ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

20/7/10

Μήνυμα προς τις υπόλοιπες χώρες το «πάγωμα» της βοήθειας στην Ουγγαρία

«Πάγωσαν» το πρόγραμμα στήριξης της Ουγγαρίας το ΔΝΤ και η ΕΕ, λέγοντας ότι η Βουδαπέστη ότι θα πρέπει να λάβει περισσότερα μέτρα για να μειώσει το έλλειμμα της προκειμένου να συνεχίσει να έχει πρόσβαση στα κεφάλαια του δανείου.
Η εξέλιξη φαίνεται να επηρεάζει σήμερα την πορεία των αγορών και αποτελεί μία προειδοποίηση προς τις κυβερνήσεις της Ευρώπης ότι το ΔΝΤ και η ΕΕ δεν θα ανεχτούν υπαναχωρήσεις στους στόχους για τη μείωση των ελλειμμάτων.

«Αποτελεί έκπληξη ότι το ΔΝΤ θέλει να παίξει
σκληρά», λέει ο Timothy Ash, αναλυτής της RBS. «Είναι μία στρατηγική που κρύβει πιθανούς κινδύνους. Η παγκόσμια ανάκαμψη φαίνεται εύθραυστη και γενικά η ευρωπαϊκή οικονομία αντιμετωπίζει δυσκολίες», είπε στο Bloomberg.

Η αναστολή των διαπραγματεύσεων σημαίνει ότι η Ουγγαρία δεν θα έχει πρόσβαση στα υπόλοιπα κονδύλια που προβλέπονται στο πλαίσιο του πακέτου δανειοδότησης ύψους 20 δισ. ευρώ (25,1 δισ. δολαρίων), που συμφωνήθηκε από ΔΝΤ και Ε.Ε. το 2008 ως «δίκτυ ασφαλείας» για να διασωθεί η χώρα από οικονομική κατάρρευση. Οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές αναμενόταν να ολοκληρωθούν στις αρχές της εβδομάδας, αλλά διεκόπησαν ξαφνικά το Σάββατο από τη στιγμή που το ΔΝΤ έκρινε ότι η ουγγρική κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει περαιτέρω μέτρα για να καλύψει έλλειμμα αντίστοιχο με 0,3% του ΑΕΠ στο φετινό προϋπολογισμό.

Ο διεθνής οργανισμός εκτιμά επίσης ότι σημείο - κλειδί θα είναι ο προϋπολογισμός του 2011, ο οποίος θα πρέπει να βασίζεται σε δημοσιονομικά μέτρα διαρκείας, ικανά να μειώσουν περαιτέρω το έλλειμμα, καλώντας τη Βουδαπέστη να αρχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα αυτά από φέτος.

«Σε ένα περιβάλλον όπου οι αγορές παρακολουθούν στενά τα κυβερνητικά ελλείμματα και τα επίπεδα χρέους, οι στόχοι για το δημοσιονομικό έλλειμμα που έχουν προαναγγελθεί -3,8% του ΑΕΠ το 2010 και κάτω από το 3% το 2011- παραμένουν η βάση για την απαραίτητη διαδικασία σύγκλισης και ελέγχου του χρέους, αλλά θα χρειαστούν πρόσθετα, αυστηρά και σταθερά, μέτρα για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι», ανακοίνωσε το ΔΝΤ. 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες