ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

27/9/10

Χτύπησε ξανά η «Κασσάνδρα» των αγορών

Επιμένει στις δυσοίωνες προβλέψεις του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ  Ρουμπινί, ο οποίος -κόντρα σε κάθε θετική πρόβλεψη ή άποψη που εκφράζεται εσχάτως για την ανάκαμψη, τόσο της αμερικανικής, όσο και γενικότερα των διεθνών αγορών- προειδοποιεί εκ νέου πως επίκεινται νέες χρηματοοικονομικές κρίσεις μέσα στην επόμενη δεκαετία!
Ο νομπελίστας  καθηγητής, σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, τόνισε χαρακτηριστικά πως όλες οι
μέχρι στιγμής προσπάθειες των αξιωματούχων και μεταρρυθμίσεις αποδείχθηκαν μη επαρκείς. «Θεμελιωδώς, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Όλα όσα γίνονται είναι πολύ λίγα και πολύ αργά» δήλωσε συγκεκριμένα ο κύριος Ρουμπινί.
Άποψη -αρνητική βεβαίως- είχε και για τη στάση  που τηρεί η αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα που συνεχίζει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (δίνει ρευστότητα στην αγορά δηλαδή) καθώς τονίζει πως κάτι τέτοιο δεν συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, αφού το πρόβλημα της αγοράς ΔΕΝ είναι η έλλειψη ρευστότητας. Για να στηρίξει μάλιστα την άποψή του δηλώνει πως σήμερα οι αμερικανικές τράπεζες ήδη έχουν 1 τρισ. δολάρια πλεονάζοντα αποθεματικά και πάλι όμως δεν δανείζουν.
Κατά τον ίδιο, το πρόβλημα της οικονομίας είναι πρόβλημα πιστοληπτικής ικανότητας των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, ενώ το μείζον θέμα για την κυβέρνηση Ομπάμα πρέπει να είναι η καταπολέμηση της ανεργίας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες