ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

14/9/10

Κινδυνεύουν με λουκέτο τα ΚΕΠ

Το μνημόνιο φαίνεται πως άγγιξε μέχρι και τα ΚΕΠ, αφού οι περικοπές που εισηγήθηκαν οι πιστωτές μας και υιοθέτησε η κυβέρνηση του νέου ΠΑΣΟΚ είχαν άμεσες επιπτώσεις στη συνέχιση λειτουργίας πολλών εξ αυτών. Ηδη σε αρκετούς μικρούς δήμους που φιλοξενούσαν μέχρι πρότινος καταστήματα εξυπηρέτησης πολιτών έχουν αναρτηθεί ανακοινώσεις που πληροφορούν το συναλλασσόμενο κοινό ότι "παύει τη λειτουργία του λόγω λήξης των συμβάσεων έργου των υπαλλήλων".
Κι αυτό γιατί η στελέχωσή τους αποτελούνταν αποκλειστικά και μόνο από συμβασιούχους.
Αλλά και στα ΚΕΠ των πολυάνθρωπων αστικών κέντρων η κατάσταση δεν είναι καθόλου διαφορετική.
Τα περισσότερα υπολειτουργούσαν όχι μόνο λόγω της μη
ανανέωσης των συμβάσεων του έκτακτου προσωπικού και της μη προκήρυξης νέων θέσεων, αλλά και εξαιτίας των εσωτερικών μετακινήσεων προς τον οικείο δήμο.
Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν φτάσει στον "Α.Τ.", πολλοί δήμαρχοι με το "έτσι θέλω" χρησιμοποιούν τους μόνιμους υπαλλήλους των ΚΕΠ σε άγνωστα για αυτούς αντικείμενα εργασίας.
Από κλητήρες για να φέρουν τα τσιγάρα τους κι άλλα διάφορα θελήματα μέχρι "τοπογράφους" (έχουμε μια τέτοια περίπτωση) χωρίς ο συγκεκριμένος εργαζόμενος να διαθέτει τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις.
Μέχρι... σφουγγάρισμα δεν τους έχουν υποχρεώσει ακόμη να κάνουν, αν και δεν το αποκλείεται να το δούμε κι αυτό στο... μέλλον.
Αποτέλεσμα είναι πολλά ΚΕΠ να παραμένουν τις μισές ημέρες της εβδομάδας κλειστά και οι πολίτες να πηγαινοέρχονται άσκοπα.
Οσο για τους υπαλλήλους που διαμαρτύρονται για την υποβάθμισή τους, αυτοί κινδυνεύουν με μετάθεση σε άλλες ακόμη χειρότερες υπηρεσίες π.χ. διοικητικό προσωπικό καθαριότητας.
Αλλά και όσοι συνεχίζουν να απασχολούνται δέχονται ψυχολογική πίεση από συγκεκριμένους αιρετούς προκειμένου να καλύψουν τους συναδέλφους τους, που ενώ οργανικά ανήκουν στο τοπικό ΚΕΠ, ουσιαστικά, δεν πατάνε πλέον, το πόδι τους σ’ αυτό. Οσο για το ωράριο λειτουργίας αφήστε το καλύτερα. Με την παράνομη απόσπαση υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες είναι αδύνατο σε πολλά κέντρα να διατηρούν πρωινή και απογευματινή βάρδια όπως είχε αρχικά σχεδιασθεί να λειτουργήσει ο θεσμός. Ενα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΚΕΠ, ιδιαίτερα τα περιφερειακά, είναι η έλλειψη μόνιμων υπαλλήλων - προϊσταμένων.
Ο προϊστάμενος είναι απαραίτητος, καθώς οι αρμοδιότητές του δεν σταματούν στη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής, αφού θα μπορεί να καθοδηγεί και να συμβουλεύει τους υφισταμένους του δίνοντας λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες