ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

6/7/10

Υψηλού επιπέδου Ρωσο-Βουλγαρικές συνομιλίες για τους αγωγούς

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Βίκτορ Ζούμπκοφ πραγματοποιεί επίσκεψη στην Βουλγαρία με την ατζέντα να είναι επικεντρωμένη στα ενεργειακά σχέδια τα οποία φαίνεται να έχουν μπλοκαριστεί από την Σόφια.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Βούλγαρος ομόλογός του Μπόικο Μπορίσοφ συμφώνησαν για την εν λόγο συνάντηση κατά την τελευταία τους τηλεφωνική συνομιλία πριν λίγες ημέρες. Η συζήτηση όπως είναι φυσικό περιστρέφεται γύρω από τρία ζητήματα. Του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, του αγωγού φυσικού αερίου South Stream και της κατασκευής του πυρηνικού εργοστασίου του Μπελένε.
Επίσης, στις 8 Ιουλίου, Βουλγαρική αντιπροσωπία πρόκειται να επισκεφθεί την Μόσχα για συνομιλίες με την Gazprom. Είναι σαφές πως η σημερινή υψηλού επιπέδου συνάντηση θα προετοιμάσει το έδαφος για τις συζητήσεις στην Ρωσία.
Εκτός των γνωστών δηλώσεων του Μ. Μπορίσοφ σχετικά με το πυρηνικό εργοστάσιο του Μπελένε αλλά κυρίως αναφορικά με τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, η Σόφια φαίνεται να «φρενάρει» και το ζήτημα του αγωγού φυσικού αερίου αφού η Βουλγαρία δείχνει έτοιμη να προχωρήσει σε «έρευνα» αναφορικά με τους όρους συμμετοχής της στο εν λόγω πρόγραμμα.
Είναι σαφές πως πολλά θα εξαρτηθούν από τις διαπραγματεύσεις αυτών των μηνών αφού μία καθυστέρηση των προγραμμάτων μπορεί να οδηγήσει τα σχέδια σε κατάρρευση.

απο defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες