17/4/11

Στους δρόμους οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας στην Ουγγαρία κατά του ΔΝΤ

ImageΠερίπου 10.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες, στρατιώτες και τελωνειακοί υπάλληλοι κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους της Βουδαπέστης, σε μια διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας που έχει επιβάλει το ΔΝΤ στην Ουγγαρία. Στα μέτρα που πήρε τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση προκειμένου να μειώσει τα έξοδα και να κρατήσει το έλλειμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ, περιλαμβάνονται η κατάργηση της πρόωρης συνταξιοδότησης, η μείωση του χρόνου κατά τον οποίο θα μπορεί κάποιος να λαμβάνει επίδομα ανεργίας και οι αυστηρότεροι όροι με τους οποίους θα χορηγούνται αναπηρικές συντάξεις.
Τα συνδικάτα των αστυνομικών, των πυροσβεστών, των τελωνειακών
και των στρατιωτικών ένωσαν τις δυνάμεις τους και διαδήλωσαν μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου ζητώντας να διατηρηθεί το ισχύον συνταξιοδοτικό καθεστώς. Ζητούν επίσης αυξήσεις στους μισθούς τους που παραμένουν επί χρόνια «παγωμένοι» και να μην μειωθούν οι συντάξεις των απόστρατων.

«Ήρθε οι ώρα να γίνουμε βράχοι επειδή μας τα έχουν πάρει όλα μας άφησαν μόνο την πρόωρη συνταξιοδότηση και την τιμή μας και δεν θ' αφήσουμε να μας τα πάρουν», είπε ο Κόρνελ Άροκ, ο επικεφαλής του Ανεξάρτητου Συνδικάτου Πυροσβεστών (HTFSZ).
Οι διαδηλωτές κρατούσαν ένα φέρετρο και πανώ στο οποίο έγραφαν «Θέλουμε ευρωπαϊκούς μισθούς, όχι λιτότητα» και «Πορεία θανάτου 2011».
Τα συνδικάτα σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να υπάρξει κάποια συμφωνία με την κυβέρνηση για τα αιτήματά τους.
«Ορκίστηκα εδώ (στην πλατεία) πριν από 30 χρόνια και ποτέ δεν πίστευα ότι μια μέρα θα επέστρεφα εδώ», είπε ένας πρώην αστυνομικός. «Είμαστε αποφασισμένοι, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Τι κάνει η κυβέρνηση μ' αυτούς τους ανθρώπους που τους χρειάζεται άμεσα κάθε μέρα... αυτούς που ρισκάρουν τη ζωή τους καθημερινά», συμπλήρωσε ένας συνταξιούχος πυροσβέστης.
Θα μπορούσαν να είναι και οι Έλληνες συνάδελφοί τους στην θέση τους...
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες