ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

27/12/10

ΑΔΕΔΥ: Καταργείται το δώρο από το Μετοχικό Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων

ΑΔΕΔΥ: Καταργείται το δώρο από το Μετοχικό Ταμείο Δημοσίων ΥπαλλήλωνΤην κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων από το Μετοχικό Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.) καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ, επισημαίνοντας πως η απόφαση αυτή «αποτελεί προάγγελο για την τύχη του συνόλου των επικουρικών ταμείων».

Σύμφωνα με την κορυφαία δημοσιοϋπαλληλική οργάνωση, η διοίκηση του Ταμείου και η κυβέρνηση προχωρούν «στην κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων προς τους συνταξιούχους με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει απόφαση για την χορήγησή του»
Σημειώνεται πως το ταμείο χορηγεί στους συνταξιούχους μερίσματα, που κυμαίνονται από 134 έως 274 ευρώ ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας και το ύψος της σύνταξης. Τα μερίσματα αυτά δίνονται ανά τρίμηνο και μέχρι τώρα καταβαλλόταν ένα επιπλέον μέρισμα ως δώρο Χριστουγέννων κάθε Ιανουάριο (τον Απρίλιο καταβαλλόταν και δώρο Πάσχα).
Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ τονίζει πως για την κατάσταση του Ταμείου δεν ευθύνονται οι ασφαλισμένοι αλλά η καταλήστευση των αποθεματικών, η αύξηση των συνταξιοδοτήσεων λόγω της ανασφάλειας για τις επερχόμενες αλλαγές, αλλά και η ανατροπή της σχέσης εργαζομένων προς συνταξιούχους.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες