ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

25/6/10

Αποχώρησε από την ΕΛΒΟ ο Ε.Μυτιληναίος - Προ των πυλών οι νέοι διαχειριστές

Εξελίξεις στην ΕΛΒΟ με την διοίκηση του ομίλου Μυτιληναίου να αποχωρεί από το management της εταιρείας, διατηρώντας όμως το μειοψηφικό ποσοστό (43%) που κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Προ ημερών είχε κατατεθεί πρόταση στο δημόσιο από τις γερμανικές εταιρείες MAN και Rheinmetall να αγοραστεί το ποσοστό του δημοσίου και να αναλάβουν αυτές τον έλεγχο της βιομηχανίας, αλλά η πρόταση δεν έγινε δεκτή. Οπωσδήποτε πολύ σύντομα
θα έχουμε εξελίξεις στο καθεστώς μάνατζμεντ της ΕΛΒΟ αφού υπάρχουν πολλοί ιδιώτες που ενδιαφέρονται.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο όμιλος, η απόφαση συνάδει απόλυτα με την επιχειρηματική στρατηγική της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ για εστίαση στους τομείς της Μεταλλουργίας - Ορυχείων, της Ενέργειας και της Κατασκευής Έργων EPC. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι στα 9 χρόνια παρουσίας της στη μετοχική σύνθεση και τη διοίκηση της ΕΛΒΟ, η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ πραγματοποίησε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης της εταιρείας με βάση τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που ισχύουν σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου.
Ο Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ διατηρώντας το 43%, θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια ανάκαμψης της ΕΛΒΟ, της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας παραγωγής και συναρμολόγησης στρατιωτικών οχημάτων και βασικού προμηθευτή των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων.
Οι όροι της αποχώρησης και οι μελλοντικές σχέσεις των μετόχων πλειοψηφίας και μειοψηφίας (Δημοσίου και Ομίλου Μυτιληναίος) θα συμφωνηθούν από τα δύο μέρη και θα επικυρωθούν από τα αρμόδια εταιρικά όργανα στο πνεύμα καλής συνεργασίας που υπήρξε όλα τα χρόνια.
Επίσης παραιτήθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Φ.Σπυράκος.
Η εταιρεία ετοιμάζεται να αναλάβει αρκετά προγράμματα μεταξύ των οποίων 200 εκατ. ευρώ για 1600 τροχοφόρα, τα αντισταθμιστικά του BMP-3HEL, περίπου 100 εκα. ευρώ κλπ.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες