ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

19/6/10

Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αναμένει η Μόσχα

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Ρωσίας, Αλεξέι Κουντρίν, ότι αναμένει αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, λίγες μέρες μετά τη νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από τη Moody's, που προκάλεσε την οργή των Βρυξελλών.

«Υποθέτω ότι θα υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, η οποία δεν θα είναι ευχαριστη», εκτίμησε ο Κουντρίν κατά τη διάρκεια του ετήσιου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία
Πετρούπολη, διεκρινίζοντας ωστόσο πως δεν θα είναι μία σημαντική αναδιάρθρωση και θα γίνει αποδεκτή από τις αγορές, δεδομένου ότι μία τέτοια εξέλιξη έχει ήδη αποτιμηθεί από τις αγορές.

«Θα μπορούσατε να το χαρακτηρίσετε ως μίνι-χρεοκοπία, αλλά δεν θα έλεγα ότι πρόκειται για χρεοκοπία με όλη τη σημασία της λέξεως. Θα είναι κάτι πιο πολύπλοκο», παρατήρησε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών.

Με την άποψη του κ. Κουντρίν δεν συμφώνησε η υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ,τονίζοντας ότι το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκε από την ΕΕ και το ΔΝΤ δεν εξαρτάται από κανενός είδους αναδιάθρωση του χρέους της.

«Η ελληνική κυβέρνηση», σημείωσε, έχει αρχίσει να μεταρρυθμίζει και να αλλάζει σε βάθος την ελληνική οικονομία. Για μένα τουλάχιστον, αυτό είναι που μετράει», πρόσθεσε κατά την παρέμβασή της στο Φόρουμ.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες