ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

23/6/10

Τζ. Σόρος: «Επικίνδυνη» για την ευρωζώνη η πολιτική της Γερμανίας

«Η ίδια η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο», προειδοποιεί ο κ. Σόρος, ο οποίος χαρακτηρίζει τη Γερμανία «διεθνώς απομονωμένη» και υποστηρίζει ότι εάν επέτρεπε αύξηση των μισθών θα βοηθούσε σημαντικά τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ.

Επικίνδυνη για την ευρωζώνη χαρακτήρισε την πολιτική δημοσιονομικών περικοπών της Γερμανίας ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Τζορτζ Σόρος. Σύμφωνα με τον κ. Σόρος, η πολιτική που ακολουθεί η Γερμανία διακυβεύει το ευρωπαϊκό εγχείρημα και για το λόγο αυτό «δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κατάρρευσης της ζώνης του ευρώ».

Σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ο κ. Σόρος δηλώνει
ότι εάν δεν αλλάξει πολιτική η Γερμανία, «η αποχώρησή της από την ζώνη του ευρώ θα μπορούσε να βοηθήσει την υπόλοιπη Ευρώπη». «Οι Γερμανοί παρασύρουν τους γείτονές τους σε αποπληθωρισμό, γεγονός που σημαίνει παρατεταμένη αποτελμάτωση της οικονομίας», προειδοποιεί ο επενδυτής.

Μια τέτοια αποτελμάτωση είναι πιθανό να πυροδοτήσει εθνικιστικές εξάρσεις, κοινωνικές αναταραχές και ξενοφοβία. «Η ίδια η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο», προειδοποιεί ο κ. Σόρος, ο οποίος χαρακτηρίζει τη Γερμανία «διεθνώς απομονωμένη» και υποστηρίζει ότι εάν επέτρεπε αύξηση των μισθών θα βοηθούσε σημαντικά τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ.

peripatris.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες