ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

27/10/09

Παρεμπόδιση ελληνικής αποστολής SAR στο Φαρμακονήσι!

Νέα, άκρως προκλητική ενέργεια από την Τουρκία εναντίον αυτή τη φορά ελληνικού ελικοπτέρου έρευνας και διάσωσης.

Χθες αργά το βράδυ, ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης τύπου Super Puma, συμμετέχοντας μαζί με πλοίο σε επιχείρηση διάσωσης λαθρομεταναστών στην περιοχή του Φαρμακονησίου, δέχθηκε επί σχεδόν μία ώρα (από τις 22:50-23:47) κλήσεις στη συχνότητα κινδύνου από το τουρκικό ραντάρ DATCA να εγκαταλείψει την περιοχή διότι βρισκόταν εντός… τουρκικού εναερίου χώρου! Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τη Χίο στις 21:30 για να συμμετάσχει στην επιχείρηση.

Το ελληνικό πλήρωμα αγνόησε τις τουρκικές προκλήσεις και συνέχισε την αποστολή του συνδράμοντας στο έργο της διάσωσης των λαθρομεταναστών μαζί με την κανονιόφορο «Ναυμάχος». Συνολικά οι τούρκοι "διακινητές" αποβίβασαν 32 άτομα στο Φαρμακονήσι και ένας εξ αυτών την ώρα που τον αντελήφθει ελληνικό περίπολο προσπάθησε να διαφύγει με αποτέλσμα να σκοντάψει και να σκοτωθεί σε απόκρημνη περιοχή του νησιού.

Η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και αρκετοί λαθρομετανάστες διασώθηκαν. Περίπου στις 2 σήμερα τα ξημερώματα, το Super Puuma επέστρεψε στη βάση του στη Χίο.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, πως την εξέλιξη της επιχείρησης παρακολουθούσε από κοντά τουρκική ακταιωρός, η οποία δεν τόλμησε να παρέμβει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες