ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

6/1/10

Θάλεια Δραγώνα: Το πλέον επιτυχημένο επικοινωνιακό τρικ του ΠΑΣΟΚ!

Πολύς λόγος έχει γίνει και εξακολουθεί να γίνεται σχετικά με την επιλογή της κας. Δραγώνα ως ειδικής γραμματέως του ΥΠΕΠΘ. Εξαρχής χαρακτηρίσαμε αυτήν την επιλογή του ΓΑΠ ακραία, αλλά δικό του σκεφθήκαμε είναι το πολιτικό κόστος και κάθε δικαίωμα έχει να το επωμιστεί. Δεν σκεφθήκαμε όμως, όπως φαίνεται, ορθά. Όχι μόνο πολιτικό κόστος δεν επιφέρει στο ΠΑΣΟΚ η κα. Δραγώνα
, αλλά αντίθετα τεράστιο πολιτικό όφελος. Και δεν εννοούμε βέβαια ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΝ. Αυτοί ούτως ή άλλως διάκεινται φιλικά προς το ΠΑΣΟΚ. Μιλάμε για την συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, η οποία στρέφοντας τα βέλη της στην κα. Δραγώνα, βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος. Η όλη συζήτηση γύρω από το πρόσωπο της νέας ειδικής γραμματέως αποτελεί την πλέον επιτυχημένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, τουλάχιστον από όσες εμείς έχουμε αντιληφθεί. Τα βάζουν όλοι με την κα. Δραγώνα και ξεχνούν πως η ίδια η υπουργός έχει απόψεις πολύ διεθνιστικότερες από αυτήν. Μέχρι και το 2008 τουλάχιστον η κα. Διαμαντοπούλου τόνιζε σε ομιλίες της την ανάγκη για υιοθέτηση ως δεύτερης επίσημης γλώσσας της αγγλικής, όπως έχουμε τονίσει και παλαιότερα (βλ. στην ιστοσελίδα της εδώ). Μία τέτοια θέση σαφώς και είναι πολύ χειρότερη από όποιες αμφιλεγόμενες διατυπώσεις περί ελληνικού έθνους της κας. Δραγώνα! Γιατί μία τέτοια απόφαση, για εισαγωγή της αγγλικής ως επίσημης γλώσσας θα σημάνει το τέλος σε τρεις το πολύ γενιές της ελληνικής, λόγω της κυριαρχίας της αγγλικής στο διαδίκτυο. Αλλά και ακόμη παραπέρα οι κατήγοροι της κας. Δραγώνα ξεχνούν πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει ως μητρική γλώσσα την αμερικανική! Και πως τα ελληνικά του είναι τέτοια, ώστε "αποστόμωσε" τον μεγάλο πολιτικό αντίπαλο Κ. Καραμανλή προεκλογικά με το αλήστου μνήμης "Μηδέν εις το πηλίκιο κ. Καραμανλή".

Είναι πιθανόν ακόμη και η ίδια η κα. Δραγώνα να μην έχει συνειδητοποιήσει την κίνηση αυτή των συμβούλων του ΓΑΠ και το γεγονός ότι έχει καταστεί ο αποπροσανατολιστικός παράγοντας της κοινής γνώμης. Γιατί με την αντίδραση στο πρόσωπό της δημιουργείται η εικόνα του "πατριώτη" ΓΑΠ, της "πατριώτισσας" υπουργού και της "προβληματικής" εθνικά ειδικής γραμματέως! Και ζητούν ορισμένοι να απομακρυνθεί η κα. Δραγώνα από αυτούς, οι οποίοι έχουν χειρότερες απόψεις από τις δικές της! Αν μάλιστα το πράγμα χοντρύνει, θεωρούμε σίγουρο πως ο ΓΑΠ θα την θυσιάσει, ώστε πλέον να προβληθεί και ως "Ελληναράς" αν χρειαστεί.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες