ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

22/6/10

Αυτός είναι ο πρόεδρος της Ουρουγουάης.Συγκρίνετε τον με τους δικούς μας πολιτικούς.

Αν ελέγξει κανείς το «πόθεν έσχες» του προέδρου της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα δεν θα βρει τίποτα παραπάνω από ένα...WV σκαραβαίο του 1987, αξίας μόλις 1.600 ευρώ - κι αυτό επειδή θεωρείται cult μοντέλο, αλλιώς θα μπορούσε κάποιος να το αγοράσει ακόμα φθηνότερα.
Πολιτικός-υπόδειγμα ο 75χρονος Μουχίκα, άλλοτε αντάρτης των Τουπαμάρος, παρότι κέρδισε την εξουσία τον Μάρτιο του 2010, αντιπαραθέτει το... παρελθόν του ως επιχείρημα για το ποιος πραγματικά είναι σε όσους τολμήσουν να σκεφτούν έστω ότι δεν θα αντέξει στον πειρασμό και θα θελήσει να... βουτήξει το δάχτυλο στο μέλι.
 Το «κατσαριδάκι» του Μουχίκα δεν αντικαταστάθηκε από κάποια πολυτελή λιμουζίνα και παρκάρει κανονικά στη θέση έξω από το σπίτι του τους τελευταίους 3 μήνες.
Πολλοί συνάδελφοί του πολιτικοί ανά τον πλανήτη, κάτοχοι εντυπωσιακών περιουσιακών στοιχείων, με κότερα, βίλες, πισίνες, αυτοκινητάρες κ.ά. θα παραξενεύονται από τη στάση του.
Ένας άνθρωπος «ψημένος» μέσα στους αγώνες, πρώην αγρότης και φυλακισμένος επί 14 συναπτά έτη επί δικτατορίας, δεν ταιριάζει σε τίποτα με το προφίλ του πρωθυπουργού-επιχειρηματία τύπου Σίλβιο Μπερλουσκόνι και θα το σκεφτεί πολύ καλά προτού δώσει το παραμικρό έστω δικαίωμα. Ο Μουχίκα μάλιστα αρνήθηκε να μετακομίσει στην προεδρική κατοικία και δεν έχει να εμφανίσει κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο, όπως καταθέσεις σε τράπεζες ή ακίνητα, πλην του ιστορικού WV. Ο μηνιαίος μισθός του ύψους 9.500 ευρώ είναι αρκετά υψηλός, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του, το 70% περίπου όπως αναφέρεται σε ξένα ρεπορτάζ, το δωρίζει στο κράτος και αξιοποιείται σε προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας.
Από αυτά τα χρήματα, της νόμιμης προεδρικής αμοιβής του δηλαδή, ο 75χρονος Χοσέ Μουχίκα κρατάει για τον εαυτό του και για τα έξοδά του μόλις 2.500 ευρώ.
Το παρουσιαστικό αλλά και οι πράξεις του τον καθιστούν συμπαθή και αυτό δείχνει για ποιον λόγο δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει τις εκλογές.
Ο Μουχίκα δεν θέλει να πλουτίσει. Θέλει να μείνει ένας... φτωχός πολιτικός. Ακούγεται σαν ανέκδοτο στην εποχή μας, αλλά δεν είναι...

press-time.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες