24/2/11

Αναχωρούν τα C-130 της "σωτηρίας"ΑΠΟ ΛΕΠΤΟ ΣΕ ΛΕΠΤΟ ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΤΑ C-130 - ΤΑ ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ ΠΛΟΙΑ HELLENIC SPIRIT ΚΑΙ OLYMPIC CHAMPION, ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΘΕΙ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΒΕΓΓΑΖΗΣ ΑΠΟ ΧΘΕΣ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Η ΦΡΕΓΑΤΑ ΨΑΡΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ.
Αναχωρούν τα C-130 της "σωτηρίας"
Ξεκινάει σήμερα η επιχείρηση επαναπατρισμού όσων Ελλήνων επιθυμούν να φύγουν άμεσα από την Λιβύη. Η κατάσταση στην αφρικανική χώρα επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, ενώ η αδιαλλαξία του Καντάφι κάνει την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη όχι μόνο για τους ίδιους τους Λίβυους αλλά και για όλους τους ξένους που κατοικούν και εργάζονται εκεί.

Τρία αεροσκάφη C-130 αναχωρούν σήμερα στις 09:00 το πρωί, από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με προορισμό τις πόλεις Τρίπολη και Σάμπχα της Λιβύης, στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στη Λιβύη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.
Στα αεροσκάφη θα επιβαίνουν ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης και στελέχη από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, που θα συντονίσουν την επιχείρηση επαναπατρισμού.
Λίγες ώρες πριν αναχώρησε από την Κρήτη η φρεγάτα Ψαρά, η οποία θα παραμείνει στα ανοιχτά της Λιβύης.
Στο μεταξύ, όπως γνωστοποιεί με το ίδιο κείμενο το Υπουργείο Εξωτερικών, το βράδυ της Τετάρτης αναμενόταν να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιβίβασης Ελλήνων και πολιτών τρίτων χωρών, στα επιβατικά πλοία Hellenic Spirit και Olympic Champion, που έχουν ελλιμενισθεί στο λιμένα της Βεγγάζης.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τα δύο πλοία θα αναχωρήσουν για την Ελλάδα.
Το τηλέφωνο επικοινωνίας με τη Μονάδα Χειρισμού Κρίσεων του ΥΠΕΞ είναι: +302103681912
www.newsday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες