ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

29/10/10

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Aκάθεκτη η κυπριακή κυβέρνηση, δίχως καμμία θετική ένδειξη για το μέλλον των συνομιλιών και τις προθέσεις της Άγκυρας, ετοιμάζεται για μείωση θητείας στους 19 μήνες, σε λίγες εβδομάδες. Βεβαίως, η μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 19 μήνες, ήταν μια από τις πολλές προεκλογικές εξαγγελίες του Δημήτρη Χριστόφια. Το πρώτο εξ΄άλλου που ως πρόεδρος φρόντισε να κάνει, ήταν ότι συγκροτήθηκε σχετική επιτροπή από ανώτατους αξιωματικούς.
Η σχετική μελέτη που υποβλήθηκε από το ΓΕΕΦ, κατέληγε πάντως στο ότι ναι μεν μπορεί να γίνει η μείωση θητείας, κάτω όμως από αυστηρές προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων θα ήταν και η πρόσληψη 1000 ΕΠΥ.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που έχει λάβει το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α., το ΓΕΕΦ βρίσκεται σε αναβρασμό και ανησυχία, αφού μείωση στους 19 μήνες, σημαίνει ότι η δύναμη της Εθνικής Φρουράς από τον Φεβρουάριο του 2011, οπότε θα απολυθεί η 2009Β΄ ΕΣΣΟ,  μειώνεται στο 50% περίπου. Με δεδομένο ότι καμιά πρόσληψη ΕΠΥ ή άλλης κατηγορίας προσωπικού δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης, αυτό σημαίνει (δυστυχώς και βεβαίως το γνωρίζουν οι Τούρκοι επιτελείς) ότι καμιά μάχιμη μονάδα της Εθνικής Φρουράς δεν θα μπορεί από τον Φεβρουάριο του 2011 να λειτουργήσει, αφού δια της μειώσεως θα είναι μειωμένο κατά 50% το προσωπικό της.
Βεβαίως, όπως τονίζουν προσκείμενοι στο ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. δημοσιογραφικοί κύκλοι της Λευκωσίας, την κυβέρνηση Χριστόφια ουδόλως ενοχλεί το γεγονός ότι με τη μείωσης της θητείας, ουσιαστικά διαλύεται η κυπριακή άμυνα.  Οι άνθρωποι της κυβέρνησης αυτής ουδέποτε πίστεψαν στην άμυνα, κάτι που πιστοποιήθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο στο προ μηνών συνέδριο του ''Economist'', με τον δημόσιο επ' αυτού διαξιφισμό μεταξύ του προέδρου Χριστόφια και του Σταύρου Καρκαλέτση, προέδρου του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.
Τα κριτήρια της κυπριακής κυβέρνησης είναι άλλα, και πάντως όχι επιχειρησιακά. Όπως εκτιμά το αποκαλυπτικό κυπριακό ''ΠΟΝΤΙΚΙ'', σύμφωνα με τους  υπολογισμούς που κάνουν το ΑΚΕΛ και ο Χριστόφιας, με τη μείωση της θητείας θα εισπράξουν πέραν των 20.000 ψήφων, κάτι που θα ανατρέψει τα μέχρι σήμερα δεδομένα, αναδεικνύοντας το ΑΚΕΛ πρώτο κόμμα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.
Έχουμε δηλαδή μια καθαρά εκλογικής-ψηφοθηρικής σκοπιμότητας ενέργεια της κυβέρνησης Χριστόφια, σε βάρος της άμυνας και ασφάλειας της ημικατεχόμενης Κύπρου. Και αυτά τα γνωρίζουν, σε όλη τους την τραγικότητα, οι καραδοκούντες Αττίλες...
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες