ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

7/2/10

Μητροπολίτης Άνθιμος "Είμεθα στόχος, η Ελλάδα είναι στοχοποιημένη"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1h9aGjCSnSwDX6OgChQyoz3z6GruvYwL11ApKnmesEyW8iSILhPzz2cbHVHDgopmYu6j14-OCnHU4ppjE0t-uo8CfeQHkqTfgfvXIgUeUBqyJz9vFPleq2sYem8G-zOwDg3ad5gwqSeA/s400/anthimos.jpgΛάβρος ήταν για ακόμη μια Κυριακή ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, όπου από τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, έστειλε μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες.
«Εδώ έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να λέμε, μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικό μην δώσετε. Δηλαδή ελάτε πάρτε τα όλα, φεύγουμε εμείς, κάντε ότι νομίζετε και αλλάζουν τα πάντα. Όμως δεν γίνετε έτσι!», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.
Ο Μητροπολίτης Άνθιμος, απευθυνόμενος στο Εκκλησίασμα και τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης, τόνισε: "Εμείς στην Εκκλησία αυτό τον καιρό σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο το οποίο όπως βλέπετε έχει πάρει διαστάσεις, και όταν λέμε ως εκκλησία δεν λέμε μόνο εμείς οι επίσκοποι αλλά όλοι εσείς ο λαός, διότι ότι κάνουμε με εσάς το κάνουμε".
«Το είπα και το λέγω και εδώ σήμερα με αφορμή τη σημερινή ευαγγελική περικοπή, τους μετανάστες του παραλάβαμε και τους υποδεχθήκαμε, τους φιλοξενήσαμε και τους φιλοξενούμε, τους ταΐσαμε και τους ταΐζουμε, τους περιθάλψαμε και τους περιθάλπουμε, τους δίνουμε δύναμη, τους δίνουμε ελπίδα, αλλά 365 μέρες το χρόνο με ότι μέσα έχουμε τους δίνουμε τα πάντα. Αυτό δεν είναι προσφορά;», συνέχισε ο κ. Άνθιμος.
Ο Μητροπολίτης Άνθιμος αναφερόμενος στο νομοσχέδιο τόνισε: «Πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή, διότι αυτό το νομοσχέδιο βάζει υποθήκες για την Ελλάδα και την Ελληνική κοινωνία. Ήδη ακούστηκε προ ημερών από επίσημα χείλη, θα εξετάσουμε εάν θα καταργηθεί η όχι το μάθημα των θρησκευτικών στην Εκπαίδευση την Ελληνική, επειδή έχει διαφοροποιηθεί η συγκρότηση του Ελληνικού σχολείου. Όλα αυτά έρχονται μαζί! Αν βγάλουμε και τα θρησκευτικά από τα σχολεία καταργήσαμε και τους θεολόγους, τότε από εκεί και πέρα πνευματικά έχουμε τελειώσει».
Στη συνέχεια ο κ. Άνθιμος τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν φύγει από το σχολείο το μάθημα των θρησκευτικών, άμα φύγει η προσευχή, άμα θα φύγει και η σημαία, άμα θα φύγουν και οι εικόνες, άμα θα φύγουν όλα αυτά τότε τι είναι όλα αυτά; Δεν τον καταλαβαίνετε ότι είναι αποχριστιανισμός, από-ορθοδοξοποίηση, φεύγουμε όχι μόνο από την ορθοδοξία αλλά και από την πίστη».
«Ο λαός πρέπει να κρατήσει πνευματική ειρηνική αντίσταση, για να κρατήσει μέσα στην ιστορία του, μέσα στη παράδοση του και για το μέλλον του και τα παιδιά του, αυτό που εμείς αποκαλούμε ελληνορθόδοξος χριστιανικός πολιτισμός. Με αυτόν μπορέσαμε και σταθήκαμε και με αυτόν μεγαλουργήσαμε», συνέχισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.
Επίσης ο κ. Άνθιμος τόνισε: «Εάν ανοίξετε τον Παγκόσμιο Χάρτη σε επίπεδο όχι κυκλικό, θα δείτε καθώς είμεθα στη μέση της Μεσογείου, είμαστε Γεωγραφικά στην καρδιά του κόσμου. Και είμεθα στόχος, είναι στοχοποιημένη η Ελλάδα για πολλά θέματα και μόνο οι λαοί μπορούν να κρατήσουν αντίσταση».
Κλείνοντας, ο Μητροπολίτης Άνθιμος τόνισε: «Ο Θεός να είναι πάντα μαζί μας, και να φωτίσει όλους τους πολιτικούς μας στη Βουλή των Ελλήνων, αυτό το νομοσχέδιο να υποστεί και άλλες τροπολογίες από όσες υπέστη τις ημέρες αυτές από τις παρεμβάσεις που έγιναν. Ώστε εάν είναι τόσο εξυπηρετικό για τους μετανάστες, αλλά να μην είναι επιβλαβές νομοθέτημα για την Εκκλησία για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα».

απο Ρομφαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες