ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

6/1/10

Τουρκικά F-16 με LANTIRN στο Αιγαίο

ImageΔύο σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών με σύνολο 14 μαχητικά παραβίασαν σήμερα το πρωί τον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ) σε τέσσερις περιπτώσεις ενώ προέβησαν δύο φορές σε παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών. Από τα 14 αεροσκάφη τα έξι έφεραν οπλισμό και η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.
Τα 14 αεροσκάφη μπήκαν σε δύο «κύματα» στο Αιγαίο. Το πρώτο αποτελούμενο από έξι F-16, τα οποία είχαν απογειωθεί από την αεροπορική βάση της τουρκικής Αεροπορίας στο Μπαλίκεσιρ εισήλθε στην περιοχή μεταξύ και Χίου και Λέσβου και εξήλθε περίπου 20’ ώρα αργότερα από την ίδια περιοχή (Χίος-Λέσβος).
Νωρίς τις απογευματινές ώρες δεύτερος σχηματισμός αποτελούμενος αυτή τη φορά από οκτώ F-16 εισήλθε, από βόρεια κατεύθυνση στην περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου για να αποχωρήσει λίγα λεπτά αργότερα, νοτιότερα και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή που οριοθετείται μεταξύ Χίου και Λέσβου.
Το δεύτερο κύμα είχε απογειωθεί νωρίτερα από την τουρκική αεροπορική βάση του Μπαντίρμα, όπου έχει τη βάση της η 6η κύρια βάση αεριωθουμένων της τουρκικής Αεροπορίας (αντίστοιχο της Πτέρυγας Μάχης) με τις Mοίρες (Filo) 161 με αεροσκάφη F-16C/D Block 40 (LANTIRN) και 162 επίσης με F-16 Block 40. Αντίστοιχα στην αεροπορική βάση του Μπαλίκεσιρ έχουν τη βάση τους οι Μοίρες 191 και 192.  

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες