοπλισμούς και τις γενικότερες δαπάνες υλικού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η υποεπιτροπή ανήκει οργανικά στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής,, αλλά κατά κάποιο τρόπο θα έχει υπεραρμοδιότητες αφού αυτή θα εγκρίνει ή θα απορρίπτει τις συμβάσεις για τις αμυντικές επενδύσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Επίσης θα προχωρά σε κατάρτιση μελετών και εκθέσεων
 που θα καταθέτει στην κύρια επιτροπή, αλλά και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.


Κατά κάποιο τρόπο φιλοδοξεί να παίξει το ρόλο των πανίσχυρων επιτροπών ελέγχου εξοπλισμών Γερουσίας και Κογκρέσσου στις ΗΠΑ. Η επιτροπή συστάθηκε, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππου Πετσάλνικου, από τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.



Υποτίθεται ότι θεσμοθετείται για να ενιχυθεί ο ρόλος του Κοινοβουλίου και η άσκηση πολιτικού ελέγχου στα εηοπλιστικά ποργράμματα, κάτι όμως που ήδη είναι θεσμοθετημένο με επαρκείς τρόπους, ενώ εμπλέκεται εδώ και κάποια χρόνια και η δικαιοσύνη στον έλεγχο των συμβάσεων, οπότε η νέα υποεπιτροπή, περισσότερο θα δυσχεράνει και θα καθυστερεί τα προγράμματα, παρά θα προσφέρει έργο επ'αυτών.



Ο Πρόεδρος της Βουλής Φ.Πετσάλνικος είχε τονίσει ότι η εισαγωγή προς συζήτηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και η ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής «θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη διαφάνεια και σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα των δημοσίων δαπανών».



Μετά τις υποδείξεις των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων η υποεπιτροπή αρμόδια επί θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας συγκροτείται από τους παρακάτω βουλευτές (σημειώνεται ότι περιλαμβάνεται όλη η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από πλευράς Ν.Δ.) :



1. Δαμιανάκης Ευτύχιος (πρόεδρος)



2. Νικητιάδης Γεώργιος



3. Οικονόμου Βασίλειος



4. Οικονόμου Παντελής



5. Παπαδόπουλος Αθανάσιος



6. Παπουτσής Δημήτριος



7. Τόγιας Βασίλειος



8. Χαραλαμπόπουλος Γεώργιος



9. Καμμένος Παναγιώτης



10. Μεϊμαράκης Ευάγγελος



11. Πλακιωτάκης Ιωάννης



12. Τασούλας Κωνσταντίνος



13. Παφίλης Αθανάσιος



14. Κοραντής Ιωάννης



15. Δρίτσας Θεόδωρος



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες