ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

24/4/10

Στον αστερισμό του ΔΝΤ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGFVODldcbMUWK2YAr9gRzTSjgCYLkR2O8u9iU9pSf6M7gp3uD_7LJ8FBHL81v13t_cZYHu6MXNdYUPKtqry8zCFxbdinnW_nWnPSyQ3go7_RoU87DDzwGzvd7RZS8Pc9fZ-RA2T24b-Ci/s400/%CE%94%CE%9D%CE%A4.gifΑΠΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ η χώρα βρίσκεται στην εποχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την έναρξη των συζητήσεων για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, παραλείποντας να αναφερθεί στην ομιλία του έστω και για μία φορά στο ΔΝΤ.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ήταν αποτέλεσμα μιας σειράς κυβερνητικών λαθών και παλινωδιών που έφεραν τη χώρα στο στόχαστρο των κερδοσκόπων, μετατρέποντας  την κρίση του ελλείμματος σε κρίση δανεισμού. Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές διαβεβαιώνοντας τους πολίτες ότι είχε σχέδιο εξόδου από τη χώρα.
ΟΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ και οι μεγάλες καθυστερήσεις στην παραγωγή έργου απέδειξαν ότι σχέδιο δεν υπήρχε. Αντιθέτως, η Ελλάδα μπήκε στο μάτι των αγορών και έφθασε πλέον στο σημείο μηδέν, να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τις δανειακές ανάγκες του Μαΐου. Το ζήτημα πλέον είναι ποιες πολιτικές θα συνοδεύσουν τη χρηματοδότηση της χώρας από το ΔΝΤ.
Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ να μπει η οικονομία σε ένα τούνελ βαθιάς ύφεσης και υψηλής ανεργίας είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός. Η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει τις παθογένειες και τις αδυναμίες του οικονομικού συστήματος μέσα από διαρθρωτικές αλλαγές και όχι υπό τις φοβέρες του ΔΝΤ. Η δημόσια ακίνητη περιουσία που παραμένει αναξιοποίητη ή βρίσκεται στο στόχαστρο καταπατητών θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μοχλό για τη μείωση του χρέους δίνοντας ένα σήμα στις αγορές ότι η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες να βελτιώσει τα δημοσιονομικά της μεγέθη
ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ πλέον για πολιτικές και όχι για άλλα μικροκομματικά παιχνίδια που έφεραν τη χώρα στο σημερινό σημείο.
e-typos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες