ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

4/2/10

"Προφυλακισμένος τη επιμελεία της ΕΛ.ΑΣ., του Χρυσοχοϊδη και του Βούγια" ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

http://www.parapolitika.gr/files/images/voridis_makis.jpg
Στη συζήτηση στη βουλή για την υπαγωγή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) από το υπουργείο Εσωτερικών στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη - κυρώθηκε από την Βουλή κατά πλειοψηφία με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ – ο Μάκης Βορίδης έκανε μια άκρως ενδιαφέρουσα τοποθέτηση για τον Δημήτρη Παπαγεωργίου: 

«Συζητάμε για την Υπηρεσία Πληροφοριών και σκεπτόμενος μια διάσταση η οποία ετέθη, κύριε Πρόεδρε, δηλαδή το πώς μπορεί, καταχρηστικά ενδεχομένως, να χρησιμοποιηθεί μια Υπηρεσία Πληροφοριών από την εκτελεστική
εξουσία και αν θέλετε, ενισχύοντας εδώ το επιχείρημά μας, τουλάχιστον ας υπαχθεί στον Πρωθυπουργό προκειμένου να έχουμε το μεγαλύτερο, ας το πω, τεκμήριο ότι θα χρησιμοποιηθεί με τον πιο ακέραιο τρόπο.
Δεν μπορώ παρά να σκεφθώ τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί σήμερα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Σκέφτομαι συγκεκριμένα τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ένας δημοσιογράφος ο Δημήτρης Παπαγεωργίου της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ και του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Ένας δημοσιογράφος ο οποίος ακριβώς αρθρογραφεί σε πατριωτικά έντυπα, πώς αντιμετωπίστηκε όταν πήγε να καλύψει μια εκδήλωση διαμαρτυρίας και κατέληξε να βρίσκεται προφυλακισμένος γιατί ετέλεσε –λέει- βαριά σκοπουμένη σωματική βλάβη της οποίας το θύμα δεν υπάρχει. Έχετε δει ποτέ σωματική βλάβη την οποία δεν ξέρουμε ποιος την έχει πάθει;
Υπάρχει μια σωματική βλάβη χωρίς να έχουμε το θύμα της. Ο άνθρωπος αυτός είναι προφυλακισμένος σήμερα, τη επιμελεία της ελληνικής αστυνομίας και προφανώς και τη ευθύνη της προϊσταμένης διοικητικά πολιτικής αρχής, δηλαδή του Υπουργού και του Υφυπουργού, βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένος με μια τέτοια κατηγορία ένας δημοσιογράφος.
Αναρωτιέμαι, αν δεν ήταν δημοσιογράφος της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ αν δεν ήταν δημοσιογράφος του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και ήταν δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ ή της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ την ίδια τύχη θα είχε.
Αυτό σαν μια σκέψη ως προς το πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτές οι υπηρεσίες, εάν δεν είμαστε σίγουροι για την πολιτική ουδετερότητα που πρέπει να εγγυάται, τουλάχιστον το πρόσωπο του Πρωθυπουργού, υπό την έννοια ότι δεν μεροληπτεί πια η εκτελεστική εξουσία εναντίον των πολιτών».
Ποιος διαφωνεί; 


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες