ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

17/6/10

"Πονάει" και ο κ. Λοβέρδος...

"Αλλά τί να κάνει";;;


"Αναγκάζεται" να φέρει αυτό το προεδρικό διάταγμα (ΌΛΟ το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τα Εργασιακά...) για να "Σώσει την Πατρίδα"!!!

Οι αλλαγές είναι τεράστιες και τα βασικά σημεία που θα φέρουν και τις μεγαλύτερες αντιδράσεις είναι τα παρακάτω:


    * - Επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 150 άτομα μπορούν να απολύσουν έως 6 άτομα το μήνα.
    * - Για επιχειρήσεις άνω των 150 ατόμων το ποσοστό αυξάνεται από το 2 στο 5% και έως 30 άτομα το μήνα
    * - Στο ΠΔ δεν αλλάζει το ύψος των αποζημιώσεων, αλλά μεταβάλλεται ο χρόνος προειδοποίησης στην περίπτωση της οποίας καταβάλλεται η μίση αποζημίωση σε σχέση με σήμερα.
    * - Για εργαζόμενους που απασχολούνται από 2 έως 10 χρόνια ο χρόνος προειδοποίησης είναι ένας μήνας, από 10 - 15 χρόνια δυο μήνες, από 15 - 20 χρόνια τρεις μήνες και από 20 χρόνια και πάνω τέσσερις μήνες
    * - Η αποζημίωση σύμφωνα με το ΠΔ αν είναι μεγαλύτερη των δυο μισθών θα καταβάλλεται ως εξής: Δυο μισθοί άμεσα, και το υπόλοιπο σε διμηνιαίες δόσεις που δεν μπορούν να είναι μικρότερες από τις απόβαλες δυο μηνών
    * - Ο μισθός νεοπροσλαμβανόμενων έως 21 ετών αντιστοιχεί στο 80% του κατώτατου μισθού και από 21 έως 25 ετών στο 85%. Τα υπόλοιπα χρήματα θα καταβάλλονται από τον ΟΑΕΔ.
    * - Καταργείται εμμέσως ο θεσμός της διαιτησίας καθώς πλέον θα είναι απαραίτητη η ταυτόχρονη προσφυγή εργαζομένων και εργοδοτών.


Είναι αλήθεια ότι με αυτό το Π.Δ η νομοθεσία πλέον πλησιάζει στην εργατική νομοθεσία των λοιπών χωρών της Ευρωζώνης , η μεγάλη διαφορά όμως σε σχέση με αυτές τις χώρες είναι η προστασία που απολαμβάνουν οι απολυμένοι από το κράτος (Ταμείο ανεργίας που το ύψος του ποσού πλησιάζει το ποσό που λάμβαναν πρό της απόλυσης , ο χρόνος που καταβάλλεται το επίδομα σε πολλές χώρες υπερβαίνει και την διετία , κλπ) σε σχέση με τις παροχές της Ελλάδας.

Τα νέα μέτρα θα τα αντέξουμε...
Αυτό όμως που δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλο είναι η "ΚΛΑΨΑ" του κ. Λοβέρδου στα κανάλια !!!
ΕΛΕΟΣ...
Χθές στο MEGA σε μία (ΕΙΚΟΣΑΛΕΠΤΗ!!!) τηλεφωνική παρέμβασή του έδωσε μάχη για την ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ του ...
Δεν ξέρω αν πράγματι ο κ. Υπουργός  πράγματι νιώθει έτσι αλλά ΑΝ δεν είναι ΘΕΑΤΡΟ και αισθάνεται όπως περιγράφει υπάρχει τρόπος να νιώσει καλύτερα.
ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ...



antilogos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες