ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

6/7/10

ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ

Το Κόμμα των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον»-MEGA, άνοιξε την Κυριακή την αυλαία των πολιτικών δραστηριοτήτων για την ανάδειξη και την οργάνωσή του. H αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου «Butrinti», ήταν κατάμεστη από ΄Ελληνες που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα αυτού του κόμματος, το οποίο εμφανίζεται στην πολιτική της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ως όραμα και ιστορική αναγκαιότητα για τη συσπείρωση των Βορειοηπειρωτών και την προώθηση των πραγματικών προβλημάτων τους.

Την έναρξη της δραστηριότητα έκανε ο κύριος Σπύρος Διαμάντης, πολιτικός
μηχανικός και μέλος της ιδρυτικής ομάδας, ο οποίος διευκρίνισε την αναγκαιότητα ίδρυσης του κόμματος επί εθνικής βάσεως και την υποχρέωση της ηγεσίας na συμβαδίσει με όλους τους ΄Ελληνες στον αγώνα για δικαίωση.
Εξ ονόματος της Ιδρυτικής Επιτροπής αγόρευσε ο πρόεδρός της Χριστάκης Κίτσιος, ο οποίος έκανε εκτενέστατη αναφορά στην έννοια της δημοκρατίας στους κόλπους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια οι φερόμενη ως ηγεσία του Ελληνισμού έχει στραγγαλίσει αυτή την έννοια και έχει εγκλωβιστεί σε ένα φαύλο κύκλο, σε μία μακρόχρονη εσωστρέφεια, ενώ τα προβλήματα του χώρου διογκώνονται καθημερινώς. Οι συνθήκες αυτές υπαγόρευσαν την ίδρυση του εθνικού φορέα που με το συνδυασμό της θετικής εμπειρίας των προηγούμενων χρόνων και της νεανικής δυναμικότητας μπορεί να αναπτερώσει τις ελπίδες των Βορειοηπειρωτών για καλύτερες μέρες στη γενέτειρα και όπου γης. Ο κύριος Κίτσιος εξέφρασε και την πικρία του για τη μαύρη προπαγάνδα που μεθοδεύει το κατεστημένο στην πολιτική σκηνή της ΕΕΜ κατά του μοναδικού εθνικού φορέα αυτού του επιπέδου και τόνισε ότι στην πορεία θα αποδειχτεί περίτρανα το σωστό του εγχειρήματος που συγκρότησαν σκεπτόμενοι , επίμονοι και σοβαροί διανοούμενοι. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Κόμματος ανάλυσε τους στόχους και τις δεσμεύσεις του κόμματος για την προώθηση των αιτημάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας μέσα από καθημερινή παρακολούθηση, ιεράρχηση και εξειδίκευση.
Στην ομιλία του για τα οργανωτικά του Κόμματος, ο αντιπρόεδρος  κύριος Ρολάνδος Βασίλης τόνισε ότι το MEGA, μέσα από τη δομή και λειτουργία του προσφέρει σε όλους τους Βορειοηπειρώτες πέραν των ιδεολογικών τους πεποιθήσεων τη δυνατότητα να γευτούν την πραγματική Δημοκρατία, να αποφασίσουν οι ίδιοι με την ψήφο τους ποιοι θα είναι οι εκπρόσωποί του στην πολιτική, στην τοπική και κεντρική εξουσία, να απαιτούν διαφάνεια ηθικότητα και αμεσότητα από τους εκπροσώπους τους. Ο κύριος ΒασίληV ανέπτυξε επίσης τη μεθοδολογία της λειτουργίας του πνευματικού δυναμικού του Κόμματος μέσα από τις επιτροπές εργασίας που είναι ανοιχτές για όλους τους ενδιαφερόμενους. Η πραγματική οργάνωση του Κόμματος, είπε ο κύριος ΒασίληV, ξεκινάει από σήμερα με την κάθοδο της Ιδρυτικής Επιτροπής σε κάθε χωριό, σε κάθε συνοικία και σε κάθε περιφέρεια. Από τις οργανώσεις αυτές θα προκύψουν και οι αντιπρόσωποι για το Προγραμματικό Συνέδριο που θα διεξαχθεί σε περίπου 45 ημέρες.
Το Κόμμα MEGA προετοιμάζει μια έντονη επικοινωνιακή εκστρατεία μέσα από την οποία θα ενημερωθεί ο κάθε Βορειοηπειρώτης για το Πρόγραμμα και το Καταστατικό του.
Στην πρώτη δημόσια παρουσία του Κόμματος ήταν προσκεκλημένοι και εκπρόσωποι κομμάτων από όλο το πολιτικό φάσμα, οι οποίοι χαιρέτησαν την ίδρυση αυτού του κόμματος.
Μετά την εκδήλωση ακολούθησε κοκτέιλ με όλους τους παρευρισκόμενους.


ΑΠΟ borioipirotis.blogspot

1 σχόλιο:

Ethnikofrones είπε...

MEGA= Ντόρα.

ασχημη εξελιξη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες