ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

20/7/10

To απόρρητο σήμα της κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα της 19ης Ιουλίου 1974

Στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Sigmalive.com δημοσιεύθηκε το τηλεγράφημα το οποίο στάληκε στο υπουργείο Εξωτερικών από την κυπριακή Πρεσβεία στην Αθήνα τη νύχτα της Παρασκευής 19 Ιουλίου 1974, λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι αποβατικές ενέργειες του Αττίλα στη Κύπρο.
Το σήμα με ημερομηνία 19 Ιουλίου 1974 φέρει διαβάθμιση “Άκρως Απόρρητο-Ειδικού Χειρισμού” και μεταβιβάζει πληροφορίες του κλιμακίου της ΚΥΠ, σύμφωνα με το οποίο το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) έχει αναγνωρίσει 5 τουρκικά πλοία που πλέουν σε απόσταση 12 μιλίων βόρεια του Ακρωτηρίου Αποστόλου Ανδρέα και 10 αποβατικών σκαφών που πλέουν σε μεγαλύτερη απόσταση. Χαρακτηριστική είναι η τελευταία φράση “(το) ΓΕΕΦ δεν ανησυχεί”.
Το ντοκουμέντο αυτό όπως και το τηλεγράφημα του Βρετανού
στρατιωτικού ακολούθου Στόκερ, ο οποίος έδινε συγκεκριμένες πληροφορίες που εξασφάλισε από προσωπικές επαφές που είχε με Τούρκους ανωτατους στρατιωτικούς αξιωματικούς για τις δυνατότητες αλλά και προετοιμασίες εισβολής στην Κύπρο απο αέρος και θαλάσσης, θα παρουσιαστούν σήμερα σε ειδική εκπομή του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες