ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

7/1/10

Νέα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας - Ναυπηγούν ακόμα δύο μεγάλα αποβατικά αρματαγωγά

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟΒΑΣΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ




Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της τουρκικής Ανώτατης Επιτροπής της Αμυντικής Βιομηχανίας (SSIK), αποφασίστηκαν τα άμεσα νέα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας και η αποστολή αντιπροσωπείας στο Ισραήλ στις 11 Ιανουαρίου, για τη διεξαγωγή δοκιμών πιστοποίησης και αποδοχής των UAV Heron. Επίσης η ισραηλινή εταιρεία ΙΑΙ συμφώνησε πριν από 15 μέρες να πληρώσουν ποινική ρήτρα αξίας 10 εκατ. δολαρίων, λόγω της καθυστέρησης της παράδοσης των συστημάτων Heron στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Η πληρωμή του συγκεκριμένου προστίμου δεν θα γίνει «με ζεστό χρήμα», αλλά με την παροχή εξοπλισμού υποστήριξης και εκπαίδευσης ισόποσης αξίας από την ισραηλινή εταιρεία προς τον τουρκικό Στρατό.
Παράλληλα ανακοινώθηκε η έγκριση για την υλοποίηση των ακολούθων εξοπλιστικών προγραμμάτων.
• Αγορά 2 συστημάτων UAV των εταιρειών Kalekalip/Baykar, κάθε σύστημα θα περιλαμβάνει 3 αεροχήματα.
• Αγορά ενός τακτικού συστήματος UAV το οποίο εκτοξεύεται με τη χρήση καταπέλτη από την εταιρεία Vestel.
• Ναυπήγηση στα τουρκικά ναυπηγεία Anadolou Insaat/Alyans 2 νέων αποβατικών σκαφών τύπου LST εκτοπίσματος 6.000 τ.
• Εκσυγχρονισμός των πυροβόλων GDF-002 των 35 χλστ. της εταιρείας Oerlikon, με την αναβάθμιση των πυροβόλων σε επίπεδο AHEAD και την ολοκλήρωση του ρυμουλκούμενου υπό ανάπτυξη Συστήματος Ελέγχου Πυρός της εταιρείας  Aselsan. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις. Στη σύσκεψη της 6 Ιανουαρίου δόθηκε η έγκριση για την υλοποίηση της πρώτης φάσης. Συνολικά η τουρκική Αεροπορία διαθέτει 120 πυροβόλα GDF-002 εκ των οποίων ορισμένα κατά πάσα πιθανότητα έχουν αναβαθμιστεί στο επίπεδο GDF-005.
• Αγορά 110 εκτινασσόμενων καθισμάτων της εταιρείας Martin Baker για τα αεροσκάφη Τ-38, από τον αριθμό των καθισμάτων που θα παραγγελθούν εκτιμάται ότι θα παραμείνουν σε υπηρεσία 55 αεροσκάφη από τα 69 που διαθέτει σήμερα η τουρκική Αεροπορία και τα οποία θα περάσουν από ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού.
• Αγορά κινητού εργαστηρίου Ραδιοβιολογικού πολέμου από την ισπανική εταιρεία Indra Sistemas για τον τουρκικό Στρατό.
• Αναβάθμιση του συστήματος του εθνικού συστήματος C4ISR της τουρκικής Αεροπορίας από την τουρκική εταιρεία Havelsan. 

 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες