ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

30/6/10

Μετά το "ΑΒΕΡΩΦ CLUB" τα Δερβενάκια γίνονται Εθνική Οδός!

Το ιστορικό πεδίο της μάχης των Δερβενακίων αναμένεται να απαξιωθεί αφού το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) αποφάσισε να επιτρέψει την διέλευση της Εθνικής Οδού από το συγκεκριμένο σημείο.

O ιστότοπος του skai  αναφέρει αναφορικά με το θέμα «Την μελέτη βελτίωσης εθνικής οδού, από τον κόμβο αρχαίας Νεμέας έως της Μυκήνες, καταψήφισαν δύο... μέλη του συμβουλίου, θεωρώντας ότι αλλοιώνεται το ιστορικό τοπίο. Αντίθετη στη χάραξη του νέου δρόμου είναι και η αρμόδια 25η εφορεία βυζαντινών αρχαιοτήτων. Ο Σύλλογος αρχαιολόγων καλεί τον υπουργό Πολιτισμού να μην υπογράψει τη σχετική γνωμοδότηση.» Υπενθυμίζεται δε «ότι η χάραξη του νέου δρόμου τροποποιήθηκε μετά από κοινή σύσκεψη των υπουργείων Υποδομών και Πολιτισμού, καθώς προστέθηκε ένα τούνελ περίπου 240 μέτρων».

Το defence-point.gr δεν έχει παρά να σημειώσει πως η ενέργεια του ΚΑΣ ουσιαστικά επιβεβαιώνει την νέο-ραγιαδική πολιτική, των τελευταίων ετών, του ελληνόφωνου προτεκτοράτου που θέλει να ονομάζεται «Ελλάδα» που επιτρέπει το Φετιγιέ Τζαμί στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας να ανοίξει ενώ ταυτοχρόνως αποφασίζει να επιτρέψει την απαξίωση του πεδίου της μάχης των Δερβενακίων.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη μάχη ουσιαστικά εδραίωσε την επανάσταση στην Πελοπόννησο και εμπέδωσε σε Έλληνες, Οθωμανούς και ξένους πως η εξέγερση δεν ήταν ένα ήσσονος σημασίας τοπικό γεγονός αλλά μία προσπάθεια ενός έθνους να αποκτήσει την ανεξαρτησία και την τιμή του.

Είναι γνωστό πως η μάχη στα Δερβενάκια αποτελεί ίσως το σημαντικότερο γεγονός του αγώνα καθώς και την μεγαλύτερη στρατιωτική επιτυχία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Και εις ανώτερα κύριοι ….

απο defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες