ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

16/6/10

Τις τράπεζες επισκέπτεται η τρόικα

Επισκέψεις στις διοικήσεις των τραπεζών της Εθνικής και της Eurobank αλλά και στην Τράπεζα της Ελλάδος πραγματοποιούν σήμερα, οι εκπρόσωποι της τρόικας. Η κεφαλαιακή επάρκεια, η ρευστότητα και κυρίως ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι το βασικό αντικείμενο των συναντήσεων.

Σε ό,τι αφορά την ρευστότητα, το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων αναμένεται να ζητήσει από τις διοικήσεις των τραπεζών να τους περιγράψουν με σαφήνεια τους εναλλακτικούς τρόπους άντλησης ρευστότητας. Το θέμα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον δύο ημέρες μετά την απρόσμενη ως προς την έντασή της, υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Moody΄s.

Στην Τράπεζα της Ελλάδος, οι εκπρόσωποι της Τρόικας θα βρουν συγκεντρωτικά στοιχεία για τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας του ελληνικού συστήματος αλλά και για την ακριβή πορεία των επισφαλειών. Σημειώνεται ότι η Τρόικα θα επισκεφθεί την ΤτΕ και αύριο Πέμπτη.

Τα stress tests για τα οικονομικά μεγέθη των ελληνικών τραπεζών θα πραγματοποιηθούν πιθανότατα το Σεπτέμβριο, από την Τράπεζα της Ελλάδος και τους εκπροσώπους της τρόικας.

ISOTIMIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες