ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

16/7/10

Στο φως οι επιστολές για την Αστυνομία στα διόδια!

Σάλο έχει προκαλέσει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα που ανάρτησε στις 23.40 χτες το βράδυ το protothema gr. για τις οδηγίες που δόθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία από το υπουργείο Μεταφορών προκειμένου οι αστυνομικοί να παρεμβαίνουν σε ρόλο εισπράκτορα για τους “τζαμπατζήδες” των διοδίων!

Το ρεπορτάζ έχει αναπαραχθεί από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης και προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Υποδομών κ. Δημήτρη Ρέππα, αφού το ζήτημα των διοδίων έχει προκαλέσει
μεγάλο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της τήρησης των όρων των συμβάσεων παραχώρησης αλλά και της κοινωνικής κατακραυγής που προκαλεί η αύξηση των σταθμών και του κομίστρου προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι νέοι αυτοκινητόδρομοι.

Μέχρι στιγμής, εναντίον του Δημοσίου υπάρχουν ουκ ολίγα αιτήματα από τους εργολάβους για αποζημιώσεις επειδή δεν λειτουργούν σταθμοί διοδίων και είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι αν δεν πληρωθούν, τα αιτήματα θα οδηγηθούν στην διαιτησία.  

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι υπουργείο Υποδομών επιβεβαιώνει πλήρως το δημοσίευμα και παραδέχεται ότι η συνεργασία με την αστυνομία γίνεται για λόγους προστασίας των συμβάσεων παραχώρησης και κατ΄ επέκταση του δημόσιου συμφέροντος.
«Η αλήθεια είναι ότι η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων οφείλει, όπως σε κάθε περίπτωση, να μεριμνά  για την τήρηση των υποχρεώσεων του Δημοσίου που απορρέουν από τις συμβάσεις οι οποίες έχουν κυρωθεί με νόμο στη Βουλή το 2007.

Σε αυτό το νομικό πλαίσιο και μόνον οφείλει να ενεργεί κάθε πλευρά, είτε είναι κρατική υπηρεσία, είτε είναι ιδιωτική εταιρεία, αλλά και κάθε πολίτης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Λέξη για τα προσωπικά δεδομένα!

Φυσικά το υπουργείο αποφεύγει να σχολιάσει το «μνημόνιο» με την ΕΛΑΣ το οποίο αποκαλύπτει το protothema gr. και στο οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι θα καταγράφονται τα στοιχεία των «τζαμπατζήδων» προκειμένου αυτά να παραδίδονται στον παραχωρησιούχο για να προβεί στις νόμιμες ενέργειες.

Το υπουργείο αναφέρει, στην ανακοίνωσή του, ότι ουδέποτε ο υπουργός έστειλε επιστολή στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για το θέμα των διοδίων. Όμως η επιστολή, την οποία παραθέτουμε, εστάλη στις 9 Απριλίου από την αρμόδια «Υπηρεσία Δημοσίων Έργων, Λειτουργίας και Συντήρησης Έργων Παραχώρησης» του υπουργείου Υποδομών.

Στο έγγραφο αυτό, επισημαίνεται η ανάγκη να προστατευτεί η περιουσία του ελληνικού δημοσίου και να σταματήσει η ταλαιπωρία οδηγών και υπαλλήλων των διοδίων, οι οποίοι καταφεύγουν στα αστυνομικά τμήματα για να επιλύσουν τις διαφωνίες τους. Για το λόγο αυτό ζητείτε η συνδρομή της ΕΛΑΣ!

Τι λένε οι επιστολές

Επιβεβαίωση του νέου ρόλου της Αστυνομίας, αποτελεί η επιστολή-οδηγία προς τα αστυνομικά τμήματα της χώρας που έστειλε στις 10 Ιουνίου το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, με την οποία ζητά από τα αστυνομικά όργανα «να ανταποκρίνονται άμεσα στις περιπτώσεις που οι οδηγοί αρνούνται να πληρώσουν, να γίνεται καταγραφή των στοιχείων του χρήστη και εν συνεχεία επίσημη γνωστοποίησή τους στην αντίστοιχη Παραχωρησιούχο Εταιρεία»!

Η αποκάλυψη του σχεδίου του υπουργείου Υποδομών έχει προκαλέσει σάλο στις τοπικές κοινωνίες που μέχρι σήμερα αρνούνταν να πληρώσουν διόδια, θεωρώντας ότι οι ιδιώτες προχώρησαν σε μεγάλες αυξήσεις χωρίς το οδικό δίκτυο να πληροί στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας.

Ειδικά στην περίπτωση του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού, στην οποία έχουν εκχωρηθεί και τα διόδια από Μεταμόρφωση Αττικής μέχρι Σκάρφεια Φθιώτιδας, υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις από κατοίκους της Βορειοανατολικής Αττικής, οι οποίοι κατηγορούν τους παραχωρησιούχους για δυσβάσταχτα διόδια έξω από τα σπίτια τους.

Χθες το βράδυ αυτοκινητοπομπή από 100 ΙΧ πέρασε από τα διόδια των Αφιδνών, εκδηλώνοντας την αντίδρασή της στην απόφαση του υπουργείου και της κοινοπραξίας για φακέλωμα όσων δεν πληρώνουν. Όπως υποστηρίζουν, η καταγραφή προσωπικών στοιχείων συνιστά παραβίαση προσωπικών δεδομένων για αυτό και τις επόμενες μέρες θα προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.

Το υπουργείο Υποδομών είχε δεσμευτεί προ μηνών ότι θα προχωρήσει σε αναδιαπραγμάτευση των τιμών των διοδίων. Όμως η εξαγγελία αυτή ουδέποτε υλοποιήθηκε καθώς με τις παρούσες συνθήκες μια αναδιαπραγμάτευση διοδίων, τους μόνους που θα εξυπηρετούσε θα ήταν τους τραπεζίτες.  

Τέλος το υπουργείο Υποδομών διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει «καμιά αντιπαράθεση μεταξύ των υπηρεσιών του Υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας» και αναφέρει ότι η χθεσινή σύσκεψη αφορούσε τις εργασίες της Επιτροπής Μεγάλων Έργων και Υποδομών, όπου εξετάστηκαν θέματα σχετικά με τα Κέντρα Διαχείρισης Αυτοκινητοδρόμων, τα ηλεκτρονικά διόδια και προβλήματα κατά τη λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων, που απαιτούν ρυθμίσεις στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφοριας (ΚΟΚ)

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες