ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

14/3/11

ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ... ΑΝΟΧΗ!


 του Μάκη Κουρή
Κακόμοιρη Ελλάδα... Σε ποιους έχεις αφήσει την τύχη σου.
Το αύριό σου... Τη συνέχεια της πατρίδας. Του Ελληνισμού... Και της Ορθοδοξίας, που αποτελεί αυτάδελφο κρίκο... Στους σημερινούς κυβερνώντες και σ’ όλους τους προηγούμενους, τουλάχιστον από το 1995...
Το βράδυ της Τετάρτης η κυβέρνηση παραδόθηκε στη θεατρινίστικη απεργία πείνας παράνομων μεταναστών, που τους έφεραν από τα Χανιά, τους καθοδηγούσαν και ήλεγχαν όλες τις κινήσεις τους οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι «αλληλέγγυοι», που δεν καταλαβαίνουν σε τι περιπέτειες σπρώχνουν τη χώρα. Εκτός αν το πράττουν συνειδητά, που ειλικρινά δεν θα θέλαμε να το πιστέψουμε. Όμως οι ενδείξεις –ακόμη και κάποιες αποδείξεις– αυτό δείχνουν...

Τέσσερις υπουργοί είχαν καθίσει στο λουδοβίκειο τραπέζι της Υπατίας
με τους παράνομους που μπήκαν στην Ελλάδα και ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΝ μέχρι να τους πείσουν να δεχθούν τη ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ τους και ουσιαστικά την παραμονή τους ντε φάκτο, μέσω... «ανοχής», που δεν θα έχει ημερομηνία λήξης...

Τους μείωσαν τον αριθμό ενσήμων που πρέπει να έχουν και τους πρόσφεραν και το δικαίωμα να μπαινοβγαίνουν όποτε θέλουν για... ανθρωπιστικούς λόγους, που θα... ερευνά την ύπαρξή τους η... Αστυνομία - θα πάει δηλαδή στο... Μπαγκλαντές ή στην Αργεντινή, ή στη Σομαλία και την Αλγερία, να ελέγξει αν οι συγγενείς τους είναι άρρωστοι ή κάποιος πέθανε... Μας κοροϊδεύουν οι υπουργοί. Εδώ η Αστυνομία δεν ξέρει όχι μόνο πόσοι είναι, αλλά ούτε αν τα στοιχεία που δηλώνουν αυτοί που συλλαμβάνονται για κλοπή, ληστεία κ.λπ., είναι πραγματικά. Όλοι, όταν πιάνουν ελληνική στεριά, λένε ότι είναι Παλαιστίνιοι. Οι τέσσερις υπουργοί κατέβηκαν τις δρύινες σκάλες της Υπατίας φουσκωμένοι από ικανοποίηση, αλλά πριν προλάβουν να βγουν από το νεοκλασικό κτίριο, όλοι οι μέχρι εκείνη τη στιγμή... μισοπεθαμένοι απεργοί πείνας, που δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους και οι άντρες του ΕΚΑΒ τούς μετέφεραν με φορεία, ξαφνικά... ζωντάνεψαν, θέριεψαν, όλοι στις κάμερες έδειχναν καλοθρεμμένοι και δυνατοί και ύψωναν τη γροθιά τους σχηματίζοντας το σήμα της νίκης και φώναζαν «είμαστε οι νικητές, νικήσαμε»... Κανένας, ούτε ένας, δεν έκλαψε, δεν κατέρρευσε, δεν ψέλλισε ευχαριστούμε την Ελλάδα που μας δίνει μια ευκαιρία να ζήσουμε καλύτερα απ’ ό,τι στην πατρίδα μας.

Οι υπουργοί είχαν απομακρυνθεί και προφανώς δεν άκουσαν τις ζητωκραυγές των «απεργών πείνας», γι’ αυτό και την επομένη το πρωί, που βγήκε στα κανάλια ο Ραγκούσης και η ξαδέρφη του η Νταλάρα, έκαναν τους θριαμβευτές, ότι γλίτωσαν τη χώρα από τη φωτιά που την απειλούσε... Ξεχνούσαν ότι η κυβέρνηση την είχε ανάψει, αφήνοντας άμυαλα να εξελιχθεί το σχέδιο που οι «αλληλέγγυοι» είχαν οργανώσει από τα Χανιά μέχρι την κατάληξή του το βράδυ της Τετάρτης.

Ελάτε οι όπου Γης
κολασμένοι

Και μόνο το γεγονός ότι από το ξημέρωμα της Πέμπτης ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος χειριστής της «καυτής πατάτας», ο αντ’ αυτού (πρώτος τη τάξει υπουργός) Γιάννης Ραγκούσης, πήρε σβάρνα όλα τα πρωινάδικα για να πείσει ότι δεν δόθηκε η άδεια παραμονής, που ήταν το κύριο αίτημα των «απεργών πείνας», δείχνει τη θύελλα των αντιδράσεων που υπήρξε από τους περισσότερους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που μιλούν ευθέως για εγκληματική ρύθμιση, αλλά και το κύμα οργής που ξεσηκώθηκε στην κοινή γνώμη. Που βλέπει ότι αντί να παίρνουν μέτρα περιορισμού της εισβολής των λαθρομεταναστών, έδωσαν ένα επιπλέον... κίνητρο! Ελάτε στην Ελλάδα, είναι το... κάλεσμα που εξέπεμψε προς Ασία και Αφρική η κυβέρνηση το βράδυ της Τετάρτης με την ουσιαστική νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Ο κ. Ραγκούσης επιχείρησε να αμφισβητήσει ότι για την «ανοχή» το όριο των 12 χρόνων που πρέπει να αποδείξει ο παράνομος μετανάστης ότι εργάζεται στην Ελλάδα κατέβηκε στα 8. Ή ότι η Αστυνομία θα δίνει την άδεια, ή ότι μια φορά θα μπορεί να πηγαίνει στην πατρίδα του, όπως ισχυρίζεται η κυρία Νταλάρα... Όμως άλλα λένε οι απεργοί και οι... προστάτες τους αλληλέγγυοι... Η... παρεξήγηση μπορεί να λυθεί αύριο το πρωί, κύριε Ραγκούση, καλώντας την επιτροπή των απεργών στο σαλόνι της Υπατίας (αν φυσικά κάνουν το λάθος ο Ρουτζούνης και η γυναίκα του η Χρυσάνθη και σας ξαναδώσουν το κτίριό τους, που είδαν κι έπαθαν να το πάρουν πίσω) και σε κοινή συνέντευξη ανακοινώστε τη... συμφωνία!

Από την απέλαση
στη νομιμοποίηση

Επειδή ίσως από τις πολλές σκοτούρες που έχει ο κ. Ραγκούσης να μη θυμάται ποια ήταν η γραμμή της κυβέρνησης πριν από την Τετάρτη, θυμίζουμε ότι (ακόμη και στον Βενιζέλο το είχε... υπενθυμίσει, αλλά και ο Χρήστος Παπουτσής συνεχώς το έλεγε) ήταν η απέλαση όλων όσοι δεν βρίσκονται νόμιμα στην Ελλάδα. Και εν μία νυκτί από τη μια άκρη πήγατε στην άλλη. Προς δόξαν των διαβεβαιώσεων ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο και στρατηγική για όλα.

Δεν θα περάσει
από τη Βουλή

Αυτό ήξεραν και οι βουλευτές σας, κύριε υπουργέ, γι’ αυτό και επαναστάτησαν μόλις άκουσαν τον μαροκινό... πρόεδρο των απεργών να τους ανακοινώνει τη συμφωνία που επιτύχατε! Και από εκείνη τη στιγμή όλοι είναι στα κάγκελα. Όπως και βουλευτές της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και προφανώς της Ντόρας. Κι αυτή η αντίδραση κάνει πολύ δύσκολη υπόθεση το πέρασμα από τη Βουλή της αναγκαίας αλλαγής του νόμου, με τις προσφορές που κάνατε στους απεργούς του ανακτόρου Υπατία.

Άφαντος ο Πάγκαλος

Άλλωστε δεν είναι μόνο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αντίθετοι στο θέμα της νομιμοποίησης μεταναστών. Πρώτος έχει σηκώσει τη σημαία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδ. Πάγκαλος. Ακόμη και την περασμένη Κυριακή, στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ήταν κατηγορηματικός στην ερώτηση για το τι θα κάνει η κυβέρνηση για τους «απεργούς πείνας»: Δεν συζητάει τίποτε άλλο απ’ το ότι πρέπει οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα να απελαθούν.
Προφανώς στη θέση αυτή ο κ. Πάγκαλος είναι ανυποχώρητος και γι’ αυτό και δεν μετείχε σ’ όλες αυτές τις διαπραγματεύσεις. Που σημαίνει ότι ΔΙΑΦΩΝΕΙ με την άτακτη υποχώρηση που έγινε.

Και τώρα ο επόμενος
για απεργία...

Οι βουλευτές που αντιδρούν για την προκλητική ρύθμιση έχουν ασφαλώς υπόψη τους –υπάρχουν και κάποιοι που σκέπτονται...– τις συνέπειες που θα έχει αυτή η... ευαίσθητη χορηγία.

Όχι μόνο θα προκαλέσει νέο κύμα εισβολής από κάθε πλευρά της χώρας –με προτεραιότητα τώρα τις σπαρασσόμενες χώρες της Βόρειας Αφρικής– αλλά και θα ξέρει ο κάθε μετανάστης που βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και είτε δεν έχει χαρτιά, είτε δεν έχει δουλειά, είτε δεν τον αφήνουν να απλώσει την πραμάτεια του στα Προπύλαια, στην Ερμού, στη Βουκουρεστίου ή να πουλάει λουλούδια και χαρτομάντιλα στα φανάρια, ότι στήνοντας μια απεργία δήθεν πείνας, σε καμιά σαρανταριά μέρες η κυβέρνηση θα του δώσει ό,τι ζητάει!

Διαφωνείτε, κύριε Ραγκούση; Το παράδειγμα ήδη το δώσατε...

Θέατρο η απεργία

Αξίζουν πάντως συγχαρητήρια σ’ αυτούς που έστησαν όλη αυτή την ιστορία. Χανιά - Νομική Σχολή! Αποδείχθηκαν στρατηγοί. Παγίδευσαν ολόκληρη κυβέρνηση. Και παραπλάνησαν μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης. Και των ΜΜΕ, που τα έπιασαν οι ανθρωπιστικές τους ευαισθησίες... Που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη τι βόμβα βραδυφλεγής είναι όλη αυτή η εισροή μεταναστών, που έχουν κοινό συνδετικό κρίκο το θρήσκευμα και με δεδομένο τον φανατισμό που έχει ο μουσουλμάνος, αποτελούν για την Ελλάδα ένα εκρηκτικό μείγμα, που μπορεί να αλλοιώσει τα πάντα και να επιβάλει ακόμη και πολιτικές καταστάσεις, από τη στιγμή που φτιάξουν κόμμα.

Οι 300 πάντως –πλην πολύ ελαχίστων– δήθεν απεργία πείνας έκαναν. Γι’ αυτό και οι γνωστοί γιατροί που αυτοαποκαλούνται «αλληλέγγυοι» δεν άφηναν να μπουν στην Υπατία γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ είχαν βγάλει άχρηστους τους γιατρούς των κρατικών νοσοκομείων. Από τα κανάλια έλεγαν ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν έχουν... εμπειρία για το πώς πρέπει να χειριστούν απεργούς πείνας! Και έπρεπε να είναι αυτοί εκεί.

Βέβαια άλλος ήταν ο λόγος. Ότι οι μεταφερόμενοι στα νοσοκομεία απεργοί δεν είχαν την παραμικρή ένδειξη, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από τα νοσοκομεία όπου τους πήγαν, ότι έχουν συμπτώματα από έλλειψη τροφής. Άλλωστε στα νοσοκομεία δεν παρέμεινε κανείς παραπάνω από 2-3 μέρες. Κι όπως μας έλεγαν γιατροί, έπειτα από 40 μέρες απεργία πείνας δεν θα μπορούσαν να ζουν χωρίς μόνιμο ορό, ούτε να περπατήσουν. Μας έλεγαν χαρακτηριστικά ότι ο Κουφοντίνας που έκανε 35 μέρες απεργία πείνας ήταν ένα βήμα πριν από τον θάνατο, από στιγμή σε στιγμή φοβόνταν μην πεθάνει και στο τέλος δέχθηκε να πάρει τροφή... Και βέβαια η κατάστασή του ήταν τραγική.

Αντίθετα η εικόνα των απεργών κάθε άλλο παρά πιστοποιεί ότι είχαν την παραμικρή παρενέργεια από τη... 40ήμερη πείνα και δίψα!

Έτσι για να μη μας περνάνε για κορόιδα...

Πόσους τελικά
αντέχει η χώρα;

Άλλη μια φουρνιά, λοιπόν, νομιμοποιείται διά της εις... άτοπον απαγωγής, της... ανοχής.

Αυτοί που αποφάσισαν αυτήν την ντε φάκτο παραμονή σκέφτηκαν, προβληματίστηκαν, διερωτήθηκαν τι θα κάνουν, πού θα δουλέψουν, όταν η ανεργία σαρώνει τη χώρα και ήδη στα χαρτιά έφτασε στο 14,8%, ενώ η πραγματική, είναι πάνω από 20% και οι άνεργοι μέσα στο 2011 θα ξεπεράσουν το 1.500.000; Δουλειά δεν θα βρίσκουν οι περισσότεροι μετανάστες, λεφτά δεν θα έχουν, νοίκι πώς θα πληρώνουν, πώς θα τρώνε; Ελπίζουμε, κύριε Ραγκούση, και πρωτίστως κύριε πρωθυπουργέ, να έχετε αντιληφθεί τι καταστάσεις θα συμβούν στην Ελλάδα... Καλύτερα ας μην τις περιγράψουμε... Θα είναι κόλαση, χειρότερη και απ’ αυτήν που υπάρχει στις πατρίδες των λαθρομεταναστών, απ’ όπου ήρθαν για καλύτερη ζωή. Καμία αντίρρηση, να βοηθήσουμε, μέχρι του σημείου που μπορούμε, που αντέχει η χώρα να θρέψει τους δικούς της εργαζόμενους και έναν αριθμό ξένων που χρειάζεται για να καλυφθούν κενά σε πολλούς εργασιακούς χώρους, όπως η οικοδομή. Πέραν όμως αυτού του αριθμού θα δημιουργηθεί πρόβλημα εργασιακό στους έλληνες εργαζόμενους. Και από κει και πέρα θα μοιραστεί η φτώχεια, με όλα τα επακόλουθα... Και εδώ είναι η ευθύνη των συνδικάτων, που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουν «ακουστεί», δεν έχουν πει πόσους ξένους εργαζόμενους χρειάζεται η χώρα, πόσοι θα έχουν δουλειά.

Και από κει και πέρα η Πολιτεία, η κυβέρνηση, να καλέσει να δηλώσουν στις πρεσβείες μας τους ενδιαφερόμενους που θέλουν στις ειδικότητες που έχουμε ανάγκη, να έρθουν. Οπότε επιλέγεις και, το κυριότερο, ξέρεις ποιος είναι ο καθένας που θα έρθει, από πού κρατάει η σκούφια του. Όπως έγινε με όλους τους Έλληνες που πήγαν μετανάστες στην Αμερική, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στη Γερμανία και σ’ ένα σωρό χώρες της Αφρικής.

Στο ράφι πάλι
το ιστορικό κέντρο

Η εξέλιξη της Τετάρτης θα μεγαλώσει το πρόβλημα που ήδη υπάρχει στην Αθήνα και σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας, όπου έχει αλλοιωθεί η εικόνα και η σύνθεση του πληθυσμού, και η ανασφάλεια και η εγκληματικότητα έχουν εκτιναχθεί, με αποτέλεσμα οι γηγενείς να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν βράδυ, ακόμη και πρωί. Και αυτό το βλέπουμε στο κέντρο της Αθήνας, όπου πρέπει να έχεις πολύ θάρρος για να τολμήσεις να περάσεις, και μέρα ακόμη, από τη Γερανίου, τη Σωκράτους, την Αγίου Κωνσταντίνου, ακόμη και απ’ την Ομόνοια. Το ίδιο και στην Κυψέλη.
«Αυτός ο τόπος
είναι δικός μου...»

Μέχρι σημείου που μόνιμοι κάτοικοι στην Κυψέλη αλλά και στον Άγιο Παντελεήμονα και στην Αχαρνών, επί δεκαετίες, με ιστορία και αγώνες στην Κεντροαριστερά, επιστήμονες, καλλιτέχνες, ζωγράφοι κ.ά., σήμερα να έχουν αγανακτήσει και να έχουν φτάσει στο σημείο, εξαιτίας των επιδρομών και της μετατροπής σε γκέτο των περιοχών τους, να λένε:

«Αυτός ο τόπος είναι δικός μου. Δεν θα αφήσω να μου τον πάρουν. Θα φύγουν αυτοί κι όχι εγώ!» Τ’ ακούτε, κύριε Παπανδρέου, εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου; Αν όχι, είναι ώρα, αντί να πηγαίνετε βόλτα στα θέατρα με τον Γερουλάνο, να κάνετε μαζί με τον Ραγκούση μια βόλτα (με τα πόδια) στην Αγίου Κωνσταντίνου βράδυ, στη Μάρνης που έχει γίνει Τρούμπα, στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Κυψέλη. Χωρίς βέβαια τη συνοδεία περιπολικών και ΜΑΤ. Δεν υπάρχει γειτονιά, κύριε πρωθυπουργέ, που να μη στενάζει...

Εκεί θα δείτε επίσης ότι απ’ όλα αυτά που είχατε πριν από μήνες στο Υπουργικό Συμβούλιο ανακοινώσει, ότι το ιστορικό κέντρο θα εξαγνιστεί και θ’ αλλάξει και θα γίνει επιχείρηση-σκούπα, τίποτε δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Οι αρμόδιοι υπουργοί, Παπουτσής, Ραγκούσης και Νταλάρα διαφωνούν μεταξύ τους... Ο ένας παραπέμπει στον άλλον...
paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες