ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

22/10/10

κ. Πρωθυπουργέ, χτυπήστε επιτέλους την γραφεικρατία! Που κρατά 1,5 χρόνο για να αποκατασταθεί η νομιμότητα Υποστράτηγου Π.Σ,ε.α.

Ήρθε η ώρα για την λύση του προηγούμενου Κουίζ που είχαμε βάλει: Πόσο καιρό μπορεί να περιφέρεται ένα έγγραφο προς υπογραφή σε δυό συναρμόδια τμήματα του ΙΔΙΟΥ Υπουργείου;




Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε τι εννοούμε!

Η υπόθεση του απόστρατου Υποστράτηγου Π..Σ, Ανδριανού Γκουρμπάτση, αποτελεί ανάγλυφο πρώτυπο και κλασσική περίπτωση της γάγγραινας που επικρατεί στο νοσηρό σύστημα της Δημόσιας Διοίκησης εξαιτίας της γραφεοκρατίας, που πέρα από τον ίδιο, ζημιώνει το Ελληνικό Δημόσιο, τους Έλληνες φορολογούμενοι και το κοινωνικό σύνολο.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω αξιωματικός, σύμφωνα με την 280/2009 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, την 24/2010 απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου του Συμβουλίου της Επικρατείας και την 147/2010 γνωμοδότηση της Ολομέλειας/ΝΣΚ, έπρεπε να έχει επανέλθει, ως μηδέποτε αποστρατευθείς, στην ενέργεια του Πυροσβεστικού Σώματος από τον Απρίλιο 2009, παρόλα αυτά και αν και έχει υπογραφεί - έστω και καθυστερημένα, αφού περιέρχοταν από Υπηρεσία σε Υπηρεσία και από κει στο ΝΣΚ, και ξανά πίσω για επικαιροποίηση από τον νέο υπουργό και μετά πάλι στην αρμόδια Υπηρεσία -το σχετικό με την επαναφορά του στην ενέργεια Προεδρικό Διάταγμα τόσο ο αρμόδιος Υπουργός κ. Παπουτσής όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αυτό περιφέρεται από Δ/νση σε Δ/νση και Γραφείο σε Γραφείο αρμοδίων υπηρεσιών (ΓΛΚ κλπ) ξεπερνώντας έτσι τον 1,5 χρόνο.

Αυτό βέβαια ζημιώνει του φορολογούμενους πολίτες και το κοινωνικό σύνολο, αφού τελικά θα πληρωθεί αναδρομικά αποδοχές ενέργειας από την ημέρα αποστρατείας του (1 Μαρτίου 2007) χωρίς να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο κοινωνικό σύνολο. Επιτέλους, αν υπάρχει κάποιος αρμόδιος να παρέμβει για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Η εν λόγω οριστική απόφαση λοιπόν είναι εδώ και (με αριθμό κτάθεσης πρωτοκώλλου) 2,5 μήνες στο Λογιστήριο του κράτους και περιφέρεται ανάμεσα σε δυό συναρμόδια γραφεία.
Κύριε Σαχινίδη τι έχετε να πείτε για αυτό;

κ. Πρωθυπουργέ, χτυπήστε επιτέλους την γραφεικρατία!

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες