ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

1/7/10

Αμυντικό Τεχνολογικό Πάρκο Κων/πολης

ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ????????


Η Άγκυρα προχωράει με γοργό βήμα στην δημιουργία «πολλαπλασιαστών ισχύος» και στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, με την δημιουργία τεχνολογικού πάρκου εστιασμένου στην έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών εστιασμένων στον τομέα της άμυνας, στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Βεχντί Γκιονούλ, η νέα αυτή πρωτοβουλία θα προσελκύσει ξένες επενδύσεις ενώ τοποθετήσει την Τουρκία «στον χάρτη των αμυντικών, αεροδιαστημικών, και νανοτεχνολογικών βιομηχανιών».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας
Μουράτ Μπαγιάρ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως ο σκοπός της Άγκυρας είναι να δημιουργήσει το καλύτερο αμυντικό τεχνολογικό πάρκο στην Ευρώπη και να το καταστήσει εφάμιλλο με τα μεγαλύερα του είδους παγκοσμίως.

Το πάρκο θα εγκατασταθεί στην ασιατική πλευρά της Κων/πολης στο Κούρτκιοϊ. Σύμφωνα με τους υπάρχοντες υπολογισμούς το πάρκο πρόκειται να φιλοξενήσει περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις ενώ θα δημιουργήσει πάνω από 30.000 θέσεις εργασίας. Η προστιθέμενη δε αξία που θα προσφέρει το τεχνολογικό αυτό πάρκο στη Τουρκία αναμένεται να αγγίξει το ποσό των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι πρώτοι «ένοικοι» αναμένεται να εγκατασταθούν μέσα στο 2011 ενώ η προτεραιότητα έχει παραχωρηθεί σε 900 εταιρίες με 18.000 ειδικούς όπου σχεδιάζεται να στεγαστούν σε 720.000 τετραγωνικά μέτρα.

Εκτός του προσανατολισμού του στον αμυντικό τομέα το νέο αυτό τεχνολογικό πάρκο θα είναι διασυνδεδεμένο με πανεπιστημιακά ιδρύματα, με εταιρείες του ιδιωτικού τομέα αλλά και με το δημόσιο, επιπροσθέτως πρόκειται να θεσπιστούν και εκπαιδευτικά προγράμματα για φοιτητές. Για την ώρα, 80 εταιρείες έχουν καταθέσει αιτήσεις για να εγκατασταθούν στο τεχνολογικό πάρκο ενώ υπάρχει αισιοδοξία για την συμμετοχή και εταιριών του εξωτερικού.
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες